Colectia capsula “Summer Dance” by Kiki Dumitrescu

Aroma de cafea proaspat macinata si cea de paine rumenita pe plita, sunetul inconfundabil al ibricului insotit de cel al aprinderii aragazului, razele inocente de soare pierdute prin dantelaria perdelelor de un alb imaculat, peretii camerei rivalizand cu cel mai senin si inocent cer de mai, un bol cu trufandale asezat pe noptiera si o alarma care nu este setata sa sune niciodata. Inca mai visez la diminetile perfecte  care mi-au insotit adolescenta, suspendate parca in noianul de instantanee ale memoriei si tare mi-as dori sa mai pot comprima macar una dintre ele in meniul mult prea tumultuos al cotidianului.

Credit foto: Bogdan Popescu – Moiré Studios

Sandale: CONDUR by alexandru
Locatie: Studioul de dans Arthur Murray

Prima data cand am pasit in showroom-ul lui Kiki Dumitrescu, m-a cuprins un sentiment cu totul neasteptat de familiaritate, simtindu-ma ca acasa intr-un spatiu pe care il descopeream in premiera. Un spatiu cu o veranda generoasa si vedere la gradina ascunsa de privirile curiosilor, cu cel mai emotionant apus asternut pe plansa de Kiki si cu povesti tesute cu migala dincolo de tivul rochiilor. O euforie creativa alimentata de o energie unica, de o viziune aparte asupra modei si a integrarii acesteia in arealul artelor, de o diversitate extrema a formelor, a croiului, a texturilor, a siluetelor sugerate sau a gamei cromatice.

Intamplarea a facut ca vizitarea showroom-ului sa fie programata in cursul diminetii, ferestrele inalte sa fie larg deschise, iar Kiki sa prepare cea mai savuroasa cafea organica adusa de la mii de kilometri departare. De obicei astfel de cadre nu pot fi experimentate decat o singura data, insa m-am convins pe deplin, de-a lungul urmatoarelor incursiuni, ca atelierul designerului se constituie cu prisosinta in exceptia fericita de la regula. Asta pentru ca in universul sau creativ, Kiki nu intrevede alte reguli decat cele impuse de propria imaginatie si de dispozitia de moment.

Colectia capsula „Summer Dance” by Kiki Dumitrescu

In urma cu cateva saptamani, Kiki mi-a dezvaluit piesele care aveau sa alcatuiasca o colectie capsula cu totul speciala, nealiniata niciunei tendinte manifeste si conceputa parca intr-un sincron perfect cu derularea fiecarei zile insorite de vara. “Summer Dance” nu bifeaza vreo preferinta sau vreo obsesie cu iz sezonier, nu stabileste o directie singulara menita a fi urmata cu religiozitate si nici nu se impune prin excese vizuale dificil de asezonat.

“Summer Dance” m-a cucerit prin naturaletea si firescul emanate, prin atingerile delicate ale matasii imprimate, prin lejeritatea conferita de rochiile de cocktail sau de seara in momentul purtarii, prin forta de expresie si prin capacitatea de transpunere intr-o pelicula regizata doar de mine. Ce altceva este Moda decat insotitorul care descatuseaza imaginatia si care se transforma in confidentul tuturor tendintelor de escapism? In absenta visului si a visarii, Moda devine anonima, isi pierde din relevanta si din acel je ne sais quoi imposibil de definit, sfarsind prin a se alinia unui ritm monoton asemenea unei gospodine cu program repetitiv si previzibil.


Cele patru rochii incluse in colectia capsula Summer Dance” by Kiki Dumitrescu m-au determinat sa retraiesc farmecul diminetilor de odinioara, sa imi doresc sa dansez pe o piesa numai de mine stiuta in miezul zilei, sa port pentru prima data un animal print dispus intr-o varianta care sa nu ma oboseasca, sa imi las mintea sa hoinareasca libera printr-o galerie de arta, captand fragmente de culoare pura, sa imi rearanjez programul astfel incat sa pot ajunge cat mai curand intr-o mini-vacanta pe o riviera cufundata intr-un degrade controlat de nuante marine sau sa ma trezesc duminicile cat se poate de devreme pentru a-mi desfata simturile intr-o piata de flori efervescenta.

Privit in asamblu, design-ul rochiilor nu pare defel complicat, insa secretul consta tocmai in aerul de atemporalitate emanat. De o simplitate absolut seducatoare si punctate de detalii subtile (fasii din piele fina in tonuri neutre care sustin dublura nude – o rochie mini care poate fi purtata si singular), rochiile din colectia “Summer Dance” reprezinta mai presus de toate un reper stilistic al garderobei feminine, indispensabil, longeviv si de o eleganta care ii permite sa traverseze decadele pe ritmurile unui tango argentinian care rascoleste si reaseaza puzzle-ul interior sau ale unei sonate care in toiul serii transforma aripile de fluture in cea mai nobila catifea.

Credit foto: Bogdan Popescu – Moiré Studios

Sandale: CONDUR by alexandru
Locatie: Studioul de dans Arthur Murray

Atolys (Lysaskin): solutia ideala pentru pielea uscata sau cu tendinta atopica

Atolys (Lysaskin): solutia ideala pentru pielea uscata sau cu tendinta atopica

Boîte des Merveilles sau extractul de cultura fashion

Boîte des Merveilles sau extractul de cultura fashion

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!