Respectissim Liss&Curl (Rowenta): stylerul ideal pentru o coafura impecabila

In ultimele sezoane, stylerele si aparatele de coafat destinate utilizarii in intimitatea caminului, au atins un nou prag evolutiv, misiunea specialistilor laboratoarelor de cercetare fiind aceea de a concepe sisteme performante care sa ofere in cel mai scurt timp rezultatele dorite si care sa minimizeze efectele nocive ale caldurii concentrate asupra fibrei capilare.

Performanta in ceea ce priveste stylerele se traduce in 2013, printr-un cumul de elemente dispuse intr-o sinergie perfecta. Daca pana nu demult, analiza unui styler incepea cu placile ceramice si cu modul in care acestea erau integrate in design-ul aparatului, odata cu dezvaluirea noilor sisteme prin excelenta adaptabile fiecarui tip de par, centrul de interes al discutiilor s-a mutat in zona protectiei si intretinerii fibrei capilare in timpul procesului de coafare.

Dintr-un areal standardizat, in care diferentele intre produse constau doar in usurinta utilizarii, manevrabilitate si treptele de temperatura disponibile, stylerele de ultima generatie se prezinta drept companioni de incredere ai oricarei femei, raspunzand in mod personalizat nevoilor si indeplinind cu succes aproape orice dorinta. Nu mai vorbim despre stylere dispuse pe acelasi palier al uniformitatii, ci despre aparate care se situeaza la granita dintre un tool de coafare si un sistem de ingrijire capilara.

Explicatia este cat se poate de simpla: rezultatul de moment incanta fara doar si poate, insa efectele unei utilizari inadecvate, se resimt pe termen lung si cu greu le mai poate fi gasita o solutionare. Nu intamplator, parul romancelor, altminteri tapat in mod excesiv, vopsit intr-o paleta similara acuarelelor si neaparat aranjat in ondule cu aspect “apretat” de la primele ore ale diminetii, pana la lasarea serii, ascunde adevarate drame, sesizabile la o privire atenta: varfuri uscate, despicate, lipsite de viata, ofilite precum o floare care asteapta sa isi dea duhul in glastra.

Respectissim Liss&Curl (Rowenta): noul standard in coafura


Respectissim Liss&Curl, noul styler lansat pe piata de Rowenta, stabileste noi standarde in ceea ce priveste coafarea parului. Aparatul a ajuns in posesia mea in urma cu cateva saptamani si marturisesc ca nu l-am menajat absolut deloc, supunandu-l asa cum procedez de obicei, celor mai exigente teste. Nu exista vreun moment in care suvitele mele sa manifeste tendinte de rebeliune, dat fiind ca la interval de cel mult trei zile, parul trece prin acelasi ritual prelungit de ingrijire: samponare, urmata de aplicarea unei masti tratament pentru reparare si fortificare, a unei masti hidratante (parul meu este extrem de uscat), a serului pentru lungimi si varfuri si a celui pentru protectie termica inainte de utilizarea stylerului.

Respectissim Liss&Curl m-a incantat la prima vedere prin usurinta manevrarii si prin lejeritate, fiind suficient de usor incat la finalul procesului de coafare sa nu resimt tensiuni la nivelul bratelor sau al incheieturilor. Parul meu, chiar daca este de lungime medie, necesita cel putin 15 minute de coafare, interval de timp de-a lungul caruia orice gram in plus al stylerului ajunge sa fie receptat inzecit.

Dupa ce am conectat aparatul la priza, in mai putin de 30 secunde acesta era pregatit de utilizare. Am remarcat ca la baza clestilor se afla un limitator cu doua simboluri de blocare/deblocare, insa prima data nu l-am accesat. Ulterior, mi-am dat seama ca respectivul “Lock System” serveste blocarii si deblocarii placii si ca trebuie setat in pozitia dorita, inainte de pornirea stylerului. Dat fiind ca aparatul se incalzeste extrem de repede, indicat este sa realizati aceste setari inainte de intrebuintare, temperatura nemodificandu-se de-a lungul utilizarii.
Acelasi sistem ingenios de blocare a fost gandit de Rowenta si pentru reglarea temperaturii: in scopul evitarii inerentelor erori de manipulare si a apasarii involuntare a butoanelor de crestere sau descrestere a temperaturii, aparatul este prevazut cu functia de blocare, al carei simbol de activare apare pe ecran, imediat ce sunt apasate de doua ori, cu miscari scurte, butoanele “+” sau “-” (pentru deblocare, trebuie apasat din nou de doua ori pe unul dintre butoane, simbolul lacatului disparand de pe ecran).

Dupa ce mi-am pieptanat parul, am inceput cu miscari lente dar precise, selectand suvite inguste, sa le introduc intre placi. Apasand bine parul, am deplasat incet aparatul, pornind de la radacini catre varfuri, avand setata o temperatura de 170 de grade. Am ramas placut surprinsa sa constat ca Respectissim Liss&Curl gliseaza cu o gentilete uimitoare de-a lungul fibrei capilare, acest lucru datorandu-se atat tratamentului ceramic de suprafata al placilor, cat si benzilor din silicon plasate pe laterale (contribuie din plin si la indreptarea parului, potentand actiunea placilor ceramice).

Pentru a ma asigura ca fiecare suvita de par este perfect indreptata, intotdeauna incep procesul din zona cefei, continui cu partile laterale si la final abordez suvitele din fata. Este cea mai eficienta modalitate de indreptare a parului, evitand in acest fel deformatiile si obtinand un efect care se mentine timp indelungat.
Nu mi-au fost necesare decat aproximativ 20 de minute pentru a intinde perfect fiecare suvita de par cu ajutorul Respectissim Liss&Curl, iar spre marea mea supriza nu a fost nevoie sa revin asupra coafurii pana la urmatoarea spalare, in ciuda umezelii ridicate din atmosfera, cel mai de temut inamic al parului meu cu tendinta de ondulare. Explicatia consta in sistemul Straight Optimizer (benzile de silicon mentionate in randurile anterioare, care intind parul inainte ca acesta sa fie incalzit), inovatia Rowenta, care permite parului sa fie perfect netezit, chiar si la temperaturi scazute, protejand in acelasi timp fibra capilara si prevenind ruperea sau deteriorarea in urma utilizarii frecvente a stylerului.

Rerfectissim Liss&Curl a devenit indispensabil in ultimele saptamani, iar datorita capatului termorezistent, care se ataseaza styleruluisi care il protejeaza, l-am putut transporta extrem de usor oriunde, fara teama de a zgaria sau de a deteriora in vreun fel produsul. Respectissim Liss&Curl (Rowenta) este disponibil in magazine la pretul de 279 lei si dupa ce l-am utilizat, am convingerea ca orice femeie ar fi mai mult decat incantata sa il primeasca cadou de Craciun sau sa si-l daruiasca singura.

Respectissim Liss&Curl (Rowenta): stylerul ideal pentru o coafura impecabila

La Martina: un stil inconfundabil inspirat de jocul de polo pe iarba

Respectissim Liss&Curl (Rowenta): stylerul ideal pentru o coafura impecabila

Fashion goes North (Helsinki): magia Craciunului pe un taram de poveste

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!