Atolys (Lysaskin): solutia ideala pentru pielea uscata sau cu tendinta atopica

Perceputa in primele etape, drept o consecinta a unei hidratari insuficiente sau a unei nutritii dezechilibrate, pielea cu aspect uscat si tendinte inflamatorii, poate ascunde de fapt probleme care se inscriu in sfera dermatologica si care necesita nu doar interventii punctuale, ci o ingrijire sustinuta derulata pe termen lung si completata de o schema de tratament bine pusa la punct.


Din ce in ce mai des in ultima perioada, persoane care se confrunta cu o piele excesiv de uscata, imi solicita sfatul in privinta celor mai eficiente lotiuni menite a le reda confortul si aspectul sanatos al epidermei. Insa spre marea mea surprindere, chiar si cele mai emoilente creme sau unturi de corp recomandate, cu proprietati de hidratare si de hranire intensive, nu reusesc sa elimine problema uscarii acentuate a pielii decat pe perioade scurte de timp, efectele mentinandu-se cel mult 3-4 ore.

Problemele cauzate de pielea uscata, perpetuate de-a lungul timpului, nu se rezuma intotdeauna la ingrijirea cosmetica adecvata, atat factorii externi (temperaturile extreme, radiatiile UV, aerul conditionat, clorul din piscina sau apa sarata a marii) cat si cei interni (administrarea anumitor medicamente, dereglari ale proceselor de exfoliere a celulelor etc), contribuind la agravarea conditiei epidermei. In termeni medicali, o piele excesiv de uscata cu scuame, prurit sau leziuni inflamatorii (inrosire, descuamare etc) este incadrata in categoria atopiilor, dermatita atopica afectand un procent semnificativ al adultilor care traiesc in marile metropole si care sunt supusi permanent factorilor de mediu alternanti.

Atolys (Lysaskin): emulsia care trateaza pielea uscata sau cu tendinta atopica

Recent am descoperit in selectia de produse dermato-cosmetice reunite sub conceptul Magnifique Skin,  o emulsie excelenta destinata cu precadere pielii uscate si cu tendinta atopica: Atolys – rezultatul cercetarilor laboratoarelor pariziene Lysaskin. Mai mult decat o emulsie cu rol de hidratare a stratului superficial al pielii, Atolys s-a dovedit a fi solutia pe care o cautam de foarte multi ani, pentru pielea mea extrem de uscata si situata din punct de vedere al conditiei, la limita unei atopii incipiente.

Neingrijita corespunzator si netratata, pielea cu tendinta atopica poate releva probleme de sanatate cat se poate de grave, simptomele acutizandu-se in timp pe masura ce bariera de protectie a pielii (hidrolipidica) se diminueaza. Nu intamplator, in timpul iernii, cand temperaturile sunt foarte scazute, pielea mea tinde sa se inroseasca si sa se descuameze, in special in zona extremitatilor (picioare, maini).

Produsele cosmetice pentru hidratarea intensiva a pielii uscate sau foarte uscate existente in boutique-urile de beauty contin substante uleioase si unturi naturale ale caror proprietati emoilente nu pot fi contestate, insa care nu sunt similare celor existente in mod natural in epiderma si care ajuta la retinerea apei in celule.

Emulsia Atolys (Lysaskin) are la baza un complex patentat de ingrediente active – Urodium – care alatura ureea clorurii de sodiu pentru rezultate vizibile inca de la prima aplicare. Produsele ce contin uree sunt recunoscute pentru proprietatile sale hidratante, insa inovatia adusa de laboratoarele Lysaskin, consta in asocierea ureei cu clorura de sodiu, pentru amplificarea actiunii de hidratare si pentru mentinerea efectelor timp indelungat. Clorura de sodiu previne cristalizarea ureei, astfel incat aceasta este retinuta mai mult timp in stratul cornos, ajutand la restaurarea filmului hidrolipidic al pielii si a barierei functionale.

Atolys se absoarbe in doar cateva secunde in piele, fiind o emulsie de tip “apa in ulei” si nu lasa nicio pelicula grasa sau inestetica. Imediat ce am aplicat emulsia, mi-am simtit pielea hidratata fara a experimenta senzatia de “impachetare” intr-un exces de produs.

Alaturi de uree intr-o concentratie de 2% si de clorura de sodiu 1%, Atolys inglobeaza in formula sa unica ingrediente active care isi potenteaza rand pe rand actiunea, intr-o sinergie perfecta: D-Pantenol, sterol vegetal, squalan, ramnoza si acetat de tocoferil. Mai mult decat atat, Atolys este conceput pentru o tolenta maxima atat la adulti cat si la copii cu varsta de peste 3 luni, nu contine parfum sau agenti cu potential iritant pentru piele, iar flacoanele de 200ml, 500ml sau 1000ml permit utilizarea de catre intreaga familie, o data sau de doua ori pe zi, dupa ce pielea a fost curatata cu un produs (gel de dus sau sapun) delicat, cu ph neutru (in gama Atolys se regaseste de asemenea un gel de dus special cu o baza blanda si cu agenti care restaureaza filmul hidrolipidic al pielii si previn uscarea).

Atolys (Lysaskin) poate fi achizionat din farmacii (Sensiblu, Dona, Reteta, HeliosPharm etc), iar pe site-ul magnifiqueskin.ro un specialist dermatolog va poate oferi un sfat personalizat in maxim 48 de ore.

Lansarea boutique-ului online Maqpro: machiajul profesional la un click distanta

Lansarea boutique-ului online Maqpro: machiajul profesional la un click distanta

Colectia capsula “Summer Dance” by Kiki Dumitrescu

Colectia capsula “Summer Dance” by Kiki Dumitrescu

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!