Sacred Flowers: traditia seculara a frumusetii concentrata intr-un ritual de exceptie

Putine sunt centrele de beauty urbane care au reusit in ultimii ani, nu doar sa ma determine sa le trec pragul, cat mai cu seama sa ma convinga sa revin. In toamna anului trecut descoperam IDA Spa, un adevarat templu inchinat frumusetii, conceput pentru a oferi clientilor romani experienta inegalabila a celor mai reputate spa-uri asiatice, pornind de la meniul de terapii si protocolul atent studiat, continuand cu produsele utilizate ce apartin pretigiosului brand Elemis si terminand cu mirificul cadru natural (padurea de stejari din Corbeanca) in care este amplasat centrul si care ofera pretextul ideal de evadare din cotidian.


Cosmetica ancestrala inspira prin cateva ingrediente concentrate in ritualuri extrem de bine puse la punct si urmate cu rigurozitate de femeile pentru care “zen attitude” inseamna mai mult decat o expresie cu rezonanta in vocabularul beauty. Dincolo de relaxare, atitudine detasata, conexiune intre trup, spirit si natura, “zen”-ul a fost tradus in zona marilor metropole in multiple acte, menite a sugera o alternativa de lifestyle si a indemna la patrunderea intr-un univers al frumusetii cu totul aparte, plasmuit dintr-un set complex de valori si atitudini: ambianta institutelor de beauty si atmosfera sugerata, miresmele care invaluie spatiile, decorul sau experienta senzoriala prilejuita de ritualurile inspirate de ceremoniile sofisticate, pierdute aparent in negura timpurilor.

Imbaierea corpului nu este sinonima pentru femeile din Extremul Orient, cu dusul prelungit sau baia cu spumant la care recurg europenii in zilele tihnite de weekend. Asiaticii au transformat imbaierea corpului dintr-un act de igiena, intr-o adevarata arta care presupune o destindere deplina, o eliberare a mintii de orice preocupare si o purificare completa atat a fizicului cat mai ales a psihicului. Stress-ul, agitatia, tensiunile acumulate sau oboseala, dispar ca prin minune odata ce acordurile muzicale in surdina si parfumul florilor recunoscute pentru proprietatile terapeutice invaluie camera in care se desfasoara ritualul.


IDA Spa propune in debutul noului sezon, o terapie de exceptie, inspirata de ritualurile stravechi si care transforma puterea miraculoasa a florilor intr-o calatorie care implica toate simturile: Sacred Flowers. Conceput atat pentru a conferi luminozitate pielii cat si pentru a stimula si revitaliza corpul, ritualul signature al IDA Spa – Sacred Flowers, debuteaza cu lumanari parfumate, un masaj delicat al talpilor in apa aromatizata cu lavanda, in care sunt presarate petale de trandafir si continua cu un scrub enzimatic al corpului si al tenului (bazat pe un cocktail tonic si antiinflamator din extract de musetel si ulei esential de trandafir), urmat de o masca cu pudra de caolin, frunze de rozmarin si ulei esential din floare de maces (efect anti-aging si de redare a elasticitatii pielii) si de un masaj cu uleiuri din ylang-ylang, lavanda si muscata.

In curand voi face o noua incursiune la IDA Spa pentru a experimenta terapia Sacred Flowers si sunt convinsa ca durata estimata – 135 de minute, va echivala cu o vacanta de 135 de zile in cele mai indepartate colturi ale lumii, acolo unde frumusetea reprezinta calea spre divinitate.

Sacred Flowers: traditia seculara a frumusetii concentrata intr-un ritual de exceptie

Honeycat by Kristina Dragomir: palarii cu aer felin si ludic

Sacred Flowers: traditia seculara a frumusetii concentrata intr-un ritual de exceptie

Cursuri de pensat profesional si primul turneu educational de amploare

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta