Lucian Broscatean toamna-iarna 2012-2013 (Berlin Fashion Week)

Dimineata de sambata a adus cu sine primii fulgi de zapada asternuti pe caldaramul Capitalei si cea mai frumoasa poveste a iernii in varianta fashion, istorisita pe podiumul de la Berlin Fashion Week de Lucian Broscatean.
Prezent pentru a treia oara consecutiv in calendarul show-urilor alaturi de delegatia Romaniei (sectiunea speciala Romanian Designers), Lucian Broscatean a reusit sa contureze o colectie cu totul speciala, care reprezinta un adevarat examen de maturitate creativa in ansamblul parcursului sau profesional.

Daca pana nu demult grafismul si formele geometrice desenate in fasii mari faceau dovada unei gandiri analitice extreme si a unei tehnici cat se poate de bine insusite si executate, in prezent Lucian adauga universului sau dominat de personaje aparte si o componenta sensibila, usor romantata, capabila sa realizeze liantul sufletesc intre actorii catwalk-ului.
Profilele umane nu mai par distantate, izolate de mediul social si cumva resemnate la adapostul unei singuratati asumate, ci prezinta o siguranta de sine bine dozata si dublata de constientizarea sensului de rotire al caruselului urban. Siluetele invaluite in alb si negru, par ca plutesc pe podium, asemenea unor creaturi angelice intrupate in Adami si Eve moderne, cu structuri similare dar temperamente diferite.

De sub mantourile negre dominate de asimetrii controlate, care trimit cu gandul la mantiile unor eroi de poveste, transpar franturi de un alb optic, precum indiciile presarate intr-un labirint, doar pentru a fi descoperite de cei cu vederi largi asupra modei. Gulerele perfecte ale camasilor, par ca isi gasesc continuitatea in reverele jachetelor punctate in gri si negru si dublate de incizii precise, minutioase si pe alocuri inselatoare.
Niciun mantou creat de Lucian Broscatean nu poate fi incadrat in mod precis, din simplu fapt ca designerul a dat nastere unei adevarate stiinte de compunere si descompunere, menita sa modifice radical silueta prin apelul la cele mai neasteptate modalitati de prindere.

Liniile parcurg un drum lin si coboara de pe umeri lent, pana sub bust, pentru ca apoi sa isi schimbe directia si sa fie atrase intr-un joc mult mai animat, insa nu lipsit de reguli. Layering-ul atat de uzitat nu este defel usor de stapanit in conceptul unei colectii, iar misiunea este cu atat mai complexa cu cat aceleasi tipare urmaresc pe rand contururile feminine, respectiv masculine.
In final, camasa transformata in rochie, reprezinta o declaratie de putere au feminin, care seduce prin dualitate si ofera modele noi, intr-o mare de clone. Lucian Broscatean dezleaga firele unei povesti fashion in doi, cu un cabinet de curiosites suficient de generos si incredibil de palpabil.

Click pe imaginile de mai jos, pentru a vedea colectia integrala Lucian Broscatean toamna-iarna 2012-2013.

Lucian Broscatean toamna-iarna 2012-2013 (Berlin Fashion Week)

Irina Schrotter si visul berlinez: toamna-iarna 2012-2013

Lucian Broscatean toamna-iarna 2012-2013 (Berlin Fashion Week)

Lena Criveanu toamna-iarna 2012-2013 (Berlin Fashion Week)

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!