UNVEILED 4: moda, creativitate, tineri designeri

Week-end-ul trecut (29 si 30 octombrie) s-a desfasurat editia a patra a UNVEILED – evenimentul ce reuneste creatiile tinerilor designeri romani, intr-un context unitar si conturat ca o alternativa de shopping inteligent si bine directionat.


In urma cu aproape un an, interactionam cu designerii prezenti la prima editie UNVEILED in calitate de fashion editor, insa iata ca in prezent aceasta latura este dublata de cea de organizator. Impreuna cu Raluca Rogoz, am incercat ca la UNVEILED 4 sa realizam o selectie cat mai atenta a designerilor participanti, iar pentru acest lucru am consultat cele doua mari centre universitare din tara: Bucuresti si Cluj.


UNVEILED este un eveniment care inca de la bun inceput si-a propus sa aiba in vedere exclusiv tinerii designeri romani, fara alte imixtiuni nepotrivite sau compromisuri la capitolul valoare estetica. Acesta este si motivul pentru care incepand cu editia care tocmai s-a incheiat, mi-am unit fortele cu cele ale Ralucai, in ideea dezvoltarii UNVEILED.


Pentru UNVEILED 4 am ales drept loc de desfasurare a evenimentului «Din Casa », o cafenea situata in centrul Bucurestiului, al carei parter l-am transformat intr-un spatiu plin de creativitate si tentatii vestimentare, asemenea unui dressing la care orice femeie viseaza.

Brandul T.A.R.E
, constituit din Ramona Rusu, Astrid Tarlea, Teodora Visinescu su Elke Sziller, a fost dezvaluit in premiera la UNVEILED, cei patru designeri prezentandu-se cu o serie de tricouri pictate manual unicat, usor modificate ca linie sau in varianta clasica la baza gatului. Isabelle Vijiiac, designerul La Chaterrie, a inclus printre piesele vestimentare viu colorate, parte a colectiei sale dedicata sezonului toamna-iarna 2011-2012 si o serie de item-uri in editie limitata, special create pentru UNVEILED: topuri cu mesaje amuzante sau fuste in clini imprimate.


Ioana Ciolacu Miron, laureata Pasarela si ocupanta a locului al doilea la European Fashion Award, a adus la eveniment o parte a colectiei sale deja cunoscuta publicului, precum si cateva noi piese in avanpremiera din linia de toamna-iarna 2011-2012. Grupul M17 Designers (Diana Flore, Raluca Popa, Florina Farcas, Alexandra Ivan si Carmen Chereches) a conturat intr-un demers unitar atat zona vestimentara feminina si masculina, cat si zona accesoriilor (inele cu pietre supradimensionate si aplicatii de lanturi, coliere xxl din metal sau din tuburi de perfuzii, bratari din piele intoarsa, brose realizate pornind de la vechile casete sau de la rame de ochelari etc).


Alaturi de numele mentionate in randurile anterioare, la UNVEILED au fost prezenti si designerii Irina Irimia, Anca Miron, Rue des Trucs, Emilia Tudoran, Iulia Ghenea si Andreea Chirita cu Heritage Shoes. Mastile Luna Veneziana, genele false din hartie Paperself (despre care am scris in detaliu aici) si aranjamentele florale En Rose by Adina Filculescu, au completat excelent spatiul amenajat la „Din Casa”.


Designerii prezenti la UNVEILED au facut o demonstratie suplimentara de creativitate, intr-un exercitiu inedit de personalizare a unor tablouri oferite de ABSOLUT Blank. Astfel, pe conturul sticlei de ABSOLUT, designerii au realizat colaje, desene si reprezentari grafice, transformand plansele in veritabile opere artistice.


Sambata seara, UNVEILED a prilejuit intalnirea tinerilor designeri cu fashion editori ai publicatiilor de moda, artisti sau persoane publice, in cadrul unui cocktail party sustinut de ABSOLUT Vodka si revista THE ONE: ABSOLUT Designers Night Out.


Despre urmatoarea editie UNVEILED, programata pentru luna decembrie, va voi oferi mai multe detalii la timpul potrivit. Multumesc tuturor celor care sustin evenimentul si care acorda o sansa design-ului vestimentar romanesc.

Machiajul de Halloween

Machiajul de Halloween

In direct la Radiofashion: UNVEILED, tineri designeri si moda romaneasca

In direct la Radiofashion: UNVEILED, tineri designeri si moda romaneasca

Articole recente

There are 2 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!