Rhea Costa primavara-vara 2013: La Vie en Rose

In toiul unei sezon plamadit din tonalitati sumbre si semitonuri de gri care se confunda cu peisajul urban, Andreea Constantin releva noul spirit al primaverii-verii 2013, aducand in sufletul femeilor, visul serilor calde subtil parfumate cu roze si cuprinse in euforia bulelor de sampanie.
O sensibilitate aparte, lesne observabila atat in ceea ce priveste cromatica aleasa, cat si la nivel de contur al siluetelor. Asemenea unui zefir care mangaie o gradina secreta la ceas de seara, personajul Rhea Costa descinde din saloanele cu tavane inalte ale unei epoci demult apuse, pentru a redefini esenta modei, intr-o perspectiva cat se poate de actuala.

De la aplicatiile din organza prelinse asemenea unor buchete florale inmiresmate pe rochiile din tulle si chiffon, extrem de expresive sub aspect grafic si gandite nu pentru a creea volumetrie, ci mai mult pentru a sugera o lejeritate a formelor, designerul reuseste sa surprinda in urmatorul capitol al colectiei, contururile vagi ale siluetei.

Demersul este unul gradat si transpus asemenea unui studiu aplicat al formelor, liniilor si al alternantelor suprafetelor, intensitatilor cromatice si accentelor. O explorare a feminitatii si a siluetelor longilinii, printre voaluri de matase, tulle si broderii manuale asezate pe texturile usor rigidizate cu migala unui maestru bijutier cufundat in procesul de creatie.
Andreea Constantin imbraca femeia cu versurile unei poezii a dorintelor si cu pasiunea pentru vesmant, dincolo de functionalitate. Acolo unde visul moare, designerul este sortit pieirii, iar hainele ajung in cel mai fericit caz in colectia unui muzeu. O floare ivita in debutul unei primaveri a sperantelor si a dorintelor ascunse, cu petale lila, coral sau galben intens si luminos captat din lumina nascatoare de viata a soarelui.

Nimic nu este supus hazardului volumetric in aceasta poveste inchinata femeii. Tivurile urmeaza conturul petalelor de flori, nefiind inscrise in sabloane predefinite si nefacand apel la schemele deja cunoscute. Acolo unde alti designeri cambreaza excesiv, pana la sufocare, Andreea Constantin lasa suficient spatiu pentru a respira aerul proaspat al unui sezon plin de optimism si reverberatii.

Lungimile alterneaza de la maxi, la midi sau mini, functie de starea si dispozitia de moment, intr-un joc al dezvaluirilor care lasa insa suficient loc imaginatiei. Alternantele de texturi si de suprafete, inspirat selectate, vin sa completeze si sa sustina in mod admirabil impactul grafic. Unele tinute amintesc de damele care la miezul zilei, coborau nonsalant scarile de la Ritz pentru a lua un mic dejun usor alcoolic si pentru a pune la punct o noua serata pe divan. De la capotul de zi, pana la cel de seara nu este decat un pas si o chestiune de perceptie si de styling priceput.
Andreea Constantin nu face risipa de matase si nici nu se pierde in magia involburarilor gratuite. Povestea imaginata continua la lasarea serii, cand senzualitatea transpare din fiecare detaliu. Structurile tip corset, transparentele si elementele preluate din zona de boudoir, definesc o fateta distincta a aceluiasi personaj, de data aceasta mult mai seducatoare si hipnotica.

Look-ul feminin si romantic a fost completat de machiajul nude cu accente roz pal, realizat de echipa Dior coordonata de Make-up Artist Adriana Haloiu si de coafurile lejere finisate de Camelia Negrea si echipa sa.

La Vie en Rose inseamna aparitia memorabila, vesmantul care nu doar imbraca, ci care transforma femeia intr-o prezenta de neuitat.

Click pe imaginile din galeria foto pentru a le vedea la dimensiuni mari!

Rhea Costa primavara-vara 2013: La Vie en Rose

Maison Martin Margiela with H&M: invitatie in arhivele modei

Rhea Costa primavara-vara 2013: La Vie en Rose

Calendarul Campari 2013 si o poveste fermecata cu Penelope Cruz

Articole recente

There is one comment

 1. Corina

  Buna Adina,

  Din primele 4 imagini prezentate, pot spune ca numarul 3 si 4 sunt cele mai impresionante atat pentru ochiul meu cat si pentru inima mea.
  Insa aceasta rochie neagra este absolut dementiala, practic parca ar fi o urma de cerneala lasat pe superbul corp al minunatului model.
  Ma duce cu gandul la cleopadra, mi se pare asa de senzuala incat nu imi pot luat gandul de la ea.

  Superbe poze, mersi frumos!

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!