Solutii pentru tratarea buzelor uscate

In ultimele sezoane, machiajul s-a concentrat pe zona buzelor, rujul ca produs cosmetic esential in arsenalul de frumusete al femeii comportant atat calitati estetice cat si tratament. Buzele necesita o ingrijire speciale nu doar atunci cand se inregistreaza variatii semnificative de temperatura, ci de-a lungul intregului an. Asta pentru ca textura acestora se regenereaza mai greu, iar ignorarea primelor semne nefiresti poate duce la o agravare a situatiei si la suportarea unor tratamente de lunga durata.

Cel mai adesea buzele tind sa se usuce din cauza vantului puternic, a expunerii prelungite la soare sau a temperaturilor situate mult sub zero grade. Ganditi-va doar ca buzele au maxim 5 straturi celulare spre deosebire de restul corpului care numara 16, iar cea mai mare cantitate de apa se pierde la nivelul buzelor. La fel de bine, obiceiul multor femei de a-si roade buzele, nu face altceva decat sa provoace rani si sa favorizeze infectiile.

Senzatia este si mai neplacuta atunci cand pelicula uscata se extinde din centrul buzelor inspre colturi. Iar primul imbold este acela de a folosi un stick de buze hidratant, in speranta ca lucrurile se vor rezolva de la sine in 2-3 zile. Este adevarat ca agentii continuti de balsamurile de buze asigura un necesar de hidratare si emoileaza foarte bine suprafata (untul de shea, untul de cacao, glicerina etc), insa de cele mai multe ori nu este suficienta abordarea cosmetica.

Citeste continuarea articolului pentru a vedea care sunt cele mai eficiente tratamente pentru buzele care sufera de uscaciune si care necesita o ingrijire speciala.

Solutii pentru tratarea buzelor uscate

Irina Schrotter primavara-vara 2011

Solutii pentru tratarea buzelor uscate

Lilith by Laura Lazar

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!