Palarii cu personalitate multipla: noua colectie Kristina Dragomir toamna-iarna 2014

Dincolo de tendintele sezoniere, de capriciile de moment sau de obsesiile (ne)vinovate, moda cucereste inevitabil prin intermediul imaginii unor personaje si a unor trasaturi conturate cu extrem de multa atentie pentru detalii. In 2015 fiecare femeie isi doreste sa identifice modalitatile care sa ii asigure recognoscibilitatea intr-o masa amorfa, care sa ii confere acel “touch” unic in cercul sau social si care sa ii sustina identitatea mai presus de datele inscrise in buletin.

Nu este vorba despre gratuitati sau despre artificii stilistice care sa evoce in mod zgomotos si deranjant nevoia acuta de diferentiere sau care sa alunece in panta unui exhibitionism lipsit de orice sens, ci despre o transpunere fireasca si defel fortata a mesajului intr-o varianta suficient de percutanta si de relevanta. Kristina Dragomir, designerul care a transformat pasiunea pentru accesoriile capilare intr-un business fashion consistent, face dovada nu doar a unei viziuni estetici unice in arealul creatiei, ci si a unei intuitii excelente in ceea ce priveste raportarea si comportamentul indivizilor la multitudinea de influente provenite din diferite spatii culturale.

O arta ce parea demult uitata, manufactura palariilor a fost reinviata de echipa Kristinei Dragomir si transpusa la cel mai inalt nivel al calitatii. Insa Kristinei nu ii poate fi recunoscut doar meritul pentru design, originalitate si inventivitate, ci si cel pentru educarea indirecta a clientilor inspre purtarea constanta a accesoriilor capilare. Palariilor destinate ocaziilor speciale sau evenimentelor cu aplomb, li se alatura toamna aceasta o linie speciala care abordeaza o cu totul alta directie, mult mai ancorata la street style, mult mai versatila si mult mai “digerabila” estetic de generatiile tinere sau de cei pentru care conformismul a devenit obositor si plictisitor deopotriva.

Noua colectie toamna-iarna 2014-2015 semnata Kristina Dragomir transgreseaza bariera sezoniera, piesele dezvaluite recent in cadrul unui private preview avand toate sansele de a-si pastra actualitatea peste unul, doi sau cinci ani. Palariile poarta cu sine un mesaj extrem de personal si de intim, insa in acelasi timp cu un puternic corespondent in lifestyle-ul cotidian. Moda vorbeste intotdeauna despre aspiratii, preocupari, pasiuni sau dorinte ascunse, iar sub borul palariilor Kristinei Dragomir se regaseste fara doar si poate doza de ludism atat de necesara pentru alungarea morozitatii urbane.

Sepcile stilizate realizate manual surprind prin formele bine definite, clar conturate si epurate de orice artificiu, detaliile fiind cele care imprima pieselor aura dezirabilitatii. Kristina Dragomir a mizat pe integrarea subtila in design unor simboluri si a unor elemente specifice epocii consumerismului, usor de recunoscut si general acceptate. Fiecare sapca se transforma intr-un personaj in sine, fie ca este vorba despre supereroi precum Catwoman, Hulk, Iron Man, Zorro, Batman, Mickey Mouse sau despre tipologii mai putin celebre pe marile ecrane, insa cu un corespondent negresit in peisajul marilor metropole: tipul pe care il intalnesti aproape in fiecare dimineata pe peron la metrou ascultand muzica la casti si parand ca isi savureaza din plin cele cateva momente de relaxare ale diminetii inainte de a ajunge la birou, adolescenta care poarta ochelari de soare indiferent de conditiile meteo sau pasionata de astrologie care stie precis cand Mercur nu mai este retrograd sau cand este cel mai bine sa pleci intr-o calatorie.

Discursul Kristinei Dragomir nu este unul abstract ci cat se poate de clar si de concis. Palaria nu mai este o optiune ci o extensie a personalitatii, a stilului, a propriei imagini in societate. Iar umorul, schimbul de roluri, alternarea de stari, de dispozitii sau fluctuatiile emotionale, nu necesita o analiza psihologica, ci fac parte din modul in care se construieste personajul contemporan, un personaj complex, cu multiple fatete si cu fascinante “masti”.

Piesele colectiei toamna-iarna 2014-2015 Kristina Dragomir sunt disponibile atat la showroom cat si in recent inauguratul boutique online.

Palarii cu personalitate multipla: noua colectie Kristina Dragomir toamna-iarna 2014

Iris des Champs (Houbigant): clasicul olfactiv prin excelenta si semnatura unui nou tip de rafinament

Palarii cu personalitate multipla: noua colectie Kristina Dragomir toamna-iarna 2014

Darius Stanese’s Final Eyebrows Tour: cel mai amplu turneu dedicat pensatului profesional (14 februarie-1 martie 2015)

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta