Maison Martin Margiela with H&M: invitatie in arhivele modei

Cea mai frumoasa surpriza a sezonului, o constituie fara doar si poate lansarea colectiei speciale Maison Margiela with H&M, o adevarata incursiune in arhivele uneia dintre casele care si-a pus amprenta inconfundabila asupra esteticii vestimentare a ultimilor 20 de ani.
Fiecare colaborare initiata de H&M cu o marca de prestigiu, a iscat euforie in randul clientilor si un apetit nemasurat pentru shopping, uneori aproape obsesivo-compulsiv. Insa nu despre liste de shopping si despre piese cheie fara de care somnul de noapte este intrerupt brusc, as vrea sa va vorbesc, ci despre o cu totul alta dimensiune a actului denumit MODA.

Prea putini sunt cei care s-au straduit sa isi cultive apetitul pentru cultura modei, pentru tot ceea ce defineste acest univers complex si extrem de ofertant. Si mai putini sunt cei care de la un sezon la altul, renunta la a se mai hrani cu tendinte si cu look-uri prefabricate si incearca sa isi gaseasca propriul brand, printre etichetele rasunatoare.

Colectia Maison Martin Margiela with H&M este departe de a sadi idei efemere in mintea clientilor avizi de noutate, ci incearca mai degraba sa ofere o incursiune palpabila in arhivele casei si un indemn la explorarea atenta a unui parcurs defel zgomotos, mai degraba discret si percutant pentru acele segmente care au invatat sa deguste si sa savureze vestimentatia, sa o contemple asemenea unei opere de arta si sa o determine sa rezoneze in mod firesc, pe diferite paliere ale propriului dressing.
Nu mai este vorba despre IT item-ul fara de care nu poti aparea la evenimentele de final de an, fara de care esti out of fashion sau fara de care ego-ul tau va avea de suferit. Moda te invata, daca stii sa intri intr-un dialog cel putin decent cu ea, sa asculti si sa analizezi, inainte de a-ti scoate cardul din portofel. Moda emana fascinatie si devine parte integranta a universului tau, atunci cand in oglinda hainele par a fi cel mai apropiat confident. Umerase mobile care poarta replici mass-market fara nicio noima, in virtutea uniformizarii si integrarii prostesti intr-o masa amorfa si cu goluri imense la capitolul educatie vizuala, se regasesc oriunde in mediul urban sufocat de noxe si false modele.

Maison Martin Margiela lanseaza in mod subtil un mesaj profund noilor generatii, acela de a aprofunda capitolele Modei, de a cerceta evolutia acestui fenomen global si de a incerca o filtrare a informatiilor, in vederea regasirii imaginii de sine autentice. Piesele Maison Martin Margiela regasite in colectia disponibila si in Romania (magazinul din Baneasa Shopping City) incepand de maine dimineata (15 noiembrie) reprezinta o reeditare a catorva dintre cele mai reprezentative item-uri incluse de marca in colectiile de podium, de-a lungul a mai bine de 20 de ani.
Selectia este departe de a fi una prea usor digerabila pentru clientii obisnuiti cu retetele gata croite, insa tocmai acesta este si farmecul: stimularea imaginatiei, a creativitatii si creionarea unor abordari stilistice cat mai inventive si mai apropiate de spiritul modernitatii. Rochiile Maison Martin Margiela with H&M preiau elemente ce apartin unor tipare diferite, jachetele sunt supradimensionate, mantourile sunt deconstruite, fustele incita prin asimetrii sau se confunda cu pantalonii, iar pantofii si cizmele readuc in atentie talpa din plexiglas.

In aceasta seara, petrecerea VIP va reuni la magazinul H&M din Baneasca Shopping City, stilisti, pasionati ai modei si persoane publice, care vor putea intra in contact primii cu piesele colectiei speciale Maison Martin Margiela. Incepand de maine (15 noiembrie), colectia va fi disponibila si publicului larg, exclusiv in H&M Baneasa Shopping City.

Click pe imaginile din galeria foto pentru a le vedea la dimensiuni mari.

Maison Martin Margiela with H&M: invitatie in arhivele modei

Olympia Le-Tan si Mary Katrantzou in magazinele Victoria 46, Day&Night si Victoria Online

Maison Martin Margiela with H&M: invitatie in arhivele modei

Rhea Costa primavara-vara 2013: La Vie en Rose

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!