L’ambre des Merveilles (Hermès): caruselul magic al revelatiilor

Am facut cunostinta cu Eau des Merveilles si Eau Claire des Merveilles, unde altundeva decat in Paris, la parterul boutique-ului Hermès, in asteptarea intalnirii cu Jean Claude Ellena, parfumierul care de cativa ani isi lasa amprenta asupra creatiilor olfactive ale casei. Vaporii parfumati se alaturau mirosului inconfundabil de piele, pluteau cadentat in fiecare ungher al magazinului ultra-aglomerat si reuseau sa razbeasca printre aromele grele, narcotice ale esentelor descinse din zona araba, purtate de doamnele cu apetit exacerbat pentru shopping.
Ulterior, Jean Claude Ellena a adaugat universului Merveilles, elixirul desavarsit si nascator de emotii profunde, clar delimitat de opulenta si hyper concentrare, usor pudrat, suav si „cremos”, pentru persoane care nu simt nevoia sa isi semnaleze prezenta de la cativa zeci de metri distanta si nici sa plaseze o bomba olfactiva in mijlocul multimii.

Toamna aceasta, un nou capitol al povestii este dezvaluit, L’ambre des Merveilles infuzand boudoir-ul feminin cu particulele stralucitoare ale visarii, cu aerul aproape felin si extrem de senzual, dar si cu tentatia deliciilor de sezon.

Discutand despre L’ambre des Merveilles, noua lansare Hermès, Octavian Coifan – singurul parfumier roman la Paris si cea mai sonora si respectata voce in universul aromelor, mi-a marturisit: „Ambra este umbra minunilor, un mesager din adancuri. Din adancul oceanului primordial, acolo unde nu mirosim, se formeaza ambra pretioasa care pluteste indelung si indura toate furtunile pentru a se transforma intr-un ingredient foarte special cu miros profund, senzual, animalic amintind de tutun si iris. Daca moscul exalta, ambra este un liant universal in parfumerie. Parfumul Hermès este expresia rafinata a acestei metafore sugerand vantul sarat care mângâie bucata de ambra plutitoare in timp ce aceasta isi formeaza mirosul. Iata de ce, parfumul nu este greu si adanc, ci te surprinde prin moliciunea lui familiara, vag lemnoasa, calda, cu accente secrete de flori orientale si o doza subtila de iris.

L’ambre des Merveilles contureaza o noua galaxie olfactiva, proprie fiecarei purtatoare, ridicand cortina noptii si dezvaluind mirajul stelelor, mai stralucitoare ca niciodata. Steaua care conduce plina de speranta vasele care si-au pierdut directia pe marea inselatoare, steaua care poarta magii moderni pe drumul catre infaptuirea miracolelor, steaua care isi gaseste sursa energiei vesnice in interiorul nostru si pe care o proiectam cu ochii mintii pe culmile cele mai inalte ale succesului.
Sezonul acesta, ambra se transforma intr-un secret pretios, care insoteste cele mai tulburatoare capitole de poveste. Ambra miraculoasa Hermès nu este defel opulenta, ci mai degraba delicata si suava, invaluind pielea intr-o „glazura” vanilata absolut irezistibila.

Inca de la prima pulverizare, esenta mi s-a dezvaluit extrem de vie, luminoasa, calda si senzuala, precum o imbratisare cu insemnatate in mijlocul unei zile cu o ceata incerta. Un carusel al surprizelor de Sarbatori mi s-a perindat prin fata ochilor, iar reveria descinsa pe neasteptate, m-a transportat in mijlocul unei piatete pline de forfota si de tentatii. Acel spatiu deschis tuturor posibilitatilor, in care te pierzi ore in sir si care asteapta sa descoperi secretul inceputului de an ferecat intr-un totem cu insemnatate.

L’ambre des Merveilles readuce bucuria descoperirii si redescoperii celuilalt, celorlalti, celorlalte, dar mai presus de toate a propriului sine. Stii cum e sa te plimbi prin ninsoare la ceas de seara, redescoperind senzatia lipicioasa a degetelor impregnate cu vata de zahar, sa iti lasi rujul pe marginea unei cani cu ciocolata calda si iti lingi buzele de bezea crocanta, iar apoi sa te trezesti ca ti-au inghetat mainile pentru ca ti-ai uitat manusile la standul in fata caruia sclipeau cei mai frumosi ochi verzi?

Daca nu poti vedea detaliul, Hermès te ajuta sa iti exersezi harul observatiei. Sticla „L’ambre des Merveilles” este inconjurata de un inel auriu, contur al unei lupe prin care pot fi observate particulele instelate impregnate in sticla. Stelele de pe cer se afla acum in propriile palme, L’ambre des Merveilles creeaza probabilitatile, iar TU ai misiunea de a trai povestea.

L’ambre des Merveilles se afla deja in boutique-urile beauty, in varianta de 50 ml (378 lei) si 100 ml. La finele lui 2012 o noua stea va straluci! A NEW STAR IS BORN!

L’ambre des Merveilles (Hermès): caruselul magic al revelatiilor

Shining Stars – Edition Première LUX: Cathias Edeline by Adina Necula

L’ambre des Merveilles (Hermès): caruselul magic al revelatiilor

Fascinatia smaraldelor incrustate in bijuterii

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!