Best Flower 2011: moda reinterpretata in design-ul floral

Best Flower 2011, cel mai important eveniment dedicat designerilor floristi si iubitorilor de aranjamente florale speciale, organizat ca de fiecare data la Carol Parc Hotel, mi-a oferit in aceasta dupa-amiaza cateva surprize care mi-au umplut sufletul de bucurie. O incursiune incredibila in universul delicat al florilor, insotita de reinterpretari ale diverselor momente, personaje sau piese care au marcat istoria modei.

Tema de anul acesta, „Fashion and Flowers„, a servit drept pretext pentru unele dintre cele mai elaborate si pline de imaginatie aranjamente florale pe care le-am admirat pana in prezent. Pe structuri metalice, modelate astfel incat sa redea conturul unui bust, al unui pantof sau al unei palarii, au fost pliate, decupate sau rasucite fasii de material textil, astfel incat sa fie cat mai bine pusa la punct baza compozitiei.

Pe scheletul odata alcatuit, s-au prelins apoi ghirlande de flori, intr-o reverie cromatica incredibila. Siluete desprinse din peisajul unei gradini paradisiace, pareau ca au o dinamica proprie, ca si cum ar fi fost insufletite. Iar acesta este si unul dintre secretele design-ului floral: buchetul trebuie sa exprime emotii, sa transmita mai mult decat ar putea-o face cuvintele si sa fie gandit in amanunt special pentru persoana careia ii este oferit (forma, dimensiune, tipul florilor alese, greutate etc).

Pe cateva cartonase care insoteau creatiile designerilor, am regasit povestea buchetelor, inscrisa cu o caligrafie rar intalnita, iar anumite aranjamente erau expuse intr-un context mai larg, alaturi de sticlute cu parfum, bijuterii sau colaje. Spre exemplu langa buchetul inspirat de Coco Chanel (creatie En Rose) se afla o sticluta cu Chanel Chance, camelii din metal pictat si un sirag de perle.

Un asemenea eveniment de marca nu trebuie sub nicio forma ratat, asadar daca aveti timp sambata sau duminica (intre orele 10:00 – 20:00) treceti pe la Carol Parc Hotel pentru a va deconecta cu cele mai suave flori, aranjate in buchete care va vor lasa fara cuvinte. Iar duminica (22 mai) incepand cu ora 12:00 puteti participa la un Atelier de Design Floral.

Mai multe fotografii veti putea vedea luni dimineata, cand voi publica pe HotCity.ro (partener media si anul acesta al evenimentului) un amplu material.

Best Flower 2011: moda reinterpretata in design-ul floral

Meniu a la Cannes

Best Flower 2011: moda reinterpretata in design-ul floral

Smochine cu crema de vanilie si migdale cu caramel: reteta unui deliciu la moda

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta