Pudre de colectie

Intr-un sertar din lemn, la adapost de orice sursa de lumina sau de umiditate, pastrez cateva nestemate cosmetice ale ultimei jumatati de veac. Ascunse in cutii rotunde din carton sau sub capace metalice cu ornamentatii stilizate, se afla pulberi fine de culoarea rozelor, care inca isi mai pastreaza aroma.

Atunci cand deschid sertarul mirosurile de pudra imi incanta narile, amestecate intr-o armonie perfecta, careia de fiecare data incerc sa ii descopar noi resorturi. Pudra compacta Caron prezinta o nuanta aproape neschimbata, iar pulberea pala impregnata cu trandafir bulgaresc de la Carmen pare a fi cumparata chiar ieri dintr-un boutique ferit de ochii lumii.

Formulele acestor pudre atat de speciale, inca mai sunt pastrate in caietele voluminoase din arhivele brandurilor, insa multe dintre ele au disparut odata cu marca. Cercetand in amanunt problema, am ajuns la concluzia ca in urma cu 20-30 de ani, pudra subtil aromatizata inlocuia in cazul multor doamne esentele puternice, iar femeile o foloseau in momentele speciale, privind-o ca pe produs delicat ce trebuia dozat cu maxima atentie.

La ora actuala femeile nu mai trebuie sa isi faca griji in privinta pudrelor pe care le folosesc. Formulele au avansat enorm, iar finetea pudrelor poate fi comparata cu cea a matasii care atinge pielea intr-o dimineata de vara. Particule stralucitoare confera machiajului tente irizate, iar editiile de colectie se prezinta drept adevarate bijuterii cosmetice.

Citeste continuarea articolului meu aici.

Pudre de colectie

Tabu Christmas Party

Pudre de colectie

5 minute pentru arta

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!