Istoria fashion in varianta Zara

La finele anului trecut, Zara a inaugurat un nou boutique in centrul Pitestiului, situat nu asa cum s-ar crede la parterul recent renovatului Mall Trivale, ci intr-o cladire care poate fi regasita pe lista monumentelor istorice ale orasului.

Imobilul dateaza din anul 1870, a gazduit Ateneul Popular si a fost construit dupa planurile arhitectului Dumitru Ionescu. In anii ’30 documentele pastrate in arhivele primariei arata ca respetiva cladire a constituit proprietatea familiei Fostiropol, una dintre reprezentantele protipendadei locale de la inceputul secolului, insa conform unui decret de nationalizare din 1950 a intrat in proprietatea statului. Pana nu demult, casa a adapostit faimosul Restaurant Argesul.

Zara pe Via del Corso (Roma)

Decizia Inditex de a renova o cladire monument istoric nu este una pur intamplatoare, ci urmeaza strategia impusa la nivel international. Pe Via del Corso la Roma, Zara a inaugurat un flagship imens pe o suprafata de 5000 de metri patrati, intr-o cladire istorica – Palazzo Bocconi, ce dateaza de mai bine de 120 de ani.

Zara in St.Petersburg

Zara in Londra pe Regent Street

In St.Petersburg, Zara a deschis un boutique intr-o cladire istorica ce imbina stilul art nouveau cu cel neoclasic, iar la Londra compania a investit in renovarea unei constructii atribuita renumitului arhitect Sir Henry Tanner.

Istoria fashion in varianta Zara

O comedie romantica autentica: “Buna! Ce faci?”

Istoria fashion in varianta Zara

90-60-90

Articole recente

There are 3 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!