Ia romaneasca si concertul extraordinar Beatles Symphonic

Un spectacol de exceptie, care constituie totodata o premiera in Romania, are loc in aceasta seara la Sala Palatului din Bucuresti, incepand cu ora 20:00 – „The Beatles interpreted by Bucharest Symphony Orchestra”.
Pentru prima data in istoria muzicii, o orchestra simfonica moderna se va imbraca in ii romanesti si va interpreta muzica memorabila a legendarilor The Beatles. Piese de referinta precum „Let it be”, „Hey Jude” sau „Yesterday” vor fi readaptate si interpretate in maniera clasica de catre Orchestra Simfonica Bucuresti, impreuna cu tobosarul Andrei “Bubu” Cernea si un cor format din 15 voci. Din dorinta de a crea o punte de legatura intre cultura romaneasca si cea britanica, Phoenix Entertainment a initiat parteneriatul cu comunitatea online La Blouse Roumaine si brandul de ii romanesti IIANA.

La Blouse Roumaine este o comunitate online initiata pe Facebook in noiembrie 2012, care a readus in atentia publicului IA si bluza traditionala romaneasca, propunand-o ca brand de tara al Romaniei. La Blouse Roumaine are peste 18.500 de membrii pe Facebook si o audienta ce poate sa ajunga la 3,5 milioane de oameni. Comunitatea inaugureaza „Ziua Universală a Iei”, pe 24 Iunie 2013, odata cu sărbătoarea Drăgaica/Sânziene, eveniment ce va avea loc pe intreg globul.

IA romaneasca a insotit expresia spiritului creativ din preistorie pana in zilele noastre. In perioada interbelica Regina Maria, nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii, a devenit un veritabil ambasador al iei romanesti in lume, ca mai apoi in 1940 Henri Matisse sa picteze celebra lucrare “La blouse roumaine”, marcand astfel universalitatea acestui obiect vestimenar simbol al culturii romanesti. Mai mult decat atat, la inceputul anilor ’20, Gabrielle Chanel concepea cateva piese destinate dupa-amiezelor, realizate din crepe de Chine si inspirate de broderiile traditionale romanesti si de ornamentica populara. In anii ’60 IA a insotit miscarea hippie, atotputernicia dragostei, eliberarea de tipare, miscare ce a inspirat inclusiv muzica celor de la The Beatles.
La eveniment va fi lansat primul pop-up shop IIANA, de unde pot fi achizitionate cele mai frumoase si moderne ii autentice romanesti, lucrate manual.

Ia romaneasca si concertul extraordinar Beatles Symphonic

Interviu Cristian Scutaru: tendinte in colorarea parului si perfectiune pana la ultima suvita

Ia romaneasca si concertul extraordinar Beatles Symphonic

Protectie solara: Avene Spray SPF 50 cu textura uscata

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!