Lena Criveanu boutique in Mario Plaza

La finele saptamanii trecute, Lena Criveanu si-a inaugurat boutique-ul intr-un nou spatiu (la parterul Mario Plaza) decorat in stil minimalist, insa extrem de primitor si de cald, menit sa puna in valoare piese colectiei toamna-iarna 2012-2013 si sa trezeasca dorinta intrinseca a fiecarei femei de a le proba si stiliza in maniera personala.

Nu sunt multi designerii care in perioade dificile din punct de vedere economic au inteligenta necesara de a-si dezvolta linii secundare si de a incerca astfel sa devina mai intelesi de segmente extinse de cliente. Dincolo de imaginile de podium si de visul formidabil in care Lena introduce audienta cu prilejul fiecarui show, exista o zona a creatiei care asteapta sa fie exploatata si tradusa in tinute purtabile zi de zi in mediul urban.

Daca pasiti intr-un mediu corporate nu veti observa decat uniforme miscatoare, lesne identificabile in colectiile celor cateva branduri care se adreseaza in mod special acestui segment. Cate femei care lucreaza in banci sau institutii publice nu si-ar dori sa adopte macar cateva zile pe saptamana o tinuta care sa le diferentieze in marea de costume anoste, croite dupa acelasi tipar si multiplicate astfel incat sa elimine orice urma de inventivitate? Unde se mai regaseste placerea de a purta o piesa diafana, sobra insa suficient de lejera cat sa permita miscarea libera si dezinvolta, intr-o zona guvernata de reguli stricte, aplicate cu precizie matematica?

Alaturi de Lena Criveanu si Andrei Dimulescu (redactor-sef Etiquette Magazine)

Lena Criveanu a intuit perfect necesitatea unui astfel de demers si a pus la punct o linie de prêt-a-porter care exceleaza inainte de toate prin versatilitate si posibilitatile infinite de alaturare a pieselor. Abordarea este una minimala, insa nu este vorba despre acel minimalism dus la extrem, plictisitor si timid, care in timp nu face decat sa para repetitiv. Lena a impregnat fiecare item din colectie cu cate un detaliu bine ascuns, care se releva doar in momentul purtarii: un buzunar mascat, un pliu care acopera slitul fustei, un nasture plasat sub falduri etc.

Universul atat de special al Lenei Criveanu este animat de pasiunea creatiei si de dragostea pentru vestimentatie, iar designerul demonstreaza ca nu a uitat sa parcurga drumul intre turnul de fildes si caldaramul urban. A ramane conectat la realitatea inconjuratoare, a nu te lasa prizonier capsulei timpului si lucrului in atelier si a incerca sa indepartezi putin din aerul batranicios care domina fiecare cladire de birouri, constituie o dovada de maturitate si de coerenta discursiva.
Liantul exista, numarul de piese si cromatica sunt cat se poate de bine selectate, iar conceptul nu este nici pe departe dificil de asimilat. De foarte multe ori este mai complicat sa pui in practica lucruri simple, sa le ordonezi dupa reguli bine stiute, decat sa iti administrezi o injectie cu vanitate si orgoliu. Lena a inteles ca diferenta intre un discurs coerent si un amalgam nu consta decat intr-o buna organizare, iar noua sa linie nu face altceva decat sa certifice faptul ca in moda roata nu poate fi reinventata, insa daca ai simt estetic si experienta indelungata, poti reusi sa transformi un item comercial, intr-unul cat se poate de nou si de ingenios.

Lena Criveanu boutique in Mario Plaza

Hydreane BB Cream (La Roche-Posay): prima formula dedicata tenului sensibil

Lena Criveanu boutique in Mario Plaza

Propunerile La Femme toamna-iarna 2012-2013

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!