Program de sanatate si dieta pe telefonul mobil

In urma cu aproape o saptamana, am descoperit cautand printre noile aplicatii pentru telefon de pe pagina Ovi, un program absolut genial cu ajutorul caruia am reusit sa imi organizez dieta zilnica si sa tin evidenta alimentelor pe care le consum.

Este vorba despre o aplicatie dezvoltata de Nokia in parteneriat cu Nestle, extrem de usor de folosit si intuitiva, care nu functioneaza doar ca un jurnal digital, ci si ca un consilier personal.
Asta pentru ca fiecare actiune pe care mi-o notez in aplicatie este insotita de un anumit punctaj, care la finalul zilei imi arata daca modul in care am avut grija de alimentatia mea este unul mai mult sau mai putin corect.

Iar daca se intampla sa consum numai alimente daunatoare pentru sanatate si fara niciun aport nutritiv sunt “certata” si sfatuita ca in ziua urmatoare sa fac un efort dublu si sa rectific “daunele” de nutritie deja produse.

Aplicatia cu pricina este construita pe 6 sectiuni intercorelate, 3 dintre acestea fiind cel mai important de urmarit: nutritie, fitness si progres. In sectiunea nutritie, am regasit 2 subcapitole: alimente si lichide. Principiul este foarte simplu in cazul ambelor: in fiecare zi, introduc tipurile si cantitatea de alimente/lichide consumate (paine, cereale, orez, paste, fructe, legume, lapte, iarut, branzeturi, grasimi, uleiuri, dulciuri/ apa, cafea, lichide) si in functie de ce anume bifez am posibilitatea sa consult si paginile in care imi este explicat consumul optim din fiecare grupa.

Totul este conceput astfel incat, in rutina zilnica sa fie inserate principiile unei alimentatii corecte si sanatoase, iar piramidele alimentare sau de lichide sunt astfel struturate incat dupa un timp sa fie chiar retinute in mod logic. Dupa mai bine de o saptamana de cand utilizez aplicatia, faptul ca este bine sa consum intre 2-4 portii de fructe, intre 3-5 portii de legume sau intre 2-3 portii de lactate, deja mi-a intrat in reflex.

Echivalentul portiilor este de asemenea explicat in amanunt, pentru a stii cat anume dintr-un aliment sau dintr-o grupa de alimente se poate consuma (un pont foarte bun pentru toate femeile care vor sa urmeze o dieta si nu stiu cat inseamna o portie decenta): o portie de carne= 100 gr, o portie de lactate = un iaurt (200 gr) sau o cana cu lapte etc.

O alimentatie sanatoasa trebuie musai insotita de miscare, iar in sectiunea fitness se afla listate toate categoriile de activitati care pot fi desfasurate, precum si consumul caloric al acestora (mers pe jos – se recomanda minim 30 de minute zilnic, aerobic, alergare, forta, bicicleta, dansuri, role etc) alaturi de recomandari pentru efectuarea optima a exercitiilor.

Ei bine, nu va ganditi ca totul este conceput de dragul divertismentului. In sectiunea progres zilnic, datele pe care le trecem in jurnal se salveaza automat si se inregistreaza odata apasat butonul “inchidere zi” (dupa selectarea optiunii cu pricina nu se mai pot adauga informatii suplimentare in aplicatie pentru ziua respectiva). Daca vreti sa va laudati cu progresul vostru, puteti face acest lucru in retelele sociale prin butoanele de twitter si facebook.

Inclusiv dispozitia zilnica poate fi notata, iar ca imbolduri pentru perioada urmatoare, aplicatia a conceput o serie de indemne legate de viata sanatoasa, care odata realizate pot fi bifate (ex: prepara un pranz sanatos pentru birou care sa fie hranitor si usor sau umple o sticla de 2 litri cu apa si bea-o pana la finalul zilei).

Ideea principala a aplicatiei este sa deprinda utilizatorii cu principiile unei alimentatii echilibrate. Si marturisesc ca in cazul meu a reusit pe deplin acest lucru. In conditiile unui program extrem de aglomerat, la finele zilei cu greu imi aminteam ce am mancat de dimineata sau daca am facut acest lucru. Ei bine, acum dupa fiecare masa imi notez totul in jurnal, iar in felul acesta imi pot tine o evidenta si pot afla ce trebuie corectat.

Va recomand cu tot dragul aplicatia, mai ales ca este gratuita si o puteti descarca foarte simplu de aici.

Program de sanatate si dieta pe telefonul mobil

Burberry BODY la week-end-ul londonez din Baneasa Shopping Center

Program de sanatate si dieta pe telefonul mobil

Andreea Tincu despre colectia primavara-vara 2012

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!