Fragmente din locuri cu povesti nescrise

Anumite prezente se pierd in negura timpurilor si a tomurilor ale caror pagini au primit tonalitatea galbuie, usor confuza sau confuzanta. Insa locurile nu pot fi trecute defel in notele de subsol, mai cu seama atunci cand edificiile, odinioara plasmuite cu detalii arhitecturale si o ornamentica aparte, elogiaza capitole cu rezonanta pentru cunoscatori.

Fiecare loc, poarta cu sine o amprenta specifica, identificabila la nivel olfactiv si vizual, dincolo de coordonatele geografice si de pozitionare firesti. Si fiecare loc are de dezvaluit o poveste, care de cele mai multe ori incepe intr-un punct precis si care se termina acolo unde ne dorim noi acest lucru.

O cladire din sticla si metal se construieste asemenea unui blockbuster hollywoodian, dupa o formula functionala, previzibila si cu rezultate nesupuse interpretarilor. O poveste ascunsa in spatele unor ziduri tacute, imbratisate de iedera si dezmierdate mult prea rar de adulatie, se contureaza in afara vreunei formule standard.

Probabil ca printr-o curte interioara despartita de garduri inalte, au trecut atatia pasi grabiti, nerabdatori, asteptati si trepidanti, incat intensitatea lor ar putea domoli orice ritm alert al cotidianului. Probabil ca in spatele boltelor cizelate s-au ascuns zambete complice, nascatoare de deliruri, iar la ceas de seara, rozele din gradina au rivalizat nu de putine ori cu aroma subtila si tandra a pudrei Caron.

Parfumul locurilor ascunse respira a idile nescrise in paginile intens documentate. Si daca il lasi sa te poarte in a sa alchemie sufleteasca, descoperi ca miroase a primavara eterna.

Fragmente din locuri cu povesti nescrise

Start reduceri de sezon la Experiment Point

Fragmente din locuri cu povesti nescrise

San Francisco by OPI: noua colectie de lacuri de unghii toamna-iarna 2013

Articole recente

There is one comment

  1. Ana Maria Tatucu

    Si eu caut mereu zone cu cladiri de acest gen, dimineata cand traversez orasul spre birou, prefer sa fac niste ocolisuri ca sa traversez Bulevardul Daciei, zona Foisor de Foc, numai ca sa vad si altceva in afara de blocurile mai gri sau mai reconditionate in culori penibile…le preferam gri. Casa asta e cumva de prin zona str Polona? mi se pare cunoscuta…parca am mai trecut pe langa ea….sau din zona Piata Maria Rosetti? 🙂 Eu stau intr-un bloc din 1955 care pastreaza ceva din ideea de „altfel” de bloc….si in zona mea s-au demolat multe case, insa au mai ramas cateva. Pacat ca acum vin propietari noi, darama casele vechi si fac vile….si din pacate pana acum maxim 2 case pot spune ca te fac sa treci cu placere pe langa ele din ce am vazut in cartierul meu. Chiar multumesc ca ai scris despre asa ceva.

Impartaseste-mi opinia ta