W by Worldclass si pledoaria pentru relaxare activa

Traim intr-un secol care nu lasa aproape deloc spatiul necesar punerii in practica a conceptului de “relaxare”, iar a discuta despre o relaxare activa, tinand cont de ritmul cotidian caruia vrand-nevrand ii suntem tributari, pare un nonsens sau o solutie iluzorie de compromis. Ani la rand m-am confruntat mai mult sau mai putin constient cu sentimentul ca imi irosesc timpul si ca nu sunt indeajuns de selectiva si de riguroasa in alocarea sa (FMO sau “fear of missing out” ar completa un psiholog fara ca macar sa clipeasca). Si mai mult decat atat, mi-am purtat cu mandrie ecusonul de “workoholica irecuperabila”. Asta pana in clipa in care am decis sa dau curs unui scenariu alternativ – un scenariu care avea sa ma invete ca relaxarea nu este un superfluu ci cheia valorificarii inteligente a timpului.

W2

Prin prisma profesiei, vizitez frecvent centrele dedicate destinderii fizice sau psihice, fie ca este vorba despre SPA-uri, cabinete specializate in terapii de masaj sau oaze urbane al caror meniu de beauty mizeaza pe alaturarea celor mai avansate proceduri de infrumusetare, tehnicilor de reechilibrare energetica a organismului. Foarte rar reusesc insa sa ma relaxez cu adevarat si sa fac abstractie de intreg algoritmul prin prisma caruia observ cu acuratete in doar cateva secunde toate micile nereguli, altminteri irelevante pentru un client obisnuit. Altfel spus, acele detalii aparent minore care de fapt transforma o sesiune de rasfat, intr-o experienta senzoriala completa.

Unul dintre putine locuri in care am reusit nu doar sa degust din ceea ce inseamna deliciul relaxarii, ci care m-a imbiat sa ma infrupt cu nesat, fara niciun fel de mustrari de constiinta, este W by Worldclass, centrul premium inaugurat anul trecut in zona Charles de Gaulle. Daca dupa primele clase de pilates si yoga sau dupa antrenamentele asistate de unii dintre cei mai iscusiti antrenori personali alaturi de care am avut sansa sa imi desfasor programul de workout, m-as fi asteptat sa declar dragoste vescina accesoriilor de functional training de ultima generatie sau genialului echipament de la Life Fitness (care credeti-ma face o diferenta majora in modul de lucru), zona de relaxare s-a dovedit a fi castigatoarea pe drept a inimii mele. Si asta, pentru ca recuperarea fizica dupa efectuarea training-ului este poate mai importanta decat efortul punctual depus la una dintre clase.

W_1

Un antrenament eficient si corect desfasurat nu implica o durere care incepe sa se acutizeze pe masura trecerii orelor si care de cele mai multe ori genereaza o satifactie psihica explicabila prin prisma credintei “no pain, no gain” adanc inradacinate. Asemenea oricarui lucru care merita cultivat, lifestyle-ul activ presupune inainte de toate echilibru si organizare constienta: eforturi atent dozate pentru a valorifica la maxim resursele proprii, nu pentru a le epuiza complet, cuplate cu terapii menite sa revigoreze atat fizicul cat si psihicul si sa asigure in permanenta “plinul de energie”.

They say Beauty awakens the soul to act”, declara Julio Papi – project manager W by Worldclass – la inaugurarea centrului. Nimic mai adevarat, iar la W Charles de Gaulle, zicala isi gaseste cu prisosinta aplicabilitatea, intregul staff arogandu-si misiunea de a motiva membrii in atingerea obiectivelor personale si de a le spori increderea in propriile forte. Competitia este fara indoiala benefica, insa doar atunci cand este exercitata in raport cu sinele, nu cu repere exterioare. La W Charles de Gaulle am aprofundat foarte bine acest capitol de lifestyle care nu se regaseste in niciun manual din biblioteca, care nu tine nici de oportunitati, nici de conjuncturi favorabile, ci doar de o reinventare de sine tangibila si autentica.

W_6

O zona de relaxare, dotata cu piscina, sezlonguri si jacuzzi, nu reprezinta ceva inedit pentru un centru de training dornic sa ofere servicii complete, la cele mai inalte standarde. Insa modul de concepere si de integrare in spatiu, face toata diferenta. De ce simt nu ma simt vinovata atunci cand descind in arealul dedicat rapaosului si refacerii, amenajat in cadrul W Charles de Gaulle? In primul rand pentru a am inteles ca relaxarea nu reprezinta un moft, ci o necesitate pe care sunt datoare sa o constientizez si sa o percep cum se cuvine, mai ales ca este parte integranta a cotidianului si serveste atat evadarii din rutina, cat si sporirii eficientei profesionale.

Al doilea motiv consta in stiinta construirii intimitatii intr-un spatiu public: la W Charles de Gaulle, piscina si jacuzzi-ului sunt foarte bine delimitate si ferite de ochii curiosilor, aflandu-se la demisol si beneficiind de o arhitectura si de un sistem de iluminare aparte. Nimeni nu te poate urmari prin pereti de sticla, nu esti distrasa de comentariile celor care isi efectueaza training-ului, nici de forfota membrilor din staff, si nu risti ca tinuta de swimwear pe care o porti sa devina subiectul de barfa al amiezii (cei care acceseaza serviciile clubului vizeaza acelasi lucru ca si tine: detensionarea si detox-ul de expunere). In plus, lumina difuza si lipsa oricarei poluari fonice, te ajuta sa linistesti psihic dupa un training solicitant, sa iti pui gandurile in ordine si sa te bucuri de privilegiul unor momente petrecute doar tu cu tine.

W_5 W_3

Iar daca inotul lejer in piscina nu ti se pare suficient pentru recuperarea post-training, jacuzzi-ul situat la doar cativa metri distanta iti ofera cel mai placut hidromasaj pe care l-ai incercat vreodata. Pe langa faptul ca 15-20 de minute petrecute in jacuzzi sunt recomandate in tratarea durerilor musculare si articulare, precum si a celor ale sistemului osos, hidromasajul stimuleaza metabolismul (accelereaza arderile si procesul de slabire), microcirculatia (fluidizeaza circulatia sangvina) si producerea endorfinei – hormonul responsabil cu starea de bine (asadar, nu risti sa mai simti nevoia de ceva dulce dupa o clasa care ti-a pus la grea incercare rezistenta fizica).

In mod cert nu ma voi vindeca vreodata de “workoholism” si nici nu mi-am propus acest lucru. Imi iubesc prea mult profesia si mai mult decat atat, face parte din mine. Insa stiu sa recunosc si sa accept nevoia unui restart, a exersarii unor deprinderi noi si a eliminarii acelui balast impovarator. Pentru ca in loc sa ma intreb “cate lucruri se intampla in absenta mea?” prefer se le fac se intample pe cele care conteaza cu adevarat. Pentru mine.

W_4

Crediteshooting:
FotografDragos Alexandru
LocatieW Charles de Gaulle | Str. Alexandrina nr.20-22

W by Worldclass si pledoaria pentru relaxare activa

Noua imagine Oysho.com si lansarea magazinului online in Romania

W by Worldclass si pledoaria pentru relaxare activa

Indreptarul igienei orale corecte (I): Biorepair, singurele paste de dinti profesionale ce refac smaltul dentar

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!