Ladylike delights: savoarea Rivierei franceze intr-o noua destinatie eleganta

O experienta rafinata, un spectacol de gust, culoare si maiestrie culinara, o rigoare absoluta juxtapusa fanteziei si inovatiei, si o atmosfera conceputa special pentru oaspetii atenti la detaliile de bon goût. TUYA Bucharest nu este doar un restaurant elegant, e o destinatie in sine, un univers in care fiecare element se afla in perfecta armonie si echilibru, si in care predomina rafinamentul si discretia. Farmecul si spiritul Rivierei franceze sunt concentrate la TUYA Bucharest, intr-o poveste creativa care ofera clientilor tot ce e mai bun, de la calitatea ingredientelor, pana la tehnicile impecabile de gatire si ambientul servirii mesei.

Filosofia TUYA Bucharest pune in egala masura accentul pe rigurozitate si pe excelenta, cat si pe creativitate, pe asa-numitul “wow-factor” sau pe elementul surprinzator, avantgardist, care rezoneaza intr-un mod unic cu alter-ego-ul culinar al fiecarei persoane care trece pragul restaurantului. Meniul TUYA Bucharest este inspirat de aromele aparte ale Coastei de Azur, dar porneste de la o cultura a gustului (si a bunului gust) care transcede epocile. Nuantele preparatelor sunt fine, delicate, suave, insa esenta acestora este atemporala. Chiar si maniera de a imparti mancarea la masa reprezinta o nota distinctiva imprumutata din cultura franceza si propusa in ambientul TUYA Bucharest.

Un meniu savuros, alcatuit pe principiile armoniei si ale echilibrului

Savoarea si gustul regasit in farfurie reprezinta doua dintre elementele distinctive ale TUYA Bucharest, si cele pentru care fiecare client stie din start ca va reveni. Secretul consta atat in expertiza internationala a chefilor, cat si in ingredientele din bucatarie care provin de la furnizori din sfera fair-trade, si care trec printr-un sistem de verificare riguros, care include nu mai putin de zece criterii. Iar pentru ca fiecare preparat culinar este si o invitatie deschisa la calatorie prin intermediul gustului, meniul TUYA Bucharest alatura ingredientele clasice, celor intrate recent in preferintele clientilor – yuzu, dressingul chili-miso sau pastele fried bricks.

Recomandarea chefilor si cel mai popular aperitiv din meniul TUYA Bucharest este tartarul de ton, servit cu trufe negre proaspat rase, insa la fel de apreciata este si branza de capra in crusta crocanta, servita cu sfecla si nuci caramelizate, sau Fois gras terrine, acompaniata de chutney de ceapa rosie si de o briosa homemade, preparata pe loc din ingrediente de cea mai buna calitate. Rasfatul papilelor gustative, mai ales la ocazii speciale, nu poate fi complet fara caviarul Oscetra sau Beluga, branduri renumite la nivel international si care se regasesc in permanenta in locatie.

Pentru felul principal, clientii pot alege dintre o varietate de specialitati frantuzesti delicioase, de la Escargots a la bourguignonne, Confit duck leg cu glazura de portocala si varza pe gratar, si pana la o varietate de paste proaspete, pregatite in bucataria TUYA –taglioni cu homar si sos din rosii datterini, casarecce cu pesto si branza straciatella, cele mai gustoase feluri de carne (Antricot ribeye marinat cu usturoi, chili verde si rozmarin sau Veal chop marinat cu salvie, sirop de artar si iaurt) si renumite tipuri de peste, atent selectate si de origine controlata.

Propunerile de deserturi sunt acompaniate si de bauturi potrivite acestora, menite atat sa potenteze explozia de arome, cat sa si ofere o experienta vizuala spectaculoasa. Astfel, sufletul cu 70% ciocolata neagra Valrhona si inghetata de cocos, aliaza textura si gustul intr-un mariaj de senzatii innobilat de Taylor’s Select Reserve Port, in timp de Fontainebleau, o crema racoritoare si usoara cu rubarba, afine si fistic, se potriveste excelent cu un Sauvignon Blanc Dessert din 2014, de la Corcova Mehedinti-Oltenia.

Creativitatea echipei TUYA Bucharest atinge punctul culminant in zona barului, acolo unde Signature Cocktails surprind prin originalitatea si finetea aromelor, intr-o prezentare inedita si atractiva pentru toate tipurile de clienti. Printre cele mai apreciate cocktail-uri signature se numara Duck’n’Roses cu gin Tanqueray, suc de litchi, mandarina si fructul pasiuni, Aladin Mule cu vodka Ketel One, suc de lime, bucati de cardamom si un strop de bere cu ghimbir, si Asia To Go, cu yuzu proaspat, frunze de menta, suc de lime si ananas.

Propunerile de entertainment de calitate pentru cele mai efervescente luni ale anului

Experienta oferita oaspetilor de TUYA Bucharest nu se rezuma la zona gastronomica, ci are in vedere si latura de entertainment de calitate. In aceasta toamna, o serie de artisti internationali de exceptie vor fi prezenti la TUYA, primii care vor trece pragul restaurantului fiind The Brotherockers, o trupa frantuzeasca in perfecta armonie cu conceptul elegant al locatiei, care va incanta clientii in datele de 9 si 10 octombrie.

La finalul lunii octombrie, pe 30 si 31, atmosfera TUYA Bucharest va fi animata de ritmurile celor de la The President, urmand ca in luna noiembrie pe lista de invitati sa se numere Miza Mayi & Jessica Cochis Duo Girls (13 si 14 noiembrie) si The Troubadours (27 si 28 noiembrie). Cea mai asteptata luna din an, decembrie, vine la randul sau cu o surpriza de proportii – Sugar Daddies live la TUYA Bucharest pe 11 si 12 decembrie.

Toate trupele au fost selectate atent atat pe baza capacitatilor vocale si instrumentale, cat si a potentialului de entertainment.

Un ambient elegant sustinut de un decor rafinat

Ospitalitatea este ridicata la un nou nivel in cadrul TUYA Bucharest. In afara standardelor de servire care ating cel mai inalt nivel, intregul personal este pregatit pentru a raspunde prompt atat oaspetilor autohtoni, cat si celor straini. Echipa multiculturala TUYA Bucharest este fluenta in mai multe limbi straine, printre care engleza, spaniola, franceza, italiana, portugheza etc., si beneficiaza de atuul experientei acumulate in cele mai prestigioase localuri din lume.

Design-ul spectaculos al interiorului restaurantului este dominat de elemente care apartin stilului art deco, cu mult auriu, o paleta cromatica vibranta, alcatuita din tonuri de framboise, rose si verde petrol, si texturi somptuoase de catifea. Decorul ambiental a fost realizat in colaborare cu firma de design Metropolis. Procesul de amenajare a durat un an si jumatate, iar investitia s-a ridicat la patru milioane de euro.

TUYA este o franciza, iar primul restaurant a fost inaugurat la Viena, in anul 2019. Design-ul restaurantului a fost realizat tot de un studio de arhitectura romanesc, Twins Studio, si se mandreste deja pana acum cu trei nominalizari la Restaurant&Bar Design Awards. In perioada urmatoare, planurile de extindere TUYA au in vedere noi restaurante in Milano, Mykonos si alte zone ofertante.

Ladylike delights: savoarea Rivierei franceze intr-o noua destinatie eleganta

Corespondenta fashion din Viena: sofisticare estetica si emotie artistica intr-o noua colectie de poveste semnata Andrea Tincu

Ladylike delights: savoarea Rivierei franceze intr-o noua destinatie eleganta

Pledoarie pentru casmir

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta