Lena Criveanu toamna-iarna 2012-2013 (Berlin Fashion Week)

In pasi de tango modern (mai degraba varianta Gotan Project pentru “Last Tango in Paris” decat soundtrack-ul original din filmul cu acelasi nume regizat de Bernardo Bertolucci), Lena Criveanu a trimis pe catwalk-ul de la Berlin Fashion Week, siluete alungite, in aparenta extrem de delicate, insa atent conturate pentru a imprima forta si expresivitate colectiei.
Lena revine la nuantele pastelate, usor pudrate, pentru care manifesta o fascinatie aparte de 3-4 sezoane incoace, insa spre deosebire de colectia precedenta (primavara-vara 2012) prezentata tot la Berlin, tonurile capata o aura ceva mai rafinata, lipsita de excese insa impregnata cu semnificatii.

Va mai amintiti colectia Lenei pentru toamna-iarna 2010-2011 si involburarile de matase, juxtapuse broderiilor fine, cu acea silueta longilinie, contrabalansata de volume ample? Ei bine, Lena reuseste de data aceasta sa transpuna ideea intr-un nou capitol, poate nu atat de sensibil si de poetic, insa care cu siguranta merita parcurs pana la final.
Broderiile se transforma in desene cu contururi hasurate, de o finete rar intalnita, asemenea unor tatuaje pe o a doua piele. Insemnele nu sunt defel comune, ci aduc cu sine acea apartenenta la un cerc restrans sau in termeni mai uzitati, diferentierea prin excludere.

Pliurile si volanele renunta la a se mai aseza in mod ordonat, gasindu-si propriul drum intr-un dans al pasiunii demult uitate, insa revelate odata cu lasarea noptii, intr-un colt de lume unde se servesc petale de orhidee si pulbere de roze pe platouri din cristal. Nicio piesa nu dezvaluie prea mult, ci lasa loc imaginatiei si inspiratiei de moment, contururile urmand indeaproape linia corpului, fara a o constrange.
Body-urile nude sunt integrate in stilizarea tinutelor, creand contraste cromatice sau echilibrand silueta in alternanta suprafetelor opace/transparente sau mate/lucioase. Femeia nu mai este incorsetata intr-o imagine predefinita, ci reuseste sa isi gaseasca propria modalitate de expresie, intr-un joc misterios, nici prea timid dar nici prea indraznet, controlat pana la un punct si punctat in cele din urma printr-un final neasteptat.

Lena Criveanu a dat nastere unui vis accesibil, demonstrandu-si inca o data pasiunea pentru moda si bucuria in fata unei noi provocari menite sa capteze in mrejele timpului FEMEIA.

Click pe imaginile de mai jos, pentru a vedea colectia integrala Lena Criveanu toamna-iarna 2012-2013.

Lena Criveanu toamna-iarna 2012-2013 (Berlin Fashion Week)

Lucian Broscatean toamna-iarna 2012-2013 (Berlin Fashion Week)

Lena Criveanu toamna-iarna 2012-2013 (Berlin Fashion Week)

Colectia Karl Lagerfeld pentru net-a-porter

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!