Body Fly sau pretextul perfect al reconectarii fizicului cu mentalul

Nu sunt adepta exercitiilor standardizate in centrele de training si am evitat intotdeauna urmarea retetelor prescrise de antrenori, oricat de bine alcatuite ar fi fost acestea si oricata logica s-ar fi ascuns in program. Ce-i drept, anumite rutine sunt indispensabile obtinerii unor rezultate cu adevarat spectaculoase, insa in ceea ce priveste activitatea fizica, rutina poate sufoca uneori absolut tot elanul descinderii in sala de antrenament si poate avea exact efectul contrar relaxarii si detensionarii.

Stiind ca urmez aceleasi etape, ca lucrez un anumit numar de minute pe o zona a corpului sau la un aparat, ca respir cu precizia unui ceas elvetian ca sa imi pot sustine training-ul pana la final, nu mai deslusesc defel elementul de noutate care sa ma determine sa revin cu placere si nerabdare si care sa imi creeze frumoasa iluzie a miscarii controlate si adaptate nevoilor corpului meu, insa neincadrate in tipare predefinite si anoste.

Activitatea fizica inseamna inainte de toate o reconectare a trupului cu psihicul, detasarea de orice limite sau limitari auto-impuse, raspunderea la stimuli si la provocari menite sa mentina entuziasmul la acelasi nivel cu adrenalina, pentru ca in final cele doua sau trei ore petrecute la training sa fie percepute ca o experienta cat se poate de intima si de personala. Secretul pana la urma nu consta in nicio filosofie imposibil de descifrat, ci in deschiderea manifestata spre un anumit tip de activitati si in perceptia asupra trupului, in a asculta doleantele sale si in a identifica cele mai bune variante care sa conduca atat la indeplinirea obiectivelor propuse (tonifiere, fermitate, mobilitate, scadere in greutate etc), cat si la redarea unei stari de relaxare psihica.

Body Fly: o noua clasa in meniul de training al Pescariu Sports&SPA

Din ce in ce mai mult in ultimii ani, tendintele in conceperea meniului de servicii in cadrul centrelor de wellness si training specializate, a fost aceea de a pune la punct clase de antrenament cat mai diversificate, care sa incorporeze principiile unor exercitii fizice intense intr-o maniera cat mai atractiva si mai inedita. Recent, Clubul Pescariu Sports&SPA mi-a lansat invitatia de a experimenta cel mai nou program de training introdus in grila – Body Fly.Rezonanta denumirii m-a determinat sa raspund pe loc invitatiei, cu toate ca ma aflam intr-o perioada de deadline-uri absolut ingrozitoare, iar intreg programul il aveam organizat pe ore. Inainte de a ajunge la Pescariu Sports&SPA, deja imi imaginam cum voi pluti deasupra salii de antrenament si cum corpul meu va resimti senzatia de imponderabilitate. Probabil gradul de incarcare psihica la care ajunsesem si aglomeratia agendei, isi faceau resimtite efectele intr-o plasmuire mai mult decat creativa, insa totusi neindepartata excesiv de realitate.

Body Fly este supranumit si “Fitness suspendat”, antrenamentul fiind inspirat de acrobatiile cu esarfe intalnite in spectacolele Cirque du Soleil. Nu va imaginati ca Body Fly se adreseaza avansatilor si celor care petrec 5 zile pe saptamana in sala de sport. Fiecare miscare cu iz acrobatic a fost special gandita pentru  putea fi executata atat de persoane care se afla in primele etape de familiarizare cu activitatea fizica sustinuta, cat si de persoane care urmeaza cu religiozitate orele de antrenament.

Body Fly nu te plictiseste defel cu exercitii arhicunoscute, iar faptul ca te afli suspendata la aproximativ 50 de centimetri de sol, iti suscita interesul si iti starneste curiozitatea. Aliniate in sala de antrenament, am regasit hamacele realizate din materialele folosite la confectionarea parasutelor, ceea ce le confera un plus de manevrabilitate si rezistenta.  Intr-unul dintre hamace aveam sa ma asez confortabil, insa nu pentru o siesta lenesa cu gandul la plaje intinse pe insule putin cunoscute, ci pentru cel mai amuzant si mai eficient training testat in ultima perioada.

Nu m-as fi gandit cand am pasit in sala de antrenament ca pot efectua miscari de stretching suspendata intr-un hamac, insa acestea se afla la baza training-ului, pregatind musculatura pentru exercitiile mai complexe care solicita din plin articulatiile si incheieturile si care necesita un anumit grad de mobilitate. Hamacul preia insa din efectul fortei gravitationale si ofera suport in executie, astfel incat miscari care credeam ca sunt imposibil de realizat fara ajutor, s-au dovedit a fi extrem de facile.

Body Fly alatura elementele de fitness, yoga, echilibru si stretching, intr-un cocktail energizant, savuros si care aproape ca fara sa iti dai seama te mentine incordata de-a lungul celor 50 de minute cat dureaza clasa. Altfel spus, arzi pana la 500 de calorii in doar 50 de minute, fara a te chinui cu aparatele plictisitoare, fara a sta cu ochii pe ceas si fara a te gandi cum iti dozezi efortul pentru urmatoarea runda de exercitii. Body Fly ofera posibilitatea de a inova, de a te juca in mod eficient, de a-ti relaxa psihicul si de a-ti elibera corpul de orice tensiune acumulata, training-ul ajutand la imbunatatirea echilibrului, a flexibilitatii, la cresterea rezistentei musculare etc.

Desi spectaculos ca program, Body Fly nu impune o limita de varsta, la clasele organizate in incita Pescariu Sports&SPA putand participa atat copii de la varsta de 4-5 ani, cat si adulti trecuti de 50 de ani.

Daca dupa clasa de Body Fly simtiti nevoia unei relaxari complete, la Pescariu Sports&SPA va asteapta cea mai generoasa piscina exterioara din Bucuresti, precum si o zona de wellness cu SPA si masaj. Iar pentru copii, in ultimul an, clubul a introdus si cursul de sah, in completarea programei deja existente (tenis, squash, inot, gimnastica, dans, karate, scrima si yoga).

Body Fly sau pretextul perfect al reconectarii fizicului cu mentalul

ThristyMud Hydrating Treatment (GlamGlow): cea mai avansata tehnologie pentru un ten hidratat aproape instataneu

Body Fly sau pretextul perfect al reconectarii fizicului cu mentalul

Murad Pore Reform Blackhead & Pore Clearing Duo: tratamentul intensiv pentru decongestionarea porilor

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!