Les Vampires by 109: intre seductie si dorinta

Tuturor ne place sa teoretizam, sa despicam firul in tot atatea parti cati absolventi ies in fiecare an de pe bancile facultatilor de moda, sa ne erijam in a toate stiutori sustinuti de doza inevitabila de siguranta si confort pe care ne-o confera pozitia la o publicatie glossy, insa de cele mai multe ori trecem cu vederea adevarata esenta a modei, dincolo de latura sa practica si functionala.

Moda si hainele sunt menite a seduce si a starni dorinte, a invalui purtatoarea in aura misterului, a-i completa personalitatea si a-i transforma prezenta fizica intr-o aparitie memorabila. Nu este o filosofie dificil de percutat si cu atat mai mult de inteles. De fapt, la mijloc se afla cateva principii extrem de simple, pe care din dorinta de epatare, tindem sa le complicam in mod inutil si fara vreo finalitate coerenta.

Moda este precum amorul. Debuteaza cu acei fiori care iti anuleaza orice gand rational si se complica pe masura ce noi tindem sa gandim prea mult si sa simtim prea putin. Lucrurile sunt cat se poate de simple, numai ca natura umana gaseste modalitati de a le amalgama, pentru ca in final sa le desluseasca intr-un happy end demn de o pelicula cinematografica. Nu intamplator se spune ca viata, ca si moda de altfel, se aseamana unui film.

Din pacate nu am reusit sa asist saptamana trecuta la prezentarea noii colectii 109, gazduita la THE PLACE Concept Store, insa am studiat ulterior piesele create de Ioana Dumitrescu si Marina Moldovan. Demersul Les Vampires a pornit de la toate elementele vizuale regasite in universul pe alocuri sumbru al vampirilor si redat in ultima perioada printr-o suita de ecranizari cinematografice si literare, de la True Blood si pana la The Hunger sau The Addiction.

Ioana si Marina au dus insa mai departe ideea, intr-o abordare profund urbana si iesita din schemele clasice, alcatuita din nu mai putin de 35 de piese, reunite in total look-uri menite sa inspire si sa transforme fiecare aparitie intr-una plina de reverberatii. Vanezi sau esti vanat? Rolurile se pot schimba in orice moment, iar ceea ce clientii refuza sa constientizeze este ca ambele ipostaze sunt de natura a creea raporturi si tensiuni diferite, insa in egala masura de incitante si de provocatoare.
Uneori esti mai atras sa vanezi, alteori sucombezi instant rolului de victima asumata, pentru ca in cele din urma sa iti dai seama ca fara sa vrei sau sa iti propui in mod vadit, treci prin ambele roluri. Denumirile pieselor colectiei fac trimitere la aceasta relatie si sugereaza numeroase permutari la nivel de mesaj estetic, functie de ceea ce iti doresti sa transmiti: Watch Out Vest, Predator Dress, Runaway Pants sau Helpless Dress.

Imprimeurile sunt realizate integral de 109 si sunt transpuse pe poplin de matase, bumbac, voal de matase, tricot, plasa, piele sau snur rosu sangeriu (liant al colectiei): colti de vampir, usturoi, sange, apa sfintita, inimi de vampir care trebuie impunse cu tarusi din lemn sau strapunse de gloante din argint.
Colectia este disponibila in showroom-ul 109, strada Vasile Gherghel, numarul 109, si in curand si la The Place Concept Store.

Les Vampires by 109: intre seductie si dorinta

Origo: pasiune pentru arta cafelei

Les Vampires by 109: intre seductie si dorinta

Interviu: JUL ET MAD – parfum sans compromis

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!