Luminile Bizantului in slujba frumusetii

Luna decembrie a debutat cu un spectacol de exceptie, orchestrat cu maiestrie de Karl Lagerfeld intr-un decor demn de un palat otoman. Cea de a noua colectie Metiers d’Art, denumita Paris – Byzance, a surprins prin materialele textile inovatoare (tweed-uri cu fir auriu, catifea, casmir, dantela si tulle) si prin materialitatile care pana nu demult doar ni le-am fi putut doar imagina.

Un mozaic al splendorii in toate formele sale de manifestare, care ne trimite cu gandul la anii ’20, cand Mademoiselle Chanel incerca pentru prima data sa traseze o linie intre costum si arta bijuteriei. Haina ca bijuterie sau bijuteria ca vesmant?

Inspiration is not a copy but a starting point, taking us somewhere new.”, a tinut sa precizeze Karl Lagerfeld, in discursul sau asupra colectiei Paris – Byzance. O viziune cu totul aparte si o reinterpretare a unor piese clasice (tunica sau toga) pur si simplu uimitoare.

In completarea conceptului, Peter Philips, directorul creativ al liniei de make-up Chanel, si-a exersat talentul lansand o editie limitata (doar 1500 de exemplare) a paletei „Lumières Byzantine.”  Un melanj de tonuri aurii, dispuse in 5 compartimente separate, care evoca stralucirea Bizantului si ne poarta intr-un univers feeric dominat de imaginea metalului pretios topit.

Credit foto: Chanel si Vogue.fr
Fii la curent cu tot ce scriu! Primeste pe e-mail articolele noi! Adina Necula | fashion, beauty, style by Email

Parfumuri pentru seri magice

Parfumuri pentru seri magice

Karl Lagerfeld despre Paris – Byzance

Karl Lagerfeld despre Paris – Byzance

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!