Tendinte primavara-vara 2013: About Isabel by Ludmila Corlateanu

Ludmila Corlateanu se numara printre foarte putinii designeri romani, carora nu le-a pierit o calitate esentiala pentru tot ceea ce inseamna universul creativ al modei: sensibilitatea extrema transpusa in iubirea pentru vesmantul care invaluie silueta feminina. Ludmila este inainte de toate o artista, pentru care schemele cromatice, tusele fine si accentele redate in motive ornamentale, nu mai prezinta vreun secret.
Odata trecut pragul atelierului sau (reconfigurat recent intr-un spatiu mult mai generos si ofertant atat din punct de vedere functional, cat si al expunerii pieselor functie de tipologia acestora si de tematica colectiilor), simti ca ai patruns intr-un univers cu totul aparte, in care Ludmila cu al sau suflu creativ magic, aseaza o boare fermecatoare asupra tuturor dorintelor intrinseci ale femeii moderne.

Nu intamplator, Ludmila isi prezinta de cativa ani in mod constant creatiile in capitala europeana a modei, Parisul, acolo unde luminile scot la iveala cel mai bine detaliile aparte impregnate in design, asemenea unor sigilii care trec testul timpului si ascund mesajele artei adresate cunoscatorilor si celor care au capacitatea de a descifra codurile avant la lettre.

„About Isabel”, noua colectie primavara-vara 2013, releva din plin delicatetea si finetea demersului designerului, concentrat in rigoarea cu care deja si-a obisnuit clientele fidele si completat de studiul atent al formelor si al liniilor care definesc un nou tip de silueta fashion. Adio dulcegarii pastelate, exagerari voite, bufonerii de atelier si umeri de Robocop in misiune spre un taram de mult disparut. Bataliile pe frontul modei au ca principal adversar in primavara lui 2013, propriile obsesii si limitari. Nu este nimic complicat in a internaliza o idee si a o exacerba cu voce tare, in speranta semnalarii prezentei in zona atat de rarefiata a modei cu adevarat relevante.

Valorile se cern extrem in urma apocalipsei prevestite si doar cei pregatiti sa ramana cu picioarele pe pamant si acul in mana, vor reusi sa reziste tornadei menite sa elimine balastul si sa contureze o noua ordine din haosul ultimelor sezoane. Vantul schimbarii este mai puternic ca niciodata si creeaza involburari acolo unde experimentele cu titlu de spectacol de circ au dat nastere unor imagini hilare, fara nicio miza reala si efemere precum bulele de sampanie aglomerate intr-un pahar de sticla cumparat din supermarket.

Isabel este personajul care intruchipeaza nu atat un ideal feminin, cat multiple fatete ale unor personalitati complexe. Silueta imaginata de Ludmila Corlateanu nu exceleaza prin artificii care sa denote emfaza, ci este mentinuta intr-un registru al minimalismului, simpla dar nu plictisitoare, grafica dar fara a se impune arealului vizual in mod fortat, perfecta si de o eleganta care aminteste de primele decade fashion al secolului XX.

Isabel este sugestia frumosului, reversata in plina zi asupra unei gradini care pulseaza in ritmul dictat de mediul natural. O prezenta care se poarta pe sine, care isi afiseaza identitatea, care nu se confunda intr-o masa amorfa si care isi lasa amprenta in sufletul oricarui muritor care stie sa priveasca dincolo de ochelarii stas cu rame groase si innegrite de atata fum si noxe.

Imaginea vegetatiei plapande este captata de Ludmila in matasuri imprimate, care dezgolesc umerii si mangaie pamantul sau care primesc vizita speciala a dantelei imbujorata parca de primii fiori ai unei noi povesti romantate. Totul este nuantat si dispus in mod gradat din punct de vedere cromatic, cu un aer profund pictural si extrem de proaspat.

O inocenta tulburatoare transformata intr-o licoare a seductiei, preparata cu atentie si grija de Ludmila, in atelierul in care totul devine posibil. Galbenul solar si intens se asterne cu optimism pe rochiile midi cu bustul realizat pe structura de corset, bej-ul rose fin se alatura dantelei negre dispuse ca accent pe rochiile maxi cu trena, verdele renasterii incanta in variantele de rochii asimetrice cu jabouri dantelate albe, iar albul si negrul creeaza jocuri optice, dezvaluite prin alternantele de suprafete si infuzate de un alizeu moderat.

O gama cromatica superba, inspirata de deliciile de sezon si de miresmele aparte resimtite in escapadele de weekend: rose precum serbetul de capsuni, pigment lila prelevat de pe petalele de violete, alb nufar, bej cappucino sau albastru cu usoara tenta iris.

Isabel, muza primaverii si a modei renascute, gratia adusa in garderoba feminina si rigoarea transpusa in perfectiunea detaliilor si nobletea materialelor. Despre ea, as putea povesti ore in sir. O intalniti in minunatul atelier al Ludmilei Corlateanu, situat pe Strada Vulturilor, nr.31 (cifra magica care reprezinta inceputul unei noi lumi, redefinite geografic si reprezentative la nivel simbolic).

Tendinte primavara-vara 2013: About Isabel by Ludmila Corlateanu

Garderoba care vorbeste despre tine

Tendinte primavara-vara 2013: About Isabel by Ludmila Corlateanu

Fendi Casa: un concept fashion home&deco

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta