Paris Fashion Week – ziua 1

Cu greu am reusit sa ma trezesc ieri dimineata… motiv pentru care am ajuns de abia la prezentarile ce aveau loc in jurul orei pranzului. Octavian Coifan ne-a fost de un real ajutor, insotindu-ne peste tot si introducandu-ne in atmosfera pariziana.

Fotografie047pfw1Ne-am inceput ziua cu o cafea servita la un local situat chiar vis-a-vis de faimosul magazin Colette, in care de altfel nu am rezistat sa nu intram. Un spatiu extrem de bine gestionat, in care se regasesc cele mai noi creatii vestimentare ale designerilor internationali, reviste de moda, cd-uri, produse de beauty etc.

Fotografie122Am incercat sa fac o poza cu minunatul telefonul mobil Samsung din dotare, insa la nici 2 secunde dupa ce l-am scos din geanta, in spatele meu a aparut un domn inalt de 2 metri care m-a rugat politicos sa pun telefonul la loc de unde il scosesem. Sincer nu inteleg secretomania ce planeaza asupra marilor magazine si temerea de fotografii realizate de clienti. In fond si la urma urmei nu este nici un mister la mijloc… in fine m-am conformat.

pfw2De la Colette am pornit indrumate de Octavian, pe Rue Cambon locul in care isi au sediile cele mai importante branduri. Cand am intrat pe straduta ingusta, am simtit ca Chanel se afla mai aproape de mine ca niciodata. Nu m-am putut abtine sa nu fac cateva poze vitrinei, iar dupa cateva ore, revenind pe aceeasi strada in cautarea unui loc de servit o cafea, am vazut si masina lui Karl Lagerfeld… un Hummer care ocupa jumatate din latimea strazii.

Vitrina boutique-ului Chanel de pe Rue Cambon

pfw3pfw4Chiar daca nu aveam invitatie la show-uri, ne-am gandit ca nu ar fi rau sa incercam sa intram la Wunderkind si Paul&Joe. Ei bine, nu am avut nici o sansa de intrare, insa am experimentat statul la coada in asteptarea eliberarii unui loc, alaturi de Octavian si R.R. In plus, am admirat si cateva personaje mai mult sau mai putin bizare, care au continuat sa isi astepte randul sarguincios dupa ce noi am plecat.

Hummer-ul lui Karl Lagerfeld

Fotografie121Fotografie119Octavian ne-a facut turul Palais Royal, am admirat minunata gradina, vitrinele exemplar decorate, rochii Dior si Chanel vintage, palarii si manusi din cea mai fina piele. Preturile desigur pe masura pieselor cu pricina.

pfw5Dupa-amiaza am petrecut-o la Halle Freyssinet, locul in care s-au desfasurat prezentarile Talbot Runhof, Hermes, Dress 33 si John Galliano. Un spatiu imens, ce curpinde mai multe hale cu iz industrial, dar adaptat in mod inteligent pentru prezentari. Mai ieftin decat la Palais Royal sau Hotel Westin.

La Talbot Runhof am stat in primul rand si am asistat la o defilare ca la carte. Sonorizarea perfecta, decorul pus la punct pana in cel mai mic detaliu si nu in ultimul rand o masa compacta de fotografi gata sa imortalizeze tinutele.

Invitatia la show-ul Talbot Runhof

Fotografie128h1Ma gandeam apoi sa intram si la Hermes, insa dupa cum vedeti si in fotografie, incredibil de multa lume aflata la coada. Nu am vazut in viata mea atat de multi oameni stransi la un loc pentru un show de moda. Semana mai mult a manifestatie decat a oameni care se pregatesc sa intre la prezentare.

h7La John Galliano nu am avut invitatie, insa am surprins 2 modele de origine rusa, machiate si coafate chiar inainte de show. Le-am luat la intrebari pe fiecare in parte, iar ce a iesit veti putea vedea intr-un video pe care il voi posta la intoarcerea in tara, caci asa cum va spuneam, internetul la Paris pica de cel putin 10 ori in 5 minute.

Fotografie173Seara am incheiat-o cu o cina alaturi de R.R la un restauant excelent situat vis-a-vis de hotel, iar apoi pana in jurul orei 2:30 a.m, am incercat sa urcam materialele video pe youtube si sa punem in ordine cele cateva sute de fotografii realizate.

Astazi avem prezentarea lui Ingrid Vlasov, de unde va vom aduce cat mai multe materiale inedite. Acum merg sa ma pregatesc de plecare spre Musee de l’Homme.

Fotografii realizate cu Samsung i8910 HD.

Paris Fashion Week – ziua 1

La miez de noapte in Paris

Paris Fashion Week – ziua 2

Paris Fashion Week – ziua 2

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!