Dahlia Noir (Givenchy): aroma nostalgica a unei povesti tomnatice

Cu multi ani in urma, o amica draga imi impartasea tainele unei filosofii de viata cat se poate de intelepte si de aplicate, rezumate in final intr-o “maxima” a carei veridicitate am probat-o in numeroase situatii: “Cand zambesti larg si cu inima deschisa universului, el nu doar iti raspunde in consecinta, ci iti intoarce favorul insutit”.
Asa se face ca aflata intr-o binemeritata vacanta, inceputa chiar pe 1 septembrie, mi-am modificat putin planurile si am revenit in Bucuresti joia trecuta, special pentru a fi alaturi de o persoana cu totul speciala (Minodora Tornean) si o prietena apropiata, la excelent organizatul eveniment de lansare al parfumului Dahlia Noir (Givenchy). Sediul Artmark, locul de desfasurare al elegantului event conceput ca o receptie cu dress-code bine stabilit (black tie), a primit cu bratele larg deschise la ceas de seara, peste 300 de invitati, vaporii parfumati ai esentei Dahlia Noir, gravitand cu gratie printre bulele de sampanie agitate in paharele al caror clinchet anunta debutul unui sezon plin de efervescenta.

Alaturi de Minodora Tornean (Niran), gazda evenimentului de lansare Dahlia Noir

Dahlia Noir este un personaj de roman, care in toamna lui 2012, contureaza o serie de alte personaje, cat se poate de reale, fiecare cu o poveste de viata proprie, cu gandurile, pasiunile si dorintele ascunse ferecate intr-un sipet de bronz ce poarta patina timpului. Parfumul, departe de se impune plenar, poarta cu sine amprenta sugestiei si a evocarii, scotand la iveala din ungherele inimii, poate cele mai bine pastrate emotii si simtiri.

La prima pulverizare, am experimentat sentimentul unei transportari intr-o gradina feerica de toamna, intr-un cadru hipnotizant, in care florile noptii isi revarsa seva in potirul nascator de vise. Aroma m-a invaluit delicat, asemenea unei mantii de matase fina, fara a ma subjuga si fara a mi se impune cu orice pret. Am resimtit cum notele de iris si de trandafir se aseaza pe incheietura mainii, invitandu-ma parca sa le acord un vals in toiul unui bal desfasurat intre peretii inalti ai unei sali cu o ornamentica bogata.

La miezul noptii insa, Dahlia Noir se face nevazuta, intocmai ca in povestea Cenusaresei, lasand in urma sa condurul fermecat, menit sa conduca sortitul pe firul talmacit. Dahlia apare si dispare in mod neasteptat si in ciuda fragilitatii sale aparente, misiunea sa este aceea de a creea dependenta. Vrei sa ii simti din nou aroma prelinsa pe pielea alba si captata in parul de abanos, atunci ai nevoie de o noua picatura de licoare magica din flaconul secret plin cu reverberatii.
Dahlia Noir se descopera incetul cu incetul si lanseaza provocarea olfactiva a toamnei, cand totul trebuie savurat in tihna, simtit cu sufletul si mai putin analizat cu mintea datatoare de ordine si corectitudine. Notele nu se dezvaluie dintr-o data, ci lasa loc de noi interpretari pe parcursul unei zile, cand musai parfumul trebuie reaplicat pentru a reimprospata memoria si a insoti scrierea unui nou capitol in foiletonul tomnatic.

Purtat si simtit cu ochii unei visatoare urbane, Dahlia Noir se poarte transforma in esenta diminetilor nostalgice, cand boabele de cafea isi dezvaluie savoarea intr-o ceasca din portelan pictat, in episodul seductiei de seara, cand lemnul de sandal incalzeste inimile sau in tratatia gurmanda a sezonului, in care vanilia incita cu a sa delicatete si moliciune papilele gustative.

Dahlia Noir poate fi achizionat din boutique-urile de beauty (in variantele apa de toaleta si apa de parfum) la pretul de 287 lei/50 ml.

Dahlia Noir (Givenchy): aroma nostalgica a unei povesti tomnatice

Timpul Chanel: J12 White

Dahlia Noir (Givenchy): aroma nostalgica a unei povesti tomnatice

Choice: noua colectie de genti primavara-vara 2013 Anca Irina Lefter

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!