Lucian Broscatean toamna-iarna 2011-2012 (Berlin Fashion Week)

Anul trecut in luna octombrie, Lucian Broscatean imi soptea timid una dintre directiile pe care avea sa le abordeze in urmatoarea sa colectie. Daca pana acum sub aspect cromatic, Lucian a mizat cu precadere pe tonuri intunecate de gri petrol si negru, iata ca in sfarsit culoarea isi face prezenta in colectia sa pentru toamna-iarna 2011-2012 prezentata la Berlin Fashion Week: albastru cobalt.

Lucian Broscatean continua sa exploreze formele si materialitatile rezultate din juxtapunerea diferitelor suprafete textile, situandu-se de data aceasta intr-o cu totul alta zona din punct de vedere al esteticii, dominata de mai mult grafism.

Cardiganele, rochiile sau mantourile, invaluie corpul intr-un negru profund pus in valoare de layering si de asimetrii controlate. Mai mult decat atat modalitatile de inchidere permit ajustarea fiecarei piese vestimentare astfel incat sa rezulte diferite look-uri: acele de siguranta mari permit situarea punctului de prindere in mai multe zone, schimband complet imaginea si redefinind silueta, cordoanele lungi inconjoara talia in repetate randuri pentru a se prelinge usor de-a lungul gambei, iar albul si griul transpar sub forma unor pete de lumina al caror loc este voit decupat in ansamblu.

Click pe poze pentru a le vedea la marimea originala.

Tiparul camasii masculine este deconstruit, pentru a lasa loc unei reinterpretari moderne si extrem de percutante: gulerul este ridicat, nasturii lipsesc cu desavarsire, iar partea inferioara este supradimensionata si gandita pe aceeasi asimetrie controlata.

Mantourile din stofa de lana prezinta fasii de material aplicate gradat in jurul buzunarelor, urmand o linie ascendenta in zona pieptului sau descendenta in partea de jos, dand nastere unui triunghi cu o baza imperfecta.

O geometrie si o finete a detaliilor (tradusa si in ceea ce priveste accesoriile – palariile conice cu forme clasice si puternice conotatii etnice) pe care Lucian o stapaneste perfect si a carei dovada o face iata acum si pe podiumurile internationale.

Lucian Broscatean toamna-iarna 2011-2012 (Berlin Fashion Week)

Alina Botea toamna-iarna 2011-2012 (Berlin Fashion Week)

Lucian Broscatean toamna-iarna 2011-2012 (Berlin Fashion Week)

Irina Schrotter toamna-iarna 2011-2012 (Berlin Fashion Week)

Articole recente

There are 4 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!