Nunta princiara in Monaco: Printul Albert si Principesa Charlene

Principatul Monaco se afla astazi in sarbatoare, zeci de mii de locuitori aclamand noul cuplu princiar: Charlene Grimaldi – Principesa de Monaco si Printul Albert.

Zilele trecute, cateva importante publicatii franceze lansau zvonul unei posibile situatii tensionate in cuplu, care ar fi determinat-o pe Charlene sa se gandeasca la anularea mariajului si la plecarea spre Africa de Sud in Zimbawe, tara sa adoptiva. De-a lungul relatiei sale cu Printul Albert, Charlene a trecut cu vederea o serie de „derapaje amoroase” ale acestuia si scandaluri privitoare la copii nelegitimi. Toate acestea, par insa sa fi fost date uitarii astazi, in ziua cea mare.

Al doilea eveniment de amploare al anului care cinsteste institutia monarhica, vine sa aduca un suflu plin de speranta si optimism in parcursul unei familii care pare sa nu fi fost binecuvantata pana in prezent cu sansa la fericire. Sa ne amintim doar de sfarsitul tragic al mariajului dintre Printul Reinier si Grace Kelly sau de incercarile esuate ale Printesei Stephanie.

Revenind la nunta, rochia miresei din matase alb-perla, a purtat semnatura lui Giorgio Armani si a surprins prin trena lunga de 20 de metri. Silueta zvelta a lui Charlene a fost excelent pusa in valoare de croiul rochiei, care a urmat indeaproape linia corpului, fara a-l constrange. O alura extrem de eleganta, de un rafinament subtil si invaluita intr-un nor diafan de trairi emotionante.

Printul Albert, mult mai relaxat si jovial decat Charlene, a purtat la cununia religioasa un costum militar de vara alb.

Ceremonia religioasa va fi urmata de un dineu si un bal, la care vor participa sefi de stat, membrii ai caselor regale (Casa Regala a Romaniei este reprezentata de Principesa Margareta si Principele Radu), apropiati ai cuplului si o serie de personalitati ale showbiz-ului international.

In 2011 nuntile princiare atrag in primul rand prin povestile aflate in spatele cuplului, povesti care sensibilizeaza si fac sa viseze un popor aflat in cautarea unor repere autentice. Fastul si eticheta sunt implicite, iar ritualul este urmarit pentru a surprinde particularitatile fiecarei natiuni.

Oricare ar fi ratiunile unui asemenea pas important, gasirea printului din vis devine din ce in ce mai veridica, iar sansa la fericire o conturare a unui scenariu in plina desfasurare, fara accente hollywoodiene insa cu dorinta evidenta de happy-end.

Nunta princiara in Monaco: Printul Albert si Principesa Charlene

Lacuri de unghii: vara 2011

Nunta princiara in Monaco: Printul Albert si Principesa Charlene

Doina Berchina despre noua generatie de designeri romani

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!