Andreea Boariu – UAD Cluj

Andreea Boariu a absolvit anul acesta cursurile Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca, iar colectia prezentata in cadrul Galei recent desfasurate la Cluj mi-a atras atentia prin valentele originale imprimate temei etnice si prin mixul foarte reusit de imprimeuri, excelent echilibrate din punct de vedere cromatic.

Andreea nu se incadreaza in tiparul clasic al designerilor din tanara generatie, cu preocupari manifeste in domeniul modei inca din copilarie si cu un talent evident pentru desen. In schimb, din discutiile pe care le-am purtat cu ea, am remarcat un simt estetic foarte dezvoltat si o stapanire a culorilor care lipseste chiar multor nume deja consacrate.

Cu alte cuvinte, colectia Andreei care incununeaza anii de studii la UAD Cluj reprezinta mai presus de orice, un exemplu de vointa, seriozitate, munca sustinuta si determinare, aspecte esentiale pentru reusita in vastul univers al modei, in care multi se avanta manati de dorinta, insa putini reusesc sa isi dovedeasca relevanta in timp. Demersul Andreei a fost apreciat nu doar la Cluj, unde a obtinut premiul Perwoll ci si in cadrul concursului Espoir Mode – Pasarela 2011.

Va invit sa o cunoasteti pe Andreea Boariu, un tanar designer care promite si care a reusit sa atraga atentia printr-un prim capitol introductiv inteligent construit:

Adina Necula: Inainte de a discuta despre colectia prezentata in cadrul Galei UAD 2011, spune-mi care au fost primele repere la care te-ai raportat atunci cand ai decis sa urmezi o scoala de arta si design?

Andreea Boariu: In primul rand, am avut mereu o pasiune pentru haine, pentru un stil vestimentar mai diferit, dar in pas cu tendintele. Faptul ca am ajuns in cadrul UAD-ului a tinut, asa cum imi place mie sa spun, de o oarecare minune si un ajutor divin. Nu am terminat un liceu de arta si desenul nu a reprezentat nicicand o pasiune pentru mine. Am avut in schimb o pasiune nelimitata pentru moda, fapt care m-a impins sa optez pentru o scoala in domeniu.

Citeste continuarea interviului meu aici.

Andreea Boariu – UAD Cluj

Testul Dove Men+Care trecut cu brio

Andreea Boariu – UAD Cluj

Lucian Broscatean primavara-vara 2012 (Berlin Fashion Week)

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!