Deliciile St.Dalfour: gemurile din fructe savuroase ce transforma fiecare zi intr-un prilej de desfatare

Probabil una dintre cele mai mari provocari ale traiului in marile metropole consta in reintegrarea conceptului de “placere” in agenda zilnica, dar mai cu seama in activitatile derulate adeseori sub presiunea timpului si pe baza unor automatisme inevitabile. Este vorba despre acele mici placeri menite sa transforme in mod secret inocenta unei aparitii, in irezistibilul care tulbura, fascineaza, seduce, intriga si prilejuieste o “emancipare” a tuturor simturilor.

Dalfour (3)

O lady moderna care stapaneste perfect meandrele timpului, care pare ca il dilata doar pentru a servi in tihna ceaiul de la ora 5 fix sau pentru a-si delecta oaspetii cu o tratatie dulce, mica erezie absolut necesara, la ceas tarziu din seara. Secretul desfatarii papilelor gustative la finalul unui an ce se pregateste de sarbatoare, trimite cu gandul la regiunea Aquitane si la intinsele podgorii ale caror roade confera de secole rafinament si savoare specialitatilor “a la francaise”: gemurile St. Dalfour, preparate dupa retete traditionale si adaptate prin prisma tehnologiilor moderne, exigentelor actuale.

Dantele diafane, broderii sofisticate, voaluri fine si miresme ametitoare acompaniau odinioara spectacolele vizuale desfasurate in incaperile cu tavane inalte ale conacelor de o exceptionala frumusete, in care invitatii la un late brunch degustau pe indelete deliciile servite in boluri din portelan, lasandu-se purtati de acordurile unui pian. Departe de a ma alatura nostalgicilor vremurilor demult apuse, marturisesc ca acelasi cadru de poveste ma insoteste ori de cate ori decid sa pun la punct un petit dejuner, un pranz sau o cina speciala pentru mine sau pentru prietenii dragi. Iar asta pentru ca ingredientele din bucataria mea nu sunt doar simple adaosuri la un dish, ci confera mai mult decat un gust aparte, o stare de spirit. Acea stare de spirit care alatura puterea imaginii – vizualul, subtilitatii aromelor si miresmelor dispuse intr-un dozaj ideal pentru a putea fi descoperite si a starni curiozitatea.

St. Dalfour m-a fascinat inca de la prima intalnire in care am savurat cu ochii inchisi si fara nicio urma de regret, fiecare dintre sortimentele de gem din fructe adapostite in superbele borcanase din sticla. Desigur, sentimentul de liniste mi-a fost conferit si de lipsa adaosului de zahar din compozitie (de aproape opt ani am eliminat complet zaharul din alimentatie), precum si de textura gemului, similara celui preparat de bunica in anii copilariei.

Dalfour7

Dincolo de gust, St. Dalfour spune o poveste fermecatoare despre traditie, atasamente, emotii relevate prin activarea simturilor si mici rasfaturi posibile intr-o lume aflata inca in cautarea paradisurilor pierdute. Presedintele St. Dalfour, Monsieur Kistner a reusit ca prin sortimentele sale de gemuri naturale sa raspunda nu doar celor mai inalte asteptari ale consumatorilor din cele peste 70 de tari in care brandul este prezent, ci sa perpetueze o traditie ce dateaza de cateva decenii. Zaharul utilizat in mod traditional in gem este inlocuit in retetele St. Dalfour de suc concentrat din fructe, ideea avandu-si originile atat in vechile metode de conservare, cat si in obiceiurile din mediul familial.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, zaharul era in egala masura costisitor si rar, ratiile moderate determinand doamnele sa apeleze la “substitute” menite sa permita totusi prepararea deserturilor si sa le confere savoarea necesara. In acea perioada, bunica domnului Kirstner, care detinea podgoria familiei, a avut inspiratia de a inlocui zaharul cu sucul de struguri, in special in pregatirea gemului, fara a se gandi vreo clipa ca acest artificiu cuisine se va transforma peste ani intr-o reteta originala ST. DALFOUR, recunoscuta la nivel mondial si apreciata de cei mai fini connaisseurs.

Cu toate ca bucataria franceze abunda in specialitati de confiserie ale caror retete include cantatitati considerabile de zahar, ST.DALFOUR mizeaza pe rasfaturi ale papilelor gustative aliniate unui stil de viata sanatos, fara aditivi, ingrediente artificiale sau chimicale. Mai mult decat atat, argumentul oferit de St. Dalfour este sustinut si de preceptele nutritionale, zaharul natural din fructe potentand aroma gemului si constribuind totodata la diminuarea indicelui glicemic.

Dalfour1Dalfour5

St. Dalfour este invitatia la o calatorie a gustului pe toate meridianele globului, o calatorie pe care mi-am promis ca o voi efectua de fiecare data cu aceeasi placere, mai ales ca destinatiile sunt cat se poate de ofertante. Gemurile St. Dalfour sunt ordonate in prezent in doua game – Clasic si Exotic – si va spun din proprie experienta ca nu va veti putea decide la un singur sortiment. Mie mi-a fost extrem de dificil sa imi aleg gemurile preferate dintre zmeura si rodie, smochine, portocale si ghimbir, caise si ananas si mango. Asta in conditiile in care lista cu tentatii este completata de apetisantele gemuri de zmeura, afine, capsuni, 4 fructe si cirese negre.

Gustul fin si textura aparte a gemurilor St.Dalfour ma duc cu gandul la nenumarate scenarii gourmet, dispuse intr-o atmosfera plina de savoare si insotite de un playlist energizant si de mireasma calda a apropierii. Iar pentru ca finalul de an ma determina sa imi reordonez agenda, prioritatile si sa iau cateva decizii importante pentru perioada urmatoare, unul dintre lucrurile carora doresc sa le acord mai mult timp si pe care intentionez sa mi le plasmuiesc dupa sufletul meu, sunt mic-dejunurile. Acele mic-dejunuri pe care obisnuiam sa le trec cu vederea pana recent si care de fapt, ca orice punct de start, sunt esentiale.

Sunt curioasa cum va imaginati voi micul-dejun ideal, ce anume va inspira si care este secretul unui inceput de zi perfect. Impreuna cu St.Dalfour va lansez invitatia la un concurs cat se poate de apetisant sau daca vreti la un mic-dejun gourmet:

StDalfour_contest

Pasii de inscriere in concurs:

  • Pasul 1: Lasati-mi un comentariu in care sa imi spuneti cum ar arata pentru voi un mic-dejun de inspiratie franceza, folosind un sortiment de gem natural St.Dalfour.
  • Pasul 2: Share-uiti concursul pe profilele voastre de Facebook, astfel incat sa impartasiti vestea si prietenilor.

Premiul acordat: o cutie cu 5 sortimente de gem St.Dalfour, insotita de doua lingurite din portelan.
Perioada de desfasurare a concursului: 26 noiembrie 2015 – 3 decembrie 2015. Castigatorul va fi desemnat cu ajutorul random.org si va fi anuntat in aceasta pagina pe data de 4 decembrie 2015 (premiul se expediaza doar pe teritoriul Romaniei).

Update: castigatoarea celor cinci tratatii delicioase St.Dalfour, desemnata cu ajutorul random.org este Andreea Sirba (comentariul cu numarul 10). Va multumesc tuturor pentru participare si va doresc sa aveti parte de un final de an savuros!

winner

Deliciile St.Dalfour: gemurile din fructe savuroase ce transforma fiecare zi intr-un prilej de desfatare

ZOOT sau doza de fericire din dressing: interviu cu Ladislav Trpák, CEO-ul celui mai important retailer fashion din Europa de Est

Deliciile St.Dalfour: gemurile din fructe savuroase ce transforma fiecare zi intr-un prilej de desfatare

Spiral Scent Secret: doua esente pretioase aparent opuse reunite intr-o metafora olfactiva si vizuala de exceptie

Articole recente

There are 29 comments

  1. Baltag Lacramioara

    Buna.
    Un mic dejun de inspiratie franceza incepe cu o cafea (fara zahar in cazul meu) , un pahar de suc orange natural, o bucatica de unt alaturi de gemul de capsuni St.Dalfour cu bucatele de paine usor rumenita si crocanta si un croissant la final 😉 .

  2. maria ene

    Buna! un mic dejun de inspiratie franceza incepe cu felia de baghetă unsa cu unt si gem alaturi de o cafea neagră, o cană de ceai, sau o ciocolată caldă.

  3. Ela

    O patiserie micuta, cocheta, undeva pe o straduta linistita, lumina blanda de toamna, un croissant cu gem si o ciocolata calda alaturi de jumatatea mea draga – ingredientele perfecte pentru o dimineata.

  4. Adina Roz

    Un croissant, o felie de baguette innobilata de gem de smochine, o ceasca de cafea savurata, toate savurate alaturi de cel drag, iata reteta „un matin en rose”!

Dă-i un răspuns lui Picincu-Hobjila VioricaAnulează răspunsul

error: Content is protected !!