Lucian Broscatean primavara-vara 2012 (Berlin Fashion Week)

Lucian Broscatean se afla pentru a doua oara la Berlin Fashion Week, dupa succesul inregistrat in luna ianuarie, ieri seara prezentandu-si creatiile in cadrul sectiunii „Romanian Designers”.

Inainte de a pleca spre capitala Germaniei, Lucian mi-a oferit un preview al colectiei primavara-vara 2012, marturisind ca “este o colectie al carei demers conceptual are ca punct de plecare frumusetea stranie a unui univers artistic dominat de dimensiuni spirituale si personaje atipice.

Daca in colectia precedenta, designerul a facut loc timid unui accent de culoare, albastrul cobalt, iata ca inca o surpriza cromatica este introdusa pentru primavara-vara 2012: un portocaliu intens saturat.

Lucian Broscatean nu abandoneaza defel liniile conceptuale si grafismul impregnat pieselor vestimentare, insa de aceasta data isi tempereaza putin abordarea, rafinand formele si regandind modalitatile de prindere a fasiilor geometrice de material decupate cu precizie.

Negrul, asemenea unui tus trasat cu generozitate pe plansa este usor difuz si variaza ca intensitate, tocmai pentru a conferi expresivitate ansamblului monocrom. Diferite suprafete textile sunt alternate, privirea fiind captata pe jocul transparent-opac sau mat-lucios.

Click pe poze pentru a le vedea la marimea originala.

Fermoarele lungi introduse in alcatuirea jachetelor, cardiganelor barbatesti sau al rochiilor, permit numeroase variatiuni in ceea ce priveste stilizarea, volumetria creata in jurul lor facilitand retrasarea proportiilor si modificarea siluetei.

Lucian exploreaza o serie de solutii de tranzitie in alcatuirea peliculei intrigante in tonuri fumurii. Personajele conturate par descinse dintr-o alta dimensiune, reale si palbabile insa totusi atat de misterioase.

Inca de la bun inceput, formele sugereaza descompunerea, asemenea unei roci erodate in timp, pastrandu-si insa conturul ferm si promitand sa renasca sub un alt invelis dintr-o masa amorfa. Contururi neasteptate ies la iveala spre finalul colectiei, doar pentru a demonstra puterea de reintegrare si de revenire la nucleul de baza.

O colectie cu o profunda incarcatura simbolica care permite fiecaruia sa o perceapa dintr-un unghi anume: forme palpabile dincolo de abstract si fictiune sau valabilitatea unui demers alcatuit din secvente imaginare. Iar ceea ce a reusit Lucian a fost realizarea unui echilibru perfect, care nu exclude niciuna dintre perspetive.

Lucian Broscatean primavara-vara 2012 (Berlin Fashion Week)

Andreea Boariu – UAD Cluj

Lucian Broscatean primavara-vara 2012 (Berlin Fashion Week)

Alina Botea primavara-vara 2012 (Berlin Fashion Week)

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!