Fashion storytelling si reperele unei explorari personale printre tusele acrilice fine ale Andreei Tincu

Sa (re)descoperi ceea ce iti place cu adevarat din punct de vedere stilistic, sa (re)capeti gustul pentru cochetarie, nu doar pentru a te imbraca cu niste haine potrivite pentru strada, sa re(devii) atenta la aspectele imaginii tale care iti contureaza personalitatea si care iti confera identitate intr-o masa amorfa. Ei bine, iata provocarile asa-zisei “noi normalitati”, carora Andrea Tincu reuseste sa le raspunda asa cum stie ea cel mai bine – prin arta. Arta detaliului rafinat, mereu surprinzator si de o actualitate cuceritoare, fara sa se inscrie in vreo norma sau in vreo tendinta manifesta. Stilul Andrea Tincu este de fapt un creuzet al bunului gust si o invitatie la dialog, la cultivarea aspectului si a imaginii de sine, avand drept reper eleganta discreta.

Rochie din matase Lavender

De peste un an ne intrebam periodic la ce altceva mai serveste moda, in afara faptului ca ne incanta privirea si ne distrage de la cotidianul asupra caruia planeaza nesigurante si incertitudini. Si tot de peste un an tanjim sa ne imbracam oricum dar nu pentru stat in casa. Pe de o parte ne-am obisnuit si poate chiar complacut in relaxarea stilistica pe care “lucratul de acasa” ne-a prilejuit-o, iar pe de alta parte am analizat si ne-am dat seama cum definim confortul in raport cu feminitatea, pentru ca in final sa putem pune degetul cu mai multa siguranta pe ceea ce ne lipsea. Majoritatea marcilor de fast-fashion s-au grabit sa lanseze colectii de homewear, uitand un aspect esential: intotdeauna in vremuri complicate MODA a reprezentat cheia prin care am putut schimba realitatea. Fie si pret de cateva clipe.

Andreea Tincu si-a construit cu prea multa atentie, grija si meticulozitate brandul fashion pentru a nu ramane lucida mai ales in contexte extraordinare si care cu greu ar fi putut fi prevazute. In plina pandemie business-ul s-a resimtit inevitabil, insa doar la capitolul cifre de vanzari, nu si in ceea ce priveste identitatea. De fapt, tocmai aceasta a reprezentat cheia succesului cautata de absolut toti designerii. In perioade dificile, cand pare ca trebuie sa schimbi fundamental lucrurile pentru a putea da dovada de adaptabilitate, cel mai inteligent lucru pe care il poti face este sa FACI pur si simplu ceea ce faceai si inainte. Poate chiar mai bine si cu mai mult elan. Exact asta a facut si Andreea. Nu a inlocuit rochiile de matase cu propuneri de pijamale, nu a croit combinezoane in loc de bluze, ci nici nu a lansat accesorii inutile doar pentru ca asa face toata lumea. Andreea nu este toata lumea si nu este pentru toata lumea. Croiurile Andreei sunt mereu perfecte, simple, precise, elegante, atemporale si la ani lumina distanta de clisee sau de trenduri.

Universul Andrea Tincu este presarat cu referinte culturale trecute prin propriul filtru creativ, cu acrilice si creioane colorate care dau viata unor povesti in povesti, cu zeci de metri de matasuri italiene, si sute de idei efervescente care transforma fiecare piesa intr-o explozie de detalii interesante. Design-ul semnat Andrea Tincu este o constructie in sine, de la croi si tipar, pana la studiul cromatic. In fiecare etapa, designerul se implica plenar, pentru ca atunci cand faci moda, nu doar haine, procesul e la fel de important ca rezultatul final.

In premiera sezonul acesta, Andreea a lansat rochiile din matase imprimata cu doua fete, care pot fi purtate cu partea din spate in fata si viceversa, si care gratie sistemului ingenios de prindere, permit atat ajustarea in talie, cat si experimentarea senzatiei unice de libertate si de racoare, conferita de vantul care involbureaza usor matasea in zilele caniculare, in care nu suporti nimic prea apropiat de piele. Oversize cu un twist. Compozitiile sunt atat de frumoase, incat ai impresia ca in momentul in care imbraci o piesa, plonjezi pe un camp de lavanda din sudul Frantei sau esti transportata intr-o gradina secreta unde singurul cod vestimentar pe care il ai de respectat este sa te porti pe tine, asa cum stii cel mai bine. Pentru ca Andrea Tincu nu este o eticheta care te poarta atunci cand tu nu iti mai amintesti cine esti, ci un etalon al stilului personal, care iti permite nu doar sa te strecori prin multime, ci sa te prezinti cu tact si eleganta.

De-a lungul anilor am scris in repetate randuri ca indiferent de stilul vestimentar adoptat, important este ca atunci cand deschizi usile dressing-ului, sa ai sentimentul de apartanenta, de regasire, de familiaritate. Sa cunosti povestea fiecarei piese si dincolo de toate, sa o investesti cu semnificatie. Nu este o metafora frumoasa, ci secretul unei garderobe, nu doar a unor haine asezate pe umerase.

Colectiile-capsula pe care Andreea Tincu a inceput sa le lanseze periodic inca de anul trecut, urmeaza intru totul acest concept al unei garderobe ca o carte de basme. O garderoba optimizata, in care fiecare piesa isi gaseste cu usurinta corespondentul si care include doar lucruri purtate si iubite. Lucruri care nu impovareaza sau aglomereaza, ci care sunt un cumul de decizii bune, atent gandite si acompaniate de intentie clara, nu de impuls de shopping.

Fashion storytelling si reperele unei explorari personale printre tusele acrilice fine ale Andreei Tincu

Totul despre maximizarea capitalului hidric al pielii si despre noul ser facial Guinot Hydra Summum, capabil sa redea integritatea fizica si functionala

Fashion storytelling si reperele unei explorari personale printre tusele acrilice fine ale Andreei Tincu

Gustul frumusetii si al detaliului intr-o colectie unica de delicii parfumate: 86 Champs by L’Occitane x Pierre Hermé

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!