Paris Fashion Week – ziua 2

Ora 7:10 – suna alarma la telefon si incerc sa ma dezmeticesc. Trebuie sa ma apuc de urcat materialele realizate ieri pe RFB.ro.

Ora 9:10 – internetul a mers surprinzator de bine si am reusit sa termin tot ce aveam de facut. In schimb filmele pe care R.R a stat pana la 4 dimineata sa le converteasca se vad foarte prost… datorita convertorului minune care desi reduce spatiul, scade calitatea.

Ora 13:00 – am ajuns la Musee de l’Homme, locul unde a avut loc prezentarea lui Ingrid Vlasov. Doi bodyguarzi impunatori nu vor sa inteleaga ca avem invitatie si ca trebuie sa ne lase sa urcam. Alin Galatescu ne usureaza insa sarcina si vine sa ia de la parterul muzeului.

Acum sa va spun cate ceva despre colectie (vedeti si video cu prezentarea mai jos).

Colectia semnata Ingrid Vlasov a urmat din punct de vedere cromatic tonalitatile specifice de acum stilului abordat de designer: alb, bej, crem, ivoire. Cele cateva accente de galben sau auriu, au fost mai mult decat binevenite, spargand parca din unitatea usor supralicitata a colectiei.

Tema colectiei, inspirata de arta lui Brancusi, a fost tradusa prin forme simple, insa nu sculpturale. Materialele fluide, broderia neagra sau dantela, au conturat cateva piese cu trimitere clara la folclorul romanesc, insa fara prea multa forta. Cu toate acestea, abordarea lui Ingrid poate da nastere mai multor interpretari, strans corelate cu ceea ce as putea numi “mariajul dintre etnic si modern”.

Din prezentare nu au lipsit body-urile, tunicile sau pantalonii lejeri. Piese purtabile, taieturi interesante, detalii pe croi si in mod firesc elemente ce tin de spectacol. O colectie ce nu se abate de la stilul deja consacrat al lui Ingrid Vlasov si care demonstreaza ca Paris Fashion Week poate fi abordat cu succes si de un designer roman cu suficient nerv.

La prezentare au participat si cateva personalitati din Romania: Mihaela Radulescu, Ion Tiriac etc. Pe Mihaela Radulescu am interviat-o, iar ce a declarat privitor la colectia lui Ingrid Vlasov puteti vedea mai jos:

Dupa-amiaza mi-am petrecut-o vizitand boutique-ul Dior si Caron si admirand strazile Parisului de la Tour Eiffel si pana la Notre Dame. Cina am servit-o in Cartierul Latin, la un restaurant micut dar cochet, alaturi de Octavian Coifan si R.R.

In plus, Octavian mi-a luat si un mini interviu. R.R a fost pe post de cameraman. 🙂

Paris Fashion Week – ziua 2

Paris Fashion Week – ziua 1

Interviuri la Paris Fashion Week

Interviuri la Paris Fashion Week

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta