Tendinte machiaj primavara-vara 2016 (I): Raw Refined sau noul nude look in versiunea MAC

Lumea ei este un miraj in care timpul se opreste in loc doar pentru a-i surprinde surasul cuceritor si pentru a-i darui o picatura din nectarul dulce si ametitor al tineretii vesnice. Totul in jurul sau este amprentat de naivitatea-i aproape ireala, de prospetimea chipului ce straluceste sub razele unui soare ce aminteste de o primavara eterna, de lejeritatea gesturilor ce sfideaza orice norme. In primavara-vara 2016 codurile frumusetii sunt reinventate sub bagheta magica a specialistilor MAC, care propun o modalitate complet diferita de abordare a machiajului, atat la nivelul tehnicii de aplicare, cat si al perceptiei.

SS16 TREND Facechart_EDITORIAL_RAW REFINED

Una dintre tendintele majore dezvaluite recent in cadrul seminarului MAC sustinut la Bucuresti de catre Alexandra Spyridopoulou – Senior International Make-up Artist – mizeaza pe un minimalism pur, rafinat insa la extrem: Raw Refined. Un aer de inocenta si un suflu de prospetime conferit chipului, totul pentru a contrabalansa excesele sezoanelor precedente in care frumusetea isi gasea plasmuirea intr-o ambianta grava si adeseori mult prea apasatoare. Primavara-vara 2016 nu simplifica in mod voit lucrurile, ci anunta renuntarea la contraste evidente in favoarea unei perfectiuni delicate, a unei imagini de sine recognoscibile in fata oglinzii si mai presus de toate acceptate si iubite.

New York Woman Fashion Week Spring/Summer 2016 Prabal Gurung show

New York Woman Fashion Week Spring/Summer 2016
Prabal Gurung show

Raw Refined reprezinta noua versiune de “nude look” lipsita de trucurile Photoshop-ului si perfectionata prin prisma unor produse de make-up de ultima generatie, ce pactizeaza intr-un mod aparte cu pielea si imprima senzatia de “second skin”. Provocarea consta in obtinerea unui machiaj ce pare sa se confunde cu tenul, un machiaj care sa redea naturaletea, stralucirea fireasca si aspectul sanatos al pielii sarutate bland de primele raze ale soarelui, un machiaj menit sa sublinieze trasaturile chipului, pana la a se confunda cu acesta. Altfel spus, look-ul cel mai dificil de obtinut, in conditiile in care accentul cade pe o textura ireprosabila a pielii, pe corectarea punctuala a imperfectiunilor, pe amplificarea contururilor si a unghiurilor doar prin alternanta texturilor mate si a celor irizate si prin adaugarea de lumini si umbre in punctele cheie: pometi, puntea nasului, tample si in zona buzelor (chiar deasupra “arcului lui Cupidon”).

Paris Woman Fashion Week Spring/Summer 2016 Lemaire show

Paris Woman Fashion Week Spring/Summer 2016
Lemaire show

Tendinta sugerata de MAC transpune in realitate visul fiecarei femei de a deveni propriul ideal si de a se dezvalui celor din jur in mod autentic si onest, fara angoasele de rigoare, fara dorinta de a se alinia unor imagini ale perfectiunii artificial construite, fara camuflarea oricarui semn care ar putea trada abaterea de la normele general acceptate de clasificare a frumusetii. Asta pentru ca sezonul acesta nu mai este vorba atat despre un ideal-tip, ci despre tot atatea tipuri de frumusete cate efemei exista de-a lungul mapamondului. V-ati gandit vreodata cum v-ar placea sa aratati in clipa in care nu sunteti machiate? Ei bine, MAC ofera un raspuns pertinent la aceasta intrebare, reinterpretand minimalismul anilor ’90 intr-o cheie ce pune accentul pe sofisticare, precizie, control deplin si temperare a dozajului.

Ceea ce pana nu demult consideram a fi innaceptabil in machiaj, in primavara-vara 2016 nu este doar permis, ci este absolut esential pentru intruchiparea frumusetii contemporane: porii usor dilatati nu mai necesita acoperire totala, liniile fine sunt chiar sexy atunci cand sunt cuplate cu o atitudine degajata, iar cearcanele ivite in zorii zilei nu sunt altceva decat semne firesti pe chipul unei femei pentru care adevaratul lux il reprezinta timpul.

Milan Woman Fashion Week Spring/Summer 2016 A.Ferretti show

Milan Woman Fashion Week Spring/Summer 2016
A.Ferretti show

Batoanele corectoare si anticearcanele sunt utilizate doar localizat, in zonele care impun mici corectii, pentru restul tenului fiind folosita o baza care sa creeze impresia de luminozitate, urmata de un fond de ten fluid, cu acoperire mica spre medie si de pigmenti de culoare calzi – piersica, coral – captati in pudre si farduri de obraz diafane ce creaza iluzia unui bronz sanatos, a unei “bonne mine” proaspete, punctate de o stralucire ce releva calitatea pielii corect ingrijite.

Secretul unui ten radiant consta in hidratare si in aplicarea unei baze de machiaj corespunzatoare – MAC Studio Moisture Cream/ Prep+Prime Fix pulverizat pentru un plus de hidratare – secondate de un fond de ten cu finish natural – MAC Studio Face&Body Foundation/ MAC Studio Waterweight/ MAC Mineralize Moisture Skinfinish Natural – si de o pudra bronzanta cu particule beige-aurii repartizata cu o pensula plata pe pometi si tample pentru definire, contur si pentru un aspect “sun-kissed”.

Pe pleoape se astern pigmenti neutri (tonuri de brun, beige-auriu, ivoire) intr-un blending perfect (nimic grafic sau foarte bine definit, ci doar create umbre discrete pentru a conferi profunzime privirii), iar buzele sunt pastrate mate si naturale (un lipgloss hidratant sau un ruj mat, aplicat prin tapotare cu degetele, nu direct din tub).

Catwalk inspiration: Blumarine, Carven, Altuzarra, Carolina Herrera, Moschino, Prabal Gurung, Salvatore Ferragamo, Versus Versace, Stella Jean, Lemaire, J. JS Lee.

Tendinte machiaj primavara-vara 2016 (I): Raw Refined sau noul nude look in versiunea MAC

Programul Let’s Go You by World Class Romania si coordonatele unei vieti sanatoase

Tendinte machiaj primavara-vara 2016 (I): Raw Refined sau noul nude look in versiunea MAC

Iconic Detox by Iconic Health: noi nivele de performanta in cele mai complexe programe de detoxifiere a organismului

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!