Segmentarile Andrei Clitan

Prezentarea Andrei Clitan recunosc ca o asteptam cu cel mai mare interes. Pe de o parte pentru ca Andra mi-a lasat o impresie extrem de buna la Festivalul Pasarela din acest an, cu acea colectie inspirata din portul traditional romanesc (Mara Mi) si pe de alta parte pentru ca asteptam sa vad o directie destul de precisa a demersului sau artistic in noua colectie primavara-vara 2010.

Aseara insa la The Rooms, locul de desfasurare al prezentarii, am asistat la un melanj de idei creative, cu potential ce-i drept, insa parca doar creionate si lasate nefinisate. Sunt convinsa ca Andra si-a dorit ea insasi mult mai mult de la colectie, dat fiind ca este foarte talentata iar de concepte bune nu duce lipsa.

Riscul de a se pierde in idei este extrem de mare pentru un designer, mai ales atunci cand lucreaza cu pasiune si isi propune sa atinga teluri cat mai inalte. Din pacate in cazul colectiei Andrei, exact acest lucru s-a intamplat, necanalizandu-si forta creativa pe o singura directie si pierzandu-se in mici franturi de schite.

In mod evident ceea ce m-a frapat inca de la primele tinute ale colectiei au fost pantofii si cizmele cu platforme arhitecturale, extrem de inalte, a caror sursa de inspiratie poate fi regasita in prezentarile Alexander McQueen toamna-iarna 2009-2010 sau Nina Ricci. Spectaculoase altminteri si bine realizate de Dana Iuga, platformele nu mi s-au parut ca se integreaza in totalitate in ansamblul colectiei, mai ales atunci cand a venit vorba despre partea a doua a prezentarii, in care au predominat rochiile lungi de seara.

M-am bucurat sa vad ca Andra a renuntat intr-o mare masura la pantalonii slim din bumbac satinat, aproape imposibil de purtat, insa pe care i-am remarcat in diverse interpretari in aproape toate colectiile designerilor romani din ultima vreme.
Continuarea cronicii mele aici.

Va invit sa urmariti si materiale video de la prezentare, realizate cu minunatul Samsung i8910 HD din dotare:

Partea I

Partea II

Segmentarile Andrei Clitan

Interview with Diane Pernet

Segmentarile Andrei Clitan

Machiaj clasic de seara

Articole recente

There are 0 comments

  1. Ludmila Corlateanu

    nu sunt deacord cu tine. mi se pare o colectie bine gandita, bine finisata, si excelent executata. e una din cele mai bune colectii care au fost prezentate in aceasta toamna. nu-s de ce se ia lumea de ea, locatia, luminile si pantofii chiar ma intereseaza putin. si nu cred ca a omagiat pe cineva aici.
    parerea mea subiectiva.

  2. cristina

    hei… ” de acord ” se scrie asa…:) finisari bune nu exista din pacate, adina a scris exact ce a vazut . cat despre colectia bine gandita…eheee… mai e pana acolo. dar sa le dam o sansa ca deee ! la noi se face moda in schite pe hartie ca-n rest … sunt foarte putine show-uri in tara care conteaza cu adevarat !

Impartaseste-mi opinia ta