Protectie solara: Avene Spray SPF 50 cu textura uscata

Pielea romancelor nu se aseamana din niciun punct de vedere cu cea a pariziencelor sau daca vreti un exemplu mult mai apropiat din punct de vedere al proximitatii, cu cea a unguroaicelor sau a rusoaicelor. In schimb, nimeni nu depaseste femeile din Romania la capitolul credulitate si refuz in a se informa si a trece prin propriul filtru al gandirii, mesajele de marketing prezentate cu titlu de adevar absolut.
Pentru ca am facut deja primii pasi in sezonul estival, repet ceea ce am afirmat in nenumarate randuri in ultimii ani: o crema cu un factor de protectie ridicat (30, 50 sau ecran total) nu confera o fotoprotectie suplimentara, procentele diferentiatoare fiind infime (undeva in jurul a 3-4%).

Ceea ce fac in schimb cremele cu SPF 30, 40 sau 50 este sa ingreuneze aplicarea datorita filtrelor solare dispuse in concentratie mare si sa creasca riscul expunerii anumitor zone complet neprotejate la soare. Explicatia este cat se poate de simpla: cu cat crema este mai vascoasa, cu atat se repartizeaza mai greu, iar dupa cateva ore, filmul de protectie (evident incomplet) incepe sa se separe. Iata si raspunsul la intrebarea perpetua: de ce m-am bronzat neuniform sau de ce s-au produs inflamatii localizate, in conditiile in care am utilizat o crema cu factor de protectie ridicat?

Dincolo de filtrele solare continute, un aspect esential care transforma un produs specific intr-unul cu adevarat salvator, este fara doar si poate consistenta acestuia. Acesta este si motivul pentru care in ultima perioada, majoritatea brandurilor s-au concentrat atat asupra imbunatatirii sistemelor de fotoprotectie, cat mai cu seama asupra inovatiilor in ceea ce priveste textura produselor.

Anul acesta, Avene surprinde cu formule si texturi noi, usor de aplicat si care exceleaza la capitolul senzorialitate. Pentru protectia pielii sensibile, a celei foarte deschise la culoare (fototip 1), a celei care se arde usor la soare sau a celei predispuse la alergii, Avene a conceput o noua gama de produse, cu factor de protectie 50+, cu formule rezistente la apa si cu absorbtie rapida.

Formula non-uleioasa a spray-urilor a fost tradusa prin senzatia de „atingere uscata”, noile produse fiind extrem de usor de aplicat, nelasand urme albe si nepatand hainele. Mai mult decat atat, Avene alatura protectiei implicite si latura de preventie (scade riscul aparitiei foto-dermatozelor si a foto-sensibilizarii) sau de tratare (apa termala Avene cu proprietati naturale calmante si anti-iritante se afla la baza formulelor).
Gama Avene pentru protectie solara cuprinde un spray pentru corp cu SPF 50 (94 lei), o emulsie cu SPF 50 menita sa regleze secretia de sebum (69 lei), o crema cu SPF 50 destinata pielii uscate si foarte uscate, o crema nuantatoare cu SPF 50 (71 lei) care confera senzatia de iluminare pastrand aspectul natural al pielii (71 lei) si o crema in varianta de buzunar.

Protectie solara: Avene Spray SPF 50 cu textura uscata

Ia romaneasca si concertul extraordinar Beatles Symphonic

Protectie solara: Avene Spray SPF 50 cu textura uscata

Absolut Nails: secretele unei manichiuri perfecte

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!