My Fair Lady sau fascinatia pentru un musical fara varsta: interviu Irina Baiant si Ana-Maria Georgescu (II)

A fi o lady nu este o chestiune de moft sau de atribuire aleatoare a unui titlu ce inspira noblete. O lady poate fi recunoscuta cu usurinta in orice mediu s-ar afla, deoarece stapaneste la perfectie arta comunicarii, arta frumusetii, arta elegantei si nu in ultimul rand, arta de a fi unica. My Fair Lady” celebrul musical transformat intr-un spectacol-eveniment, impecabil regizat de Razvan Ioan Dinca, reprezinta mai mult decat o premiera absoluta in arealul productiilor autohtone, o invitatie la redescoperirea esentei in veritabilul turn Babel al prezentului.

myfairlady_cover2

Credit foto: Miluta Flueras

Va invit sa parcurgeti partea a doua a interviului exclusiv cu cele doua interprete ale rolului Elizei Doolittle din “My Fair Lady” – Irina Baiant si Ana-Maria Georgescu:

Adina Necula: “De ce o femeie nu se poate asemana mai mult cu un barbat?” – este una dintre interogatiile lui Henry Higgins din My Fair Lady, la care as fi curioasa sa aflu raspunsul tau.

Irina Baiant: Simplu: barbatii nu pot fi prieteni cu femeile, asa cum sunt cu alți barbati. Nu isi vor spune niciodata aceleasi lucruri, nu vor avea aceleasi sentimente cand povestesc ceva, nu vor avea nevoie de o femeie asa cum au de un barbat care le este prieten. Nu exista prietenie intre o femeie și un barbat care sa nu fie bazata pe o atracție sau interes, care se va manifesta intr-un moment oportun.

Ana Maria Georgescu: „Pentru ca din ele-am iesit si-n ele ne-ntoarcem”, cum spunea Cartarescu.

Musicalul este o combinatie complicata de ingrediente secrete. (Ana Maria Georgescu)

14711118_10154638746186908_4193356735226459086_o

Credit foto: Miluta Flueras

Adina Necula: Care crezi ca este ingredientul secret care asigura succesul unui musical?

Irina Baiant: Nu cred ca exista o rețeta secreta ce asigura succesul. Cred, in schimb, in regizorii care știu sa faca asocieri bune intre solisti si restul echipei, care au curajul de a pune in scena situatii concrete din viata de zi cu zi si care nu fac rabat de la numarul orelor de repetitii, chiar daca uneori pare ca toata lumea știe ce are de facut. Acestea raman valabile pentru orice tip de spectacol, nu doar atunci cand vorbim despre musical.

Ana Maria Georgescu: Musicalul este o combinatie complicata de ingrediente secrete. Dar fara o viziune regizorala inovatoare… totul e in van. Asadar, cred ca regizorul e cheia oricarui spectacol de gen.

valentintulea-com-4

Credit foto: Valentin Tulea

Adina Necula: In ce masura crezi ca publicul roman prezinta deschidere inspre astfel de productii?

Cred cu tarie ca publicul va cere musical si va impinge tinerii actori si cantareti spre acest domeniu inca neexploatat, dar cu resurse infinite. (Irina Baiant)

Irina Baiant: In ceea ce privește artele spectacolului vizual, romanii sunt iubitori de frumos, iar musicalul insumeaza, ca gen, cele mai impresionante performante artistice (actorie, coregrafie, cant, design vestimentar). Este, asadar, un varf de nisa, tot mai des abordat in ultimii ani, nu doar de bucuresteni, ci și de provincie. Usor-usor, ma bucur sa observ cum si in Romania se contureaza o traditie in acest sens. Cred cu tarie ca publicul va cere musical si va impinge tinerii actori si cantareti spre acest domeniu inca neexploatat, dar cu resurse infinite, iar asta va face ca si nivelul lor de performanta sa se ridice.

Ana Maria Georgescu: Nu cred ca suntem obisnuiti cu genul acesta de spectacol, dar cred ca ne dorim sa regasim emotiile ascunse in noi. Oamenii care vin la spectacolele noastre sunt in cautarea emotiilor pe care noi le traim pe scena, a povestilor, a stralucirii… si acestea sunt nevoi care nu se vor pierde niciodata. Primul impuls este curiozitatea, evident, dar am vazut oameni in sala care au aplaudat minute in sir in picioare, cu un zambet larg pe fata si ramasite de lacrimi in ochi. Atunci am inteles ca imi indeplinisem datoria.

14633155_10154638748181908_1101153781885766384_o

Credit foto: Miluta Flueras

Adina Necula: Care sunt placerile tale de lifestyle: o carte, un parfum, un local si o destinatie?

Irina Baiant: Ador Parisul, parfumul La Nuit Trésor, “A tale of two cities” de Charles Dickens, “Micul Print” al lui Saint-Exupéry si localurile mici, deschise la parterul locuintelor oamenilor modesti din Pont-à-Mousson.

Ana Maria Georgescu: Imi place foarte mult sa citesc, dar la mine dragostea pentru literatura se intampla pe perioade – pot sa fiu atat de absorbita de un autor incat sa refuz sa mai citesc altceva pana nu parcurg tot ce a publicat. Astfel, imi e greu sa stabilesc un singur titlu. Marquez si Dostoievski vor ramane intotdeauna aproape de sufletul meu. Am cateva parfumuri pe care le folosesc de cativa ani: Shalimar, pentru seara, Chloé, pentru zi, si Black Orchid pentru oricand imi doresc sa transmit mai mult fara sa vorbesc. Parcurg destul de des drumul dintre Cluj si Bucuresti si pot spune ca, intr-adevar, am un loc care imi e drag, doar ca nu e in Bucuresti. Ma refer la Joben Bistro din Cluj, un loc inspirat din scrierile lui Jules Verne, o poveste de locatie. Am calatorit destul de mult, e pasiunea mea cea mare, imediat dupa literatura. As pleca oricand la Paris, mi-as lua cina oricand in Ariccia, o localitate de langa Roma, si m-as trezi oricand dimineata devreme cu un pahar de sampanie in mana pe un mal de mare in Croatia.

14480548_532944603563802_2886462328115334205_o

Credit foto: Miluta Flueras

Urmatoarele reprezentatii „My Fair Lady” (biletele pot fi achizitionate de aici)  sunt programate pentru 8, 9, 10 si 11 decembrie 2016 la Sala Epika din cadrul Grand Cinema&More (Baneasa Shopping City). 

Citeste si prima parte a interviului – AICI.

My Fair Lady sau fascinatia pentru un musical fara varsta: interviu Irina Baiant si Ana-Maria Georgescu (II)

MOOGU White Spark Beauty: colectia de bijuterii ready-to-wear 2017

My Fair Lady sau fascinatia pentru un musical fara varsta: interviu Irina Baiant si Ana-Maria Georgescu (II)

Sereny Diamonds&Jewellery: incursiune in fascinantul univers al bijuteriilor

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!