Doina Berchina despre noua generatie de designeri romani

Scoala romaneasca de moda a inregistrat nu de putine ori reusite al caror ecou a depasit granitele tarii, convingand de valabilitatea demersurilor tinerilor designeri,prezente ce-i drept mai discrete in peisajul media, insa cu mintea luminata si deschisa.


Fiecare generatie de absolventi propune anumite modele si isi alege modalitatea proprie de exprimare a acestora. Scoala asigura un fundament, mai firav sau mai bine consolidat in functie de capacitatea aspirantilor la titulatura de designer de a acumula un bagaj informational. Mai departe insa, adaptarea la cerintele modei actuale, tine atat de studiul individual cat si de formatorii care au in grija colectiile de absolvire.

Astazi va prezint un interviu special cu Doina Berchina, promotor al modei romanesti, un comentator avizat, realizator de emisiune radio si nu in ultimul rand un om cu foarte multa experienta in domeniu:

Adina Necula: Doamna Doina Berchina, in calitate de jurnalist, comentator si promotor de moda,  realizator al emisiunii Radiofashion, spuneti-mi cum priviti evolutia modei romanesti de-a lungul ultimilor 10 ani?

Doina Berchina: Un deceniu inseamna 10 generatii de absolventi de scoala de profil, la Bucuresti, Cluj, Timisoara. Deci un  alt peisaj. Festivalul de la Iasi, dar si alte manifestari dedicate tinerilor designeri au scos la rampa numeroase talente. Intre timp putem vorbi de o lume populata cu oameni cu studii de specialitate, unii avand chiar si o oarecare experienta internasionala, mult mai informati decat cei dinaintea lor, mai flexibili profesional vorbind, mai mobili.


Vorbim intre timp de o paleta mult mai larga  de meserii ale modei, pe care acestia le acopera. Unii dintre cei pentru care am pledat in diverse jurii, la debutul lor, cum ar fi Adrian Oianu, Venera Arapu, Liliana Turoiu, Wilhelmina Artz ii ajuta la randul lor acum, pe altii sa se dezvolte. Internetul  favorizeaza substantial comunicarea  creatorilor intre ei si cunoasterea lor de catre public. Mai mici sau mai mari, destule ateliere de autor au reusit sa-si fidelizeze un public si sa reziste chiar si intemperiilor crizei.

Citeste continuarea interviului aici.

Doina Berchina despre noua generatie de designeri romani

Nunta princiara in Monaco: Printul Albert si Principesa Charlene

Doina Berchina despre noua generatie de designeri romani

Designerii romani pentru a doua oara la Mercedes-Benz Fashion Week Berlin

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta