Nu apar pe mash-up-uri imense in centrul orasului. Nu mizeaza pe advertising agresiv pentru ca nu se adreseaza decat unui anumit segment de clienti, care prefera sa se cufunde in biblioteci odata cu lasarea serii, decat sa deschida TV-ul si sa urmeasca barfele zilei expuse in balciul mediatic. Sunt recomandate cu atentie si personalizate extrem, cel mai adesea pe baza unei programari prealabile si de-a lungul unei sesiuni prelungite. Nu devin peste noapte IT item-uri si nu apar in paginile revistelor la rubricile de must-have-uri sezoniere.
Andrea Santoni si unul dintre artizani intr-o demonstratie live cu prilejul aniversarii Casa Frumoasa – 16 ani
Este vorba despre piesele vestimentare, accesoriile si bijuteriile care contureaza universul aparte al luxului, in adevaratul sau sens si pe care Casa Frumoasa le reuneste in colectii studiate de nu mai putin de 16 ani. Cele mai fine tesaturi, unele dintre ele prezentate in editii limitate, stofe de colectie, camasi impecabil croite, dantele rare si pretioase, blanuri naturale care transgreseaza latura functionala si devin investitii sigure pentru garderoba, se dezvaluie unui public restrans, care apreciaza calitatea si finetea finisajului si care isi permite luxul selectiei.
Perceptia asupra luxului nu este una liniara, ci supusa evolutiei in timp si spatiu. Pretul nu este in mod necesar un indicator singular al luxului, insa fara doar si poate expertiza si arta manufacturii se reflecta pe tag-ul pieselor. Pentru multi romani, luxul inseamna rezonanta conferita de anumite label-uri, posesia, acumularea si afisarea stridenta a logo-urilor, in scopul validarii sociale si a accederii iluzorii intr-un anumit grup. Nimic mai fals si mai lipsit de referinte reale.
Alaturi de Andrea Santoni
Desi aparent oferta este din ce in ce mai generoasa si luxul echivaleaza cu nuanta cardului, cifrele sunt departe de a exprima acest univers extrem de rarefiat, in volume consistente de vanzari. Iar acest aspect defineste inainte de toate insasi notiunea de lux, pervertita si perimata in nenumarate moduri in ultimii 20 de ani. Luxul inseamna acces restrans, clienti nisati, cunoscatori ai fenomenului si o educatie care incepe de la varste fragede. Luxul nu se invata asemenea unui capitol dintr-un manual, in asteptarea examenului de trecere. Luxul se traieste, se experimenteaza, se atinge si mai presus de toate se poarta nu doar se contempla.
Casa Frumoasa nu este un muzeu al obiectelor cult, ci un spatiu de regasire si conturare a unui stil personal. Luxul nu se opreste la inscriptia etichetei, ci dezvaluie pasiunea pentru un stil vestimentar care insoteste in mod admirabil un lifestyle adecvat si un set de atitudini si comportamente: limbaj, gestica, mimica, discurs, caligrafie, cultura, locuri frecventate, cerc de prieteni, vacante si calatorii etc.
Frantz Adrian Diaconescu, Raluca Dorobantu, Adina Necula si Lucretia Zorila (Casa Frumoasa)
Daca nu ai trait si nu ai fost educat intr-un anumit spirit, daca nu ti-au fost insuflate valorile necesare, daca nu ai deschis in viata ta un album de arta si daca nu cunosti cel putin o arie dintr-o opera, atunci nu poti intelege luxul si nici ceea ce incearca sa exprime piesele, dincolo de vizual si estetic.
Casa Frumoasa a aniversat 16 ani, de-a lungul carora nu doar a oferit cea mai bine pusa la punct selectie vestimentara, ci a si cultivat, prin intermediul consilierilor sai, gustul pentru arta detaliilor si a perfectiunii sublimata in fiecare cusatura.
Invitat special la evenimentul aniversar Casa Frumoasa, a fost nimeni altul decat Andrea Santoni, fondatorul legendarului brand de pantofi Santoni, un nume de referinta in manufactura italiana din domeniul incaltamintei artizanale de lux si CEO-ul/proprietarul celui mai mare producator de stofe exclusiviste din lume, Gregor Thissen – Scabal.
Pentru prima data la Bucuresti, artizanul ce l-a insotit pe Andrea Santoni a sustinut o prezentare live a minutiosului proces de realizare a renumitilor pantofi Limited Edition si a explicat numai trei etape din cele necesare constituirii integrale a unei perechi, executate manual pe masura clientului. Acesta a punctat de ce un pantof Santoni este unic prin imbinarea aspectului estetic cu cel functional, prin garantarea calitatii “Made in Italy”, specificand etapele si materialele utilizate precum pielea de cea mai buna calitate, colorata natural, taiata si cusuta manual imbinata cu mestesugul si priceperea unor artizani care si-au
definitivat metoda in decenii de munca, rezultatul fiind de fiecare data o adevarata capodopera, un “object d’art” unde perfectiunea a dictat intotdeauna regulile.
O tehnica traditionala in arta manufacturarii pantofilor barbatesti, Limited Edition este linia care imbina manualitatea cu detaliile personalizate, cele opt stiluri diferite, bazate pe trei calapoade lucrate manual, talpa alcatuita din trei straturi, folosind cea mai fina piele, precum vital sau aligator chiar si pentru brant dar si colorarea manuala a pantofilor astfel incat fiecare pereche poarta o culoare unica – o caracteristica inconfundabila Santoni.
Fiecare pantof este executat manual de catre artizani care si-au consacrat, cu pasiune, aceeasi grija in fiecare zi si care acorda o atentie egala fiecarei etape de la creearea calapodului, a modelului, continuand pana la lustruire si inspectia aprofundata de la final. Procedeul poate sa dureze pana la patruzeci de ore si peste doua sute de operatiuni, iar fiecare etapa este realizata numai in cazul in care maestrul pantofar considera pasul anterior ca a fost realizat perfect indiferent de timpul alocat.
In curand, veti avea partea de o surpriza speciala pe blog, transmisa direct din Italia.