Honeycat by Kristina Dragomir: palarii cu aer felin si ludic

Ideile sunt precum iepurii. Iei o pereche si inveti sa-i cresti si in curand vei avea o duzina„, scria John Steinbeck, unul dintre cei mai cunoscuti autori americani ai secolului XX, in romanul „Despre soareci si oameni”. Mi-am amintit de acest pasaj, in timp de vizionam recentele piese realizate de Kristina Dragomir pentru primavara-vara 2014, incluse intr-o colectie speciala, de un ludism teribil si cu un mesaj extrem de puternic – Honeycat.


Atelierul de creatie este locul in care iau nastere conceptele si reprezentarile materiale ale acestora. Conceptele, nicidecum ideile, dat fiind ca elementul ciclic este cel care defineste moda ultimelor decade, in care nimic nu mai poate fi inventat, ci doar reinterpretat si revizuit in maniere suficient de percutante cat sa imprime femeii dorinta si sa ii contureze un vis posibil si totodata accesibil. Brandurile care au reusit sa supravietuiasca si sa isi gaseasca relevanta in randul preferintelor clientilor de-a lungul anilor, nu isi datoreaza succesul comercial „reinventarii roatei”, ci abilitatii de a se juca cu moda, de a jongla cu seturile ideatice, de a gasi noi modalitati prin care acelasi lucru sa para diferit de la un sezon la altul.

Honeycat by Kristina Dragomir: palarii ce redau motivul felinelor

Kristina Dragomir nu face altceva decat sa reaminteasca in mod inteligent de ceea ce inseamna cu adevarat moda, iar mesajul transmis prin intermediul noii sale colectii – Honeycat – indeamna la relaxare si detasare, marsand pe un filon autoironic subtil. Cei care simt si poarta moda ca o expresie a propriei personalitati nu incearca cu tot dinadinsul sa se alinieze tendintelor sezoniere, nu se straduiesc sa se afiseze, nu isi doresc sa epateze in mod gratuit, nu sunt avizi de a fi vazuti prin prisma etichetei de brand. Mai mult decat atat, astfel de clienti au dezvoltat prin excelenta un simt ludic care le permite sa exploreze, sa se redefineasca, sa isi construiasca singuri imaginea, nu doar sa reproduca asocierile stilistice din paginile revistelor glossy, transformandu-se in umerase umblatoare confectionate in serie si dornice de apartenenta la o masa amorfa, tacuta si supusa dictaturii mass-market-ului.


Palariile Kristinei Dragomir releva simbolistica felinelor misterioase si seducatoare, transpuse sculptural in design-ul colectiei. Felinele ce ascund mesajele divine, venerate odinioara de vechii egipteni (atat in timpul vietii, cat si post-mortem) si protejate de Bastet, zeita lunii si a fecunditatii cu cap de pisica, adeseori asimilata zeitei vanatorii, a dragostei sau zeitei leoaica (Sekhmet).

Jocul de-a soarecele si pisica devine unul dintre motivele centrale ale incursiunii estetice semnate Kristina Dragomir pentru primavara-vara 2014, pe borul fiecarei palarii, odihnindu-se lasciv cate un soricel din portelan, dispus ca un contrapunct cromatic pe un fundal neutru beige.

Materialele folosite de Kristina Dragomir in realizarea palariilor sunt lucrate manual din fibre 100% naturale, cu atentie pentru ca fiecare detaliu sa se integreze perfect in ansamblul final. Colectia Honeycat va fi in curand disponibila in boutique-ul online www.kristinadragomir.com, iar piesele vor putea fi comandate made-to-measure.

Honeycat by Kristina Dragomir: palarii cu aer felin si ludic

Incursiune in universul Flowercraft: Insolence si scrisoarea inchinata frumusetii

Honeycat by Kristina Dragomir: palarii cu aer felin si ludic

Sacred Flowers: traditia seculara a frumusetii concentrata intr-un ritual de exceptie

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta