Smochine cu crema de vanilie si migdale cu caramel: reteta unui deliciu la moda

Smochinele au o savoare aparte atunci cand sunt servite la desert in asociere cu un ingredient crocant, usor caramelizat. Nu oricine stie sa le prepare, iar din numeroasele mele incercari va pot spune ca este destul de dificila atat mentinerea unui echilibru intre condimente si aroma proprie, cat si obtinerea texturii potrivite (flambate prea mult, risca sa devina moi in interior).

Intr-un post anterior, dedicat meniurilor speciale servite la Cannes, mentionam si desertul cu smochine, crema de vanilie si migdale caramel. Un deliciu la moda, perfect pentru o seara de vara si suficient de sofisticat pentru a fi inclus la petrecerile hig-class. Prin amabilitatea Electrolux, am aflat reteta si v-o impartasesc si voua:

Ingrediente:
6 bucati smochine coapte
6 lingurite zahar brun
1 baton de vanilie
2 linguri zahar alb
60 g migdale, decojite
2 dl apa
1 praf de sare
2 dl frisca

Mod de preparare:
Taiati batonul de vanilie pe lung, scoateti semintele si puneti-le intr-o cratita. Adaugati apa si o lingura de zahar. Lasati sa fiarba la foc mediu circa cinci minute. Daca lichidul incepe sa se ingroase, mai adaugati putina apa. Trageti cratita de pe foc, scoateti batoanele de vanilie si apoi puneti din nou siropul la incalzit. Preparati pana se ingroasa, dar nu se caramelizeaza. Lasati sa se raceasca si puneti-l in frigider. Amestecati siropul cu frisca.

Prajiti migdalele intr-o tigaie incinsa. Adaugati o lingura de zahar brun si un varf de sare si amestecati pana cand se caramelizeaza zaharul. Puneti migdalele caramelizate intr-o farfurie. Lasati-le sa se raceasca si apoi tocati-le marunt.

Taiati smochinele pe jumatate si presarati putin zahar brun pe suprafata taiata. Flambati smochinele, lasati-le sa se raceasca si apoi asezati-le pe un platou. Puneti cate o lingurita de frisca peste fiecare jumatate de smochina si presarati deasupra migdalele caramelizate.

Smochine cu crema de vanilie si migdale cu caramel: reteta unui deliciu la moda

Best Flower 2011: moda reinterpretata in design-ul floral

Smochine cu crema de vanilie si migdale cu caramel: reteta unui deliciu la moda

Ducati in Romania si un diavol pe doua roti

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta