Creme, unturi si emulsii corporale

La fiecare inceput de sezon, industria cosmetica introduce pe podiumul de prezentare al noutatilor, formule avansate atat din punct de vedere al ingredientelor si al modalitatii de actiune, cat si al texturii produselor. Diferente intre marci nu mai tin atat de notorietate si de campaniile de comunicare, cat de timpul si banii investiti in cercetare pentru gasirea celor mai inovative texturi care transforma banalul gest de cremuire intr-un ritual cu rol de stimulare a tuturor simturilor.

In ultimele sezoane, piata cremelor de corp s-a declinat intr-o serie de produse care nu intamplator fac referire la gust, miros sau simt olfactiv: sorbeturi cu arome fructate care rasfata pielea, unturi care se topesc pe corp in doar cateva secunde, emulsii fine care mangaie pielea asemenea unei bai de lapte, nectaruri delicate care rivalizeaza cu pocalul de ambrozie al zeitelor sau sufleuri gurmande provenite din laboratorul cosmetic al celor mai iscusiti maestrii ai frumusetii.

In 2011 nu mai putem vorbi despre o singura crema ideala pentru tot anul, ci despre emotii, senzatii si trairi evocate de produse care depasesc bariera cosmeticii clasice si vin in intampinarea consumatorilor printr-o serie de aspecte care imbina functionalitatea cu placerea derivata din senzorialitate.

Iata care sunt cele mai eficiente creme de corp pentru vara, intr-o selectie care contureaza o noua abordare a cosmeticii:

Unturi de corp

Unturile de corp prin natura lor, prezinta o consistenta destul de grasa si nu intotdeauna sinonima cu hidratarea. Majoritatea unturilor de corp necesita un timp de absorbtie ridicat si lasa o pelicula unsuroasa pe suprafata pielii. Noile formule insa, pastreaza conceptul, dar nu mai sunt atat de greoi de aplicat si de omogenizat.

Iti recomand: Coconut Body Butter (The Body Shop) cu ulei de cocos virgin si unt de cacao, Japanese Rose Body Butter (Korres) cu o aroma florala delicita si imbogatit cu unt de shea, guava si extract de smochine, Vine Body Butter (Caudalie) – un unt de corp cu o textura extrem de fina si o aroma proaspata, ce contine seminte de struguri, extract de portocale, piersica si iris, Beurre Corporel (Biotherm) – un pansament pentru pielea deshidratata cu unt de karite si aroma delicioasa de citrice.

Citeste continuarea articolului meu aici.

Creme, unturi si emulsii corporale

Creme antirid potrivite pentru varsta de 30 de ani

Creme, unturi si emulsii corporale

Roz: ghid de buna purtare

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!