Probabil una dintre cele mai mari provocari ale traiului in marile metropole consta in reintegrarea conceptului de “placere” in agenda zilnica, dar mai cu seama in activitatile derulate adeseori sub presiunea timpului si pe baza unor automatisme inevitabile. Este vorba despre acele mici placeri menite sa transforme in mod secret inocenta unei aparitii, in irezistibilul care tulbura, fascineaza, seduce, intriga si prilejuieste o “emancipare” a tuturor simturilor.
O lady moderna care stapaneste perfect meandrele timpului, care pare ca il dilata doar pentru a servi in tihna ceaiul de la ora 5 fix sau pentru a-si delecta oaspetii cu o tratatie dulce, mica erezie absolut necesara, la ceas tarziu din seara. Secretul desfatarii papilelor gustative la finalul unui an ce se pregateste de sarbatoare, trimite cu gandul la regiunea Aquitane si la intinsele podgorii ale caror roade confera de secole rafinament si savoare specialitatilor “a la francaise”: gemurile St. Dalfour, preparate dupa retete traditionale si adaptate prin prisma tehnologiilor moderne, exigentelor actuale.
Dantele diafane, broderii sofisticate, voaluri fine si miresme ametitoare acompaniau odinioara spectacolele vizuale desfasurate in incaperile cu tavane inalte ale conacelor de o exceptionala frumusete, in care invitatii la un late brunch degustau pe indelete deliciile servite in boluri din portelan, lasandu-se purtati de acordurile unui pian. Departe de a ma alatura nostalgicilor vremurilor demult apuse, marturisesc ca acelasi cadru de poveste ma insoteste ori de cate ori decid sa pun la punct un petit dejuner, un pranz sau o cina speciala pentru mine sau pentru prietenii dragi. Iar asta pentru ca ingredientele din bucataria mea nu sunt doar simple adaosuri la un dish, ci confera mai mult decat un gust aparte, o stare de spirit. Acea stare de spirit care alatura puterea imaginii – vizualul, subtilitatii aromelor si miresmelor dispuse intr-un dozaj ideal pentru a putea fi descoperite si a starni curiozitatea.
St. Dalfour m-a fascinat inca de la prima intalnire in care am savurat cu ochii inchisi si fara nicio urma de regret, fiecare dintre sortimentele de gem din fructe adapostite in superbele borcanase din sticla. Desigur, sentimentul de liniste mi-a fost conferit si de lipsa adaosului de zahar din compozitie (de aproape opt ani am eliminat complet zaharul din alimentatie), precum si de textura gemului, similara celui preparat de bunica in anii copilariei.
Dincolo de gust, St. Dalfour spune o poveste fermecatoare despre traditie, atasamente, emotii relevate prin activarea simturilor si mici rasfaturi posibile intr-o lume aflata inca in cautarea paradisurilor pierdute. Presedintele St. Dalfour, Monsieur Kistner a reusit ca prin sortimentele sale de gemuri naturale sa raspunda nu doar celor mai inalte asteptari ale consumatorilor din cele peste 70 de tari in care brandul este prezent, ci sa perpetueze o traditie ce dateaza de cateva decenii. Zaharul utilizat in mod traditional in gem este inlocuit in retetele St. Dalfour de suc concentrat din fructe, ideea avandu-si originile atat in vechile metode de conservare, cat si in obiceiurile din mediul familial.
In timpul celui de-al doilea razboi mondial, zaharul era in egala masura costisitor si rar, ratiile moderate determinand doamnele sa apeleze la “substitute” menite sa permita totusi prepararea deserturilor si sa le confere savoarea necesara. In acea perioada, bunica domnului Kirstner, care detinea podgoria familiei, a avut inspiratia de a inlocui zaharul cu sucul de struguri, in special in pregatirea gemului, fara a se gandi vreo clipa ca acest artificiu cuisine se va transforma peste ani intr-o reteta originala ST. DALFOUR, recunoscuta la nivel mondial si apreciata de cei mai fini connaisseurs.
