PFW: ziua 1

Ieri au inceput prezentarile colectiilor primavara-vara 2010 din cadrul Paris Fashion Week. Se anunta o primavara plina de culoare, inventivitate, iar designerii ies parca din tenebrele crizei economice si decid sa indrazneasca. O trecere in revista a primei zile PFW si cateva dintre piesele pe care le-am remarcat in mod particular:

Rochas – Marco Zanini se afla la a doua sa colectie pentru Rochas si din fericire se simte o evolutie clara in ceea ce priveste directia catre care indreapta brandul. Mi-au placut printurile florale, nuantele acide, tuquoise-ul, florile care au insotit curelele, pantalonii cu pense lejeri. Ar fi putut fi foarte bine (cu mici modificari) si o colectie Resort nu?

rochas1 rochas2

Gareth Pugh – griul este noul negru la Gareth Pugh iar goticul capata noi valente.

gareth1 gareth2

Rue du Mail – o colectie care pune accentul pe linii simple, materiale pretioase si tonuri de negru in amestec cu nuante vii. Inca mult prea timid.

rue1rue2

Anne Valerie Hash – o linie „young” (foarte multi designeri de ascund sub aceasta denumire, pentru a justifica prudenta inca prezenta in ceea ce priveste tinutele … pentru unii criza a trecut, altii inca se gandesc cum sa vanda), cu accent pe materiale naturale si high-tech.

anne1anne2

Limi Feu – dungi verticale, buline, elemente preluate din vestimentatia masculina, palarii, bretele, clasicele camasi albe si… nimic diferit fata de linia consacrata deja.

limi1limi2

P.S: Am remarcat mai multe articole in care era analizata in fel si chip prezenta Rihannei in primul rand la Gareth Pugh, decat colectia cu pricina. Si asta din partea unor publicatii cu pretentii. Va las pe voi sa trageti concluziile.

Sursa foto: style.com.

PFW: ziua 1

Tendinte: Cizme peste genunchi

PFW: ziua 1

Coca Zaboloteanu – f/w 2009-2010

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!