Your Dream Feature: machiajul corector pentru pometi perfect definiti

Intr-o lume ideala, fiecare boudoir feminin este inzestrat cu o oglinda fermecata. O oglinda care nu tine cont de capriciile sezoniere ale tenului, nici de trecerea implacabila a timpului care isi lasa amprenta asupra morfologiei faciale si nici de erorile de ingrijire sau de machiaj, operate cu buna stiinta dar cu maxim de consecventa. O astfel de oglinda este in aparenta arhitectul perfect al imaginii de sine, generator al unuia dintre cele mai inselatoare deziderate – iluzia independentei.

Face_contour

La granita dintre realitate si fictiune, dintre imaginea lipsita de artificii si dorintele ascunse, are loc metamorfoza feminina. Insa inainte de a da curs scenariului, personajul principal trebuie sa faca dovada credibilitatii si a asumarii. Iar acest lucru nu poate fi infaptuit decat printr-o confruntare directa si lipsita de politeturi cu oglinda, derulata sub un titlu de film “in cautarea cheii frumusetii”. Dincolo de orice amagire, secretul unicitatii rezida in acele particularitati ale fizionomiei care asigura recognoscibilitatea si care chiar daca sunt trecute in sfera imperfectiunilor, trebuiesc mai presus de toate tratate cu indulgenta, blandete si generozitate. La fel ca in orice relatie de iubire.

Fiecare femeie si-a dorit la un moment dat sa poata schimba ceva la trasaturile chipului sau, astfel incat sa se apropie cat mai mult de o imaginea de sine ideala in acceptiune proprie: un oval facial perfect, pometi mai bine definiti, un nas mai fin si usor mai alungit, ochi migdalati, gene mai dese si mai curbate, buze mai pline. Suficient cat sa garanteze o rivalitate si o competitie permanenta intre tehnicile machiajului corector si latura estetica a medicinii. Obsesia pentru o mai buna definire a conturului facial, a favorizat perfectionarea si dezvoltarea tehnicilor de machiaj corector, iar unul dintre cele mai vizate aspecte – evidentierea pometilor – presupune si cel mai mare efort in ceea ce priveste ordinea si modalitatea de aplicare a produselor. Pentru ca nu este suficienta apelarea la un contrast “brutal” intre un fard luminos si unul brun inchis pentru a creea iluzia optica a unei fete alungite, va dezvalui cateva secrete de make-up corector al pometilor, rareori cuprinse in manuale:

b22313835bb740a849539c1754f8b3e9

  • Reusita unui machiaj menit sa accentueze pometii, se traduce printr-o amplasare inteligenta a luminilor si a umbrelor pe chip cu ajutorul produselor specifice. Altfel spus, iluminarea si umbrirea zonelor cheie, astfel incat aspectul final sa fie nu unul construit artificial, ci cat se poate de natural si de firesc. Pentru inceput, va recomand sa incepeti cu aplicarea unui concealer (puteti incerca corectorul lichid Avon Calming Effects sau corectorul cu textura cremoasa Avon Luxe Illuminating) in zonele care au nevoie de luminozitate: arcada, zona de sub ochi, spatiul dintre sprancene, barbia si puntea lui Cupidon.

prod_1172196_1_613x613 prod_1177973_1_613x613

  • Dispunerea umbrelor pe chip cu ajutorul pudrei de contur se poate transforma intr-un episod comico-dramatic atunci cand exagerati cantitativ: in primul rand riscati ca tenul sa para patat, iar apoi efectul sa fie unul teatral. Pentru a preintampina excesele, indicat ar fi sa apelati la farduri cu o consistenta cremoasa, usor de uniformizat si la o pensula speciala pentru contur, cu ajutorul careia sa aplicati produsul prin miscari circulare, pornind din zona tamplelor, continuand cu osul pometelui, linia maxilarului si zonele laterale ale nasului.
  • La fel de bine puteti apela la o pudra de contur cu un ton mai inchisa decat tenul, avand grija sa respectati proportiile chipului: porniti din punctul cel mai inalt al pometilor si aveti grija sa nu extindeti prea mult aria de acoperire (ideal ar fi sa va opriti la aproximativ 2-3 centrimetri de gura pentru a avea efectul scontat si a nu va inaspri trasaturile). O varianta excelenta este pudra de conturare Avon Modern Romance).

prod_1187588_1_613x613

Va invit sa descoperiti continuarea articolului pe platforma AVON SchimbaLumeaPrinFrumusete.ro – aici

Your Dream Feature: machiajul corector pentru pometi perfect definiti

Frumosul zamislit in piese de arta purtabila: Andreea Tincu si colectia de esarfe din matase pictate manual

Your Dream Feature: machiajul corector pentru pometi perfect definiti

#suntfrumoasa – prima campanie Dove ce are in prim plan femei din Romania

Articole recente

There are 2 comments

    1. Adina Necula

      Draga Mirela, in articol regasesti toate informatiile necesare, iar pentru orice alte detalii, iti stau cu cel mai mare drag la dispozitie.

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!