Schimbarea masurilor

Astazi am atacat un subiect delicat intr-un articol care sper sa va ridice si voua cateva semne de intrebare privitoare la evolutia modei in 2010 si nu numai. Mai jos aveti un fragment, iar aici puteti citi materialul complet.

Nu asistam nicidecum la o descoperire epocala. 99% dintre femei nu au nici pe departe masurile manechinelor prezente in paginile revistelor sau pe podiumurile de moda, insa presiunea exercitata pana de curand asupra retailerilor facea imposibila trecerea de la masura zero la un M sau la un L.

Mark Fast a introdus anul trecut in prezentarea sa din cadrul London Fashion Week, trei modele din categoria “plus-size”, in incercarea de a demonstra ca rochiile mini create de el, flateaza in egala masura corpul unei femei care poarta 34 cat si formele unei femei care poarta masura 40-42.

Lucrurile nu sunt insa nici pe departe atat de simple ci se inscriu in contextual mai larg al dezvoltarii unui sector considerat a fi pana de curand de nisa. In Statele Unite ale Americii peste 50% dintre femei poarta masura 14, iar Marea Britanie se confrunta cu cele mai multe cazuri de femei supraponderale din ultimii ani (in 2005, 17% din totatul banilor cheltuiti de femeile din Marea Britanie pe haine, au vizat segmentul “plus size”).

Daca in ultimii ani, oferta de piese vestimentare “plus size” a fost una mai degraba modesta, finele lui 2009 si inceputul lui 2010 aduc schimbari importante in acest sector.

Continuarea aici.

Schimbarea masurilor

Valentino Couture pe muzica lui Strauss

Schimbarea masurilor

Umeri proeminenti in tendinte

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!