Umeri proeminenti in tendinte

In anii copilariei, doua seriale de mare succes la vremea respectiva au reusit sa imi impuna cateva repere la nivel vizual: Dallas si Dinasty. Am facut cunostinta atunci cu personaje puternice, care pot concura oricand cu iluziile efemere prezente pe micul ecran la ora actuala. Dovada faptul ca au reusit sa traverseze la nivel de imagine timpul si sa se constituie in repere.

Rujul de un rosu profund, coafurile perfecte cu bucle mari si tapaje uneori duse la extrem, talia de viespe, umerii inalti si lati care depaseau conturul natural anatomic, ochii mari puternic rimelati si pometii bine accentuati.

Va amintiti si voi poate de Joan Collins, Linda Grey sau Linda Evans, actrite care au marcat anii ’80. O perioada care pe langa efervescenta la nivel vestimentar, a insemnat si un manifest social al femeii, o declaratie de putere daca vreti, in conditiile in care patriarhatul fusese la el acasa de sute de ani.

De atunci si pana acum lucrurile au evoluat fara doar si poate, insa puterea fascineaza oricand si pe oricine, drept dovada ca femeia actuala in viziunea designerilor, trebuie sa purceada la o noua declaratie de forta.

Sezonul acesta asistam la o avalansa a umerilor bine structurati, lati sau inalti, ascutiti sau bine rotunjiti. Mantourile, sacourile sau rochiile se transforma in adevarate “armuri” ce invaluie siluete suple dar pline de vitalitate.

Maneci bufante

Domenico Dolce si Stefano Gabbana aduc in acest sezon un omagiu Elsei Schiaparelli, adaugand rochiilor si sacourilor de un negru profund sau de un roz aprins, maneci bufante, usor exagerate, care se ridica aproape ating lobul urechii.

Aceleasi maneci bufante se regasesc si in colectia toamna-iarna 2009-2010 semnata Aquilano.Rimondi, designerii amplificand efectul de volumetrie prin manusile ce trec de linia cotului si care nu lasa descoperit nici un centimetru de piele.

Continuarea aici.

Umeri proeminenti in tendinte

Schimbarea masurilor

Umeri proeminenti in tendinte

Romanta in St.Barts

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!