Frumosul zamislit in piese de arta purtabila: Andreea Tincu si colectia de esarfe din matase pictate manual

Oricat de bizar ar parea, esarfa reprezinta una dintre cele mai rafinate forme ale amintirii. Intr-o lume in care totul este la vedere si in care supraexpunerea se constituie in garantul unor prezente iluzorii, esarfele contureaza cu o infinita discretie si eleganta, ceea ce in mod generic poarta denumirea de “mister feminin”. Altfel spus, sarmul unic al unei lady ce stapaneste perfect arta conversatiei dincolo de cuvinte.

cutie3

Sub atingerea delicata a matasii, placerea rimeaza cu intimitatea, cu tandretea si cu un soi de complicitate ce cucereste fara drept de apel. O esarfa purtata in jurul gatului nu isi indeplineste niciodata doar rolul pur functional, acela de protectie impotriva unui “alizeu” inopinant. Menirea sa este cu totul alta si nu are nimic a face cu schimbarile de dispozitie ale modei sau cu inrentele capricii ale vremii. Esarfa este confesiunea nerostita, uitata in mod aparent neintentionat pe divanul iubitului, totemul amprentat de vaporii unei esente tulburatoare, ce asemenea unei cartoline parfumate, este menit a fi pastrat peste ani intr-un loc ferit de ochii curiosilor sau manifestul unui micro-univers in interiorul caruia trepideaza in egala masura dorul, implinirea, atingerea calda, regretul, compasiunea – viata in deplina sa frumusete si imperfectiune.

Cate femei isi asorteaza esarfele starii de spirit dominante si le trateaza ca pe niste invitati de onoare la un ceai de iasomie, intr-o dupa-amiaza tarzie? Odinioara esarfele acompaniau in mod firesc manusile si umbrelele dantelate la garden-party-urile pentru care tinerele domnite isi pregateau cu luni in avans tinutele si in ocazii cu totul speciale (niciodata in public), erau daruite asemenea unei flori de “nu-ma-uita” unui june cu ochi scaparatori. Prezentul nu a dat uitarii esarfele din matase, ci a prilejuit noi interpretari, unele dintre acestea tributare muzelor epocii de aur hollywoodiene (de la aerul rebel al lui Audrey Hepburn in superba pelicula “Roman Holiday” si pana la memorabilul rol al lui Grace Kelly din “Rear Window”), altele vizibil impregnate de simtul artistic contemporan si adaptate unei garderobe versatile.

cutie5 esarfa japoneza cutie2 esarfa black dressvacantaesarfa romaneasca

Andreea Tincu a dezvaluit recent o colectie splendida de esarfe din matase, ale caror imprimeuri artistice s-ar putea constitui oricand in tablouri inramate, expuse intr-o galerie de prestigiu. Pasiunea din copilarie pentru pictura si pentru artele plastice, exersata ulterior in mediul academic, ii confera Andreei Tincu un statut aparte si o identitate extrem de bine conturata in randul designerilor romani. Pe Andreea o cunosc de aproape sapte ani si cu toate ca dialogurile noastre nu s-au rezumat niciodata strict la sfera design-ului si a modei, cu fiecare noua lansare reuseste sa imi dezvaluie o latura a personalitatii sale complexe si surprinzatoare.

Experienta de peste un deceniu si lucrul de cele mai multe ori sub presiunea colectiilor sezoniere, atat pentru brandul propriu, cat si pentru Sense, ar fi putut-o determina pe Andreea sa incerce o simplificare a lucrurilor, insa interventia personala in fiecare aspect al creatiei reprezinta “blazonul” care ii innobileaza povestea. Mai mult decat simple esarfe, piesele ce alcatuiesc colectia speciala semnata Andreea Tincu, adauga o noua definitie artei purtabile.

trandafiri alb negru flori cutie6

Intr-o prima etapa, scenariile incep sa prinda contur pe hartie (Andreea realizeaza personal fiecare desen in acuarela si tus), apoi sunt scanate si retusate pe computer, astfel incat rezultatul final sa releve cu cat mai multa acuratete referintele si sa inspire la nivel vizual. Trandafiri delicati si irisi misteriosi, gradini japoneze si povesti indiene, preumblari pe riviera franceza sau reveniri in zona folclorului autentic – toate acestea sunt transpuse pe cea mai fina matase italiana, esarfele fiind disponibile atat in varianta mare, cat si in cea de dimensiuni reduse, ideala pentru cadouri.

Fiecare esarfa semnata Andreea Tincu este ambalata in hartie de matase si livrata intr-o cutie personalizata, realizata de asemenea manual. Intreaga colectie este disponibila in boutique-ul online AndreeaTincu.com.

Frumosul zamislit in piese de arta purtabila: Andreea Tincu si colectia de esarfe din matase pictate manual

Indreptarul igienei orale corecte (I): Biorepair, singurele paste de dinti profesionale ce refac smaltul dentar

Frumosul zamislit in piese de arta purtabila: Andreea Tincu si colectia de esarfe din matase pictate manual

Your Dream Feature: machiajul corector pentru pometi perfect definiti

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!