Cu toate ca bucataria franceze abunda in specialitati de confiserie ale caror retete include cantatitati considerabile de zahar, ST.DALFOUR mizeaza pe rasfaturi ale papilelor gustative aliniate unui stil de viata sanatos, fara aditivi, ingrediente artificiale sau chimicale. Mai mult decat atat, argumentul oferit de St. Dalfour este sustinut si de preceptele nutritionale, zaharul natural din fructe potentand aroma gemului si constribuind totodata la diminuarea indicelui glicemic.
St. Dalfour este invitatia la o calatorie a gustului pe toate meridianele globului, o calatorie pe care mi-am promis ca o voi efectua de fiecare data cu aceeasi placere, mai ales ca destinatiile sunt cat se poate de ofertante. Gemurile St. Dalfour sunt ordonate in prezent in doua game – Clasic si Exotic – si va spun din proprie experienta ca nu va veti putea decide la un singur sortiment. Mie mi-a fost extrem de dificil sa imi aleg gemurile preferate dintre zmeura si rodie, smochine, portocale si ghimbir, caise si ananas si mango. Asta in conditiile in care lista cu tentatii este completata de apetisantele gemuri de zmeura, afine, capsuni, 4 fructe si cirese negre.
Gustul fin si textura aparte a gemurilor St.Dalfour ma duc cu gandul la nenumarate scenarii gourmet, dispuse intr-o atmosfera plina de savoare si insotite de un playlist energizant si de mireasma calda a apropierii. Iar pentru ca finalul de an ma determina sa imi reordonez agenda, prioritatile si sa iau cateva decizii importante pentru perioada urmatoare, unul dintre lucrurile carora doresc sa le acord mai mult timp si pe care intentionez sa mi le plasmuiesc dupa sufletul meu, sunt mic-dejunurile. Acele mic-dejunuri pe care obisnuiam sa le trec cu vederea pana recent si care de fapt, ca orice punct de start, sunt esentiale.
Sunt curioasa cum va imaginati voi micul-dejun ideal, ce anume va inspira si care este secretul unui inceput de zi perfect. Impreuna cu St.Dalfour va lansez invitatia la un concurs cat se poate de apetisant sau daca vreti la un mic-dejun gourmet:
Pasii de inscriere in concurs:
Premiul acordat: o cutie cu 5 sortimente de gem St.Dalfour, insotita de doua lingurite din portelan.
Perioada de desfasurare a concursului: 26 noiembrie 2015 – 3 decembrie 2015. Castigatorul va fi desemnat cu ajutorul random.org si va fi anuntat in aceasta pagina pe data de 4 decembrie 2015 (premiul se expediaza doar pe teritoriul Romaniei).
Update: castigatoarea celor cinci tratatii delicioase St.Dalfour, desemnata cu ajutorul random.org este Andreea Sirba (comentariul cu numarul 10). Va multumesc tuturor pentru participare si va doresc sa aveti parte de un final de an savuros!
Bagheta cu unt si gem de capsuni St.Dalfour, alaturi de o savuroasa cafea cu un strop de lapte 🙂
Micul meu dejun de inspiratie francaza ar incepe cu 2 croissante cu unt, alaturi de o cafea, iar langa 2 bucati de paine puse cu gemul de capsuni St. Dalfour.
Un mic-dejun ar arata asa: Branza Brie, dulceata de smochine, un croissant, un fresh de portocale si o cafea cu lapte.
Micul meu dejun perfect d’inspiration francaise ar arata astfel: pe o tava frumoasa as aseza o selectie de paine toast cu unt si gem natural St.Dalfour Royal Fig, toast cu branza Camembert, Chevre aux Erbes si Fromage Blanc insotita de o ceasca de cafe au lait si un fresh proaspat de portocale….delicieux! https://www.facebook.com/cocoreanu.mona/posts/1100469266630195
Merci 🙂
Un mic-dejun de inspiratie franceza pentru mine ar arata astfel: suc natural de fructe, o ceasca de cafea, de preferat cafe au lait si tartine unse cu unt si gem de smochine. Deja imi ploua in gura…:)
Share: https://www.facebook.com/dinu.florina.5/posts/924707127617415?pnref=story
Gofre cu gem St.Dalfour cu zmeura si un pahar de lapte langa, desigur!Bineinteles ca langa putem pune oricand branzeturi frantuzesti cu fructe si legume din belsug! 🙂
Link share:https://www.facebook.com/dora.zamfir/posts/873117539463129?pnref=story
Buna.
Un mic dejun de inspiratie franceza incepe cu o cafea (fara zahar in cazul meu) , un pahar de suc orange natural, o bucatica de unt alaturi de gemul de capsuni St.Dalfour cu bucatele de paine usor rumenita si crocanta si un croissant la final 😉 .
Buna! un mic dejun de inspiratie franceza incepe cu felia de baghetă unsa cu unt si gem alaturi de o cafea neagră, o cană de ceai, sau o ciocolată caldă.
Un mic dejun de inspiratie franceza pentru mine arata in felul urmator: viennoiseries ce pot fi croissant aux beurre sau paine cu ciocolata, branza Brie, nuci si Royal Fig St.Dalfour, tartine cu unt si ceai
Un croissant, gem cu zmeura si un pahar de lapte rece.
https://www.facebook.com/andreeasirba/posts/694121367390810
O patiserie micuta, cocheta, undeva pe o straduta linistita, lumina blanda de toamna, un croissant cu gem si o ciocolata calda alaturi de jumatatea mea draga – ingredientele perfecte pentru o dimineata.
Gemurile s-ar asorta perfect cu un croissant,cu suc de portocale si diferite branzeturi
Un croissant, o felie de baguette innobilata de gem de smochine, o ceasca de cafea savurata, toate savurate alaturi de cel drag, iata reteta „un matin en rose”!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1536564919967628&id=100008424042405&pnref=story
Eu m-as delecta cu un ceai de ghimbir,croissante cu vanilie si gemurile cu zmeura si rodie si cel cu ananas si mango. rasfat de la prima ora a diminetii!
As alege sa-mi incep dimineata cu o portie de Crepe Suzette cu gem de portocale sau smochine, un pahar cu suc natural de mere si o cafea.
Croissante cu gem de zmeura St.Dalfour si ceai cu mere si scortisoara.
share: https://www.facebook.com/radulescu.vlad.3/posts/1038419986200733?pnref=story
Croissant cu unt, bagheta cu gem de capsuni si un suc natural de portocale
Tartine cu unt si cu gem de smochine St.Dalfour.
as savura cafe au lait, alaturi de o briosa cu gem de fructe de padure. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1495669017403734&id=100008819493374&pnref=story
un ceai, o bagheta proaspata, crocanta, putin unt, branzeturi si gem de portocale cu ghimbir
Un mic dejun de inspiratie franceza : bagheta unsa cu unt si gem de portocale St. Dalfour, o cană de ceai si mini croissante.
http://www.fb.com/nicola.mary.7/posts/829406530502975
Micul meu dejun ar arata cam asa: nelipsitele croissanturi, alaturi de o cafea, si o portie de crepe Suzette cu gem de fructe de padure. https://www.facebook.com/monica.radu.16
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1667707096837264&id=100007939695043&pnref=story
As savura gemurile cu niste gofre si croissante si fresh de portocale.
croissant cu gem,o felie de paine parajita cu unt si gem de fructe de padure,o cafea!!
Un croissant, gem cu zmeura si un pahar de lapte rece.
Bagheta cu unt si gem de capsuni St.Dalfour, alaturi de o cafea
Croissante cu gem de zmeura St.Dalfour si ceai
https://www.facebook.com/mike.r.a.d6/posts/940885539331555?pnref=story
Gofre cu gem de zmeura din belsug
https://www.facebook.com/mihai.nica.7/posts/931105556966405?pnref=story
As alege sa savurez croissante cu gem de capsuni si fresh de portocale.Tipic frantuzesc