Savage Beauty: expozitie omagiala Alexander McQueen

Una dintre cele mai frumoase expozitii de moda are loc in aceasta perioada la Muzeul Metropolitan din New York, iar omagiul adus cu acest prilej maestrului Alexander McQueen este unul cu totul special.

Peste 100 de tinute si 70 de accesorii din colectiile lui Alexander McQueen sunt incluse in expozitie, curatorul acesteia Andrew Bolton, apeland atat la arhivele brandului din Londra cat si la colectiile private. In ziua care a precedat Costume Institute Gala, Daphne Guinness, cea care a cumparat anul trecut intreaga colectie de rochii McQueen ce a apartinut initial Isabellei Blow, a oferit un show de care designerul si-ar fi amintit cu placere, imbracandu-se in timp real in vitrina magazinului Barney’s, sub privire trecatorilor uimiti.

Catalogul expozitiei „Alexander McQueen: Savage Beauty ” este poate cel mai inspirational volum de moda realizat pana in prezent. In cele 240 de pagini sunt cuprinse fotografii incredibile realizate de Sølve Sundsbø ale unor piese vestimentare de exceptie din colectii precum “Jungle” sau „Plato’s Atlantis” . Cu toate ca imaginile cu pricina arata ca si cum ar fi fost surprinse de manechine, acestea au fost initial fotografiate pe modele in carne si oase, iar apoi retusate in asa fel incat sa surprinde ideea de miscare si totusi sa se preteze paginilor unui catalog de muzeu.
Pe larg despre acest subiect am scris aici.

In ziua care a precedat evenimentul de inaugurare a expozitiei, Daphne Guinness, cea care detine un numar impresionant de piese semnate Alexander McQueen si care a intrat anul trecut in posesia colectiei ce a apartinut Isabellei Blow, a oferit trecatorilor de pe Madison Avenue, un show in timp real direct din vitrina magazinului Barney’s.

BARNEYS NEW YORK Showcases The Genius of DAPHNE GUINNESS from Barneys The Window on Vimeo.

O lectura fashion absolut esentiala pentru orice profesionist in domeniu sau simplu pasionat de moda este volumul „Alexander McQueen: Savage Beauty„, al carui autor Andrew Bolton este si curatorul expozitiei cu acelasi titlu organizata de Metropolitan Museum.

Savage Beauty: expozitie omagiala Alexander McQueen

Detaliile unei rochii emblematice

Savage Beauty: expozitie omagiala Alexander McQueen

Hrana cosmetica

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